| Joker3134 a întrebat:

Un studiu spune că oamenii inteligenți sunt mai fericiți, e adevărat?

49 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru gemeni6226):

Studiul nu are relevanta stiintifica

| gemeni6226 a răspuns (pentru RAY):

Asa e.

| StrongHeart a răspuns:

Sa zicem ca esti un savant foarte priceput si esti tinut captiv de catre guvern ca sa construiesti explozibil sau un virus nou(poate corona).Nu poti sa iti vezi familia, lucrezi pentru ei, esti controlat, respiri doar pentru ca ti se da voie.
In cazul ala, cat de fericit esti?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu as tinde sa zic asta. Multi dintre aia mai destepti ca mine pe care ii stiu nu prea dau de-afara de fericire - si nici eu nu-s prea prost...winking

| Frank51 a răspuns:

Link catre studiu te rog?

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru Joker3134):

Cei care traiesc mult sunt fericiti?

| GoldenZenith a răspuns:

Eu cred ca persoanele care nu stau asa bine la capitolul "inteligenta" sunt de fapt persoanele cele mai fericite. Oamenii de genul nu isi fac atatea griji si nu au mintea in o mie una directii asa cum au persoanele cu un iq nitel mai maricel. De regula ele tind sa aiba prea multe ganduri si griji generate de la faptul ca gandesc prea mult. Acum no, fiecare cu parerea lui. Nu e musai sa fie asa, ca si un nene inteligent poate fi fericit.

| EntertainYou a răspuns (pentru Mosotti):

Da, stiu unde bati, dar fericirea nu vine doar din exterior. Iar oamenii inteligenti stiu acest fapt. Asta ziceam si mai sus.

| EntertainYou a răspuns (pentru Excalibur09):

Pai ma uitam si eu la Merlin ca n-aveam ce sa fac. laughing
In fine, mai in gluma, mai in serios, ziceam altceva.

Oamenii inteligenti nu sunt mai deprimati decat cei prosti (ma rog, relativ la cat de prosti sau inteligenti sunt unii).
Depresia nu tine cont de inteligenta...ma rog, tine cont de cea emotionala. Dar oricine e vulnerabil. Cand iti moare cineva apropiat doar n-o sa sari pe pereti de fericire. E normal sa fii afectat.
Multa lume confunda stresul cu depresia. Nu au aceeasi natura.
Oamenii inteligenti au mai multe frustrari in general.
Prostul are mai putine (si de alta natura / mai superficiala).
Dar si fericirea are alte culori. happy Mai ales ca oamenii inteligenti stiu sa gaseasca fericirea in lucrurile mici, iar prostii au doar aspiratii materialiste inalte de cele mai multe ori, iar daca nu le obtin, crede-ma, depresia lor e muuuult mai intensa.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru EntertainYou):

Eee, fara socializare si mai ales fara partener, nu e bine, gasesc si astia parteneri dar mai greu, mai ales daca arata si neatragatori, e mai rau, ca astia nu am inteles niciodata de ce, arata si ca dracu ca atractivitate pentru sexul opus, nu ca oameni, ca, ca oameni pot fi f okey. Degeaba stiu acest fapt daca simt altceva, doar ca putini recunosc.

Umm, nu. Contrazice ideea de inteligent daca le-ar pasa atat de mult de aparente si validare sociala.

Si asta este adevarat! Ai dreptate ca asa e prietenul meu inginerul de 55 ani, asa zice si el ca tine, insa si el ma are pe mine ca prieten, are o gagica pe care o f desi nu sta cu ea, ca nu are nimic comun cu ea, deci are si el o minima socializare, dar nu de validare, nu de aparente.
Noi ne exercitam discutiile si pasiunile comune, DAR ar putea sta f bine si fara mine sau prietena aia.
Afectiv e cam zero, nu depinde de nimeni afectiv, nu sufera dupa nimeni, ar putea trai singur fara nici o problema, nu are treaba.

Daca de ex maine nu mai vreau sa fiu prietenu lui, ar zice "okey, asta e", nu are nici un regret! Nu intreaba "Dar ce s-a intamplaat ma? Suntem prieteni de 17 ani, ce naiba ai? Nu vreau sa se intample asta, ce am facut " asa cum ar trebui de fapt, nici vorba.

El e fericit cu inteligenta lui! Sa afle multe despre matematica si altele, asta e bucuria lui, atat.
Cam la asta te referi.

Unii sunt si inteligenti si cam narcisisti (adica sa caute validare/atentie, sa aiba nesigurante, dar nu arata empatie fata de semeni).
Asta poate variaza de la om la om. Depinde si de ce copilarie/parinti au avut parte. Are de-a face cu stima de sine scazuta (a nu se confunda cu increderea in sine).
Asta nu inseamna ca oamenii inteligenti nu vor relatii pentru ca asta ar fi un lucru inteligent. Zic doar strict de faptul ca ei n-au nevoie de relatii ca sa se simta validati.

Pai da, nu au nev de fie validati ca se valideaza singuri. Aia narcisisti au probleme psihologice.
Dar na, si asta al meu are gagica, deci simte nev de ssex totusi. De o minima socializare are nevoie si el.

Inteligenta are diverse straturi... oamenii astia mai narcisisti au inteligenta emotionala destul de scazuta (tradusa ca imaturitate emotionala). De aia nu prea le pasa in mod real de alti oameni.
Normal ca au si ei nevoi sau dorinte, inclusiv romantice & sexuale, dar din motive diferite fata de alti oameni. E tot un motiv de validare la ei. De ce? Tocmai ce ziceam, din moment ce le pasa doar de persoana lor (si imaginea lor mai ales, le poate fi rusine daca nu pare ideala/perfecta altora), deci le place orice modalitate prin care pot arata ca sunt persoane de succes. Dar e numai de fatada.

Mda, nu am inteles niciodata ce vor multi sa fie validati, si daca nu-s, ce? Imi vad de treaba mea.
Ma refeream la cei inteligenti si intelectual si emotional.
Desi am vazut ca intelectualii mai ales aia pe materii reale sunt cam praf la chestii emotionale, nu toti dar f multi.

De ex daca zici "mi-e nasol, nu pot veni la ore maine", iti zice "eee, chiar nu poti veni?", nu intelege ca nu poti chiar daca ii explici mecanismul sa reiasa limpede ca asa e.
Daca ii zici ca ai depresie, nu pricepe, e doar un exemplu printre altele.
In mod normal raspunsul este "mda, ia da sa vad si eu ce scrie de depresia aia ca poate zici bine", sau "mda, te inteleg chiar daca eu nu am trecut prin asta, e clar ca tu treci". Dar nici vorba.

Daca ii zic ca orice om se ingrasa daca baga mai multe kcal decat arde, el zice "nuuu, sunt oameni care mananca oricat si nu se ingrasa", nici nu te intreaba sa ii explici ce si cum ca sa priceapa, si daca ii explici, parca nu i-ai zis, neaga si simti ca nici nu a percutat ce i-ai explicat.
Nu pricepe ca aia care nu se ingrasa, nu se ingrasa ca intamplator se satura cu putin si de fapt nu baga mai multe kcal decat ard.
Deci e problema.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.