| AvalohAlyn a întrebat:

Voi lucrati la dezvoltarea voastra personala?
Va intereseaza asta?
Cititi carti de dezvoltare personala sau motivationale?

Răspuns Câştigător
| Cameliapantiru a răspuns:

Da, incerc sa lucrez in mod constant la dezvoltarea mea personala si profesionala, la ajunge un om mai bun si mai frumos sufleteste, dar si mai pregatit si mai eicient in ceea ce fac, la catedra si nu numai.
Cred ca un om responsabil lucreaza asupra propriei dezvoltari intreaga viata, nu se opreste din invata niciodata, pentru ca oricand, citind, studiind, informandu-te, poti deveni o variant mai buna a ta (si asta e cel mai important lucru si ar trebui sa devina un scop in sine, pentru fiecare dintre noi).
Cum lucrez la dezvoltarea personala?
Asta e o intrebare destul de complexa, pentru ca eu in cam tot ceea ce fac incerc sa gasesc un aspect util si pentru mintea si sufletul meu.
Nu citec carti de dezvoltare personala sau motivationala, dar citesc articole pe net in acest sens, pe diferite idei si tematici, si mi se par utile si suficiente momentan, desi, cand voi avea o perioada mai lejera in viata nu voi pune "NU" si unor carti de acest tip.
In plus, vad foarte multe filme clasice, extrem de interesante, din care am multe lectii de viata de invatat, citesc beletristica si carti de tipul jurnalelor si memoriilor unor mari scriitori/filozofi/ganditori/compozitori/oameni de stiinta etc, invat fara oprire din experientele celor din jurul meu si ma inspir din lucrurile frumoase, luminoase pe care le fac parintii mei, prietenii, colegii de serviciu, elevii sau persoanele publice, incercand sa inclus si eu, in activitatile mele, lucruri de tipul celor pe care le admir la altii. Merg foarte des la teatru si ascult foarte multa muzica buna, invat de la copii si de la varstnici, de la animale si de la oameni, privesc cu atentie in jurul meu si preiau modelele pozitive, incercand sa le evit pe cele negative.
Si, sper eu, devin pe zi ce trece un om mai bun, mai empatic, mai prietenos, mai interesant, mai sensibil la tot ce se intampla in jurul meu.

2 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

În perioada în care încă-mi defineam personalitatea, principiile, îmi îmbogățeam vocabularul și cultura, da, citeam cărți, compuneam, vizionam filme/documentare.
Acum m-am cam detașat, am alte interese, însă chiar și așa, nu refuz o carte bună ori un film interesant.
Baftă!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Probabil ca mereu. Dar tu?
Ziceai ca te tot lasi de site...ca faci pauze.
Vad ca in unele locuri te si lauzi ca ai o tona de intrebari puse. Te mandresti cu asta, ah? Nu ar fi alte lucruri mai importante pentru a te simti mandru?
Ai si tu de gand sa faci ceva sau doar vei tot schimba opinii pe aici in zadar?