| Costel95 a întrebat:

Vorbeste Dumnezeu si in ziua de azi? Daca da, cum? Astept experinete de-a voastre...hee hee

4 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Dumnezeu nu vorbeste oricui; stii vorba"Cine are urechi de auzit sa auda!"Si chiar celor dipusi sa-l asculte, el nu le vorbeste oricand si oriunde; pentru a-i auzi glasul, omul trebuie sa coboare in adancul propriului sau suflet, sa opreasca fluxul nesfarsit al sentimentelor si gandurilor aflate la suprafata constiintei, sa se opreasca din permanenta trebaluire printre lucruri si intamplari rutiniere si atunci, in marea liniste si tacere a sufletului va auzi glasul lui Dumnezeu.Care e acelasi cu cel al miezului fiintei sale.Caci,desi nu ne dam seama, Dumnezeu e in totdeauna cu noi, el exista in fiecare dintre fapturile sale, constiente sau ne-constiente de sine.In masura in care ascultam acest glas al fiintei care suntem, fie printr-o vointa buna, fie prin instinct, fiecare va face numai ce este bine pentru existenta sa.Glasul lui Dumnezeu e cel care raspunde totdeauna rugaciunilor noastre cele mai profunde si rostite fara cuvinte de intreaga noastra fiinta. Celui ce asteapta sa auda un sunet exterior, fie el tunet sau traznet, celui ce asteapta sa vada un semn sau sa pipaie un lucru material, totdeauna Cerul ii va parea mut.Sa ne cunoastem pe noi insine si atunci insusi Dumnezeu se va face cunoscut.Nu stiu daca am reusit sa exprim clar un gand, dar macar am incercat.Cine e dispus sa inteleaga, va intelege.Numai bine.

| Fifylici a răspuns:

Da! Dumnezeu raspunde prin multe feluri.Prin binecuvantari, incercari sau prin diferite intamplari si oameni.Raspunde la rugaciune, ea fiind un mijloc de comunicare cu D-zeu. In ea transpune sentimente, nevoie, cereri si multumiri.
Mi-e diferit mi-a vb D-zeu prin diferite momente sau simplii oameni, mi-a raspuns la rugaciuni atunci cand ma aflam in cel mai disperat moment din viata mea[mama s-a operat de curand la ambele picioare si avand probleme cardiace medicii nu stiau daca inima ei va putea suporta o asemenea opertatie mai complicata ce-i drept si in momentul ala m-am gandit ca nu mai D-zeu o mai poate salva si ca el va ingandui ca totul sa fie bine].
Undeva in Biblie scrie asa:cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deshide.

| 4b a răspuns:

Ne-a vorbit, ne vorbeste si ne va vorbii. Are El multe metode prin care ni se descopera, important e ca noi sa le dam ascultare si sa nu fim niste ''ascultatori uituci''winking