| stef1290 a întrebat:

Vreau sa devin fotograf, am un dslr Nikon de 5300 cu un obiectiv 18-55 este un kit, dar as dori sa mai cresc vreau să știu de unde pot învăța editare foto profesională? Si cati bani sa mai investesc in aparatura?

Răspuns Apreciat de Editori
| soulseeker a răspuns:

Salut, aparatul este bunicel, trebuie sa investesti in obiective. Poti testa diferite obiective sa vezi care-ti plac mai mult. Sfatul meu este sa-ti gasesti stilul de fotografie pe care vrei sa-l practici. Exista o multime (fotografie de nunta, fotografie de peisaj, fotografie de portret, fotografie macro, etc.) Vezi pe Google cursuri pentru editare foto profesionala sau poti invata singur din carti sau video-uri de pe YouTube. Vezi aici un articol despre obiective foto: https://soulseeker.ro/obiective-foto-pentru-fotografia-de-nunta/

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Daca locuiesti in centrul tarii, stiu sigur ca exista cursuri serioase de fotografie in Cluj si Sibiu. Din pacate nu pentru orice buzunar.

Sfat: cumpara-ti un manual de fotografie, in care sa fie explicate si notiunile tehnice:
sensibilitate ISO, deschierea diafragmei, timpul de expunere, etc, la ce folosesc, si cum sa te joci cu ele pentru a obtine diferite efecte.


Si arunca un ochi peste aceste aplicatii de simulare

https://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

http://www.canonoutsideofauto.ca/play/

https://camerasim.com/camerasim-free-web-app/

http://www.photonhead.com/simcam/


Si pagina full, cu diferite notiuni explicate
http://www.photonhead.com/