| mgtow a întrebat:

Vreau sa par mai aldracului la servici cu cativa colegi, in ultimile zile m-au suparat (tinand cont ca eu sunt singurul roman de acolo) si problema e ca sunt cazuri cand imi cere ajutorul dar eu nu le cer eu ajutorul ce sa fac? Cum procedez sa le arat ca cu mine nu se joaca? Ms pentru sprijin.

1 răspuns:
| doinas a răspuns:

Fiind singur, e destul de greu sa le arati tu lor ceva. Ei pot sa te izoleze foarte usor. Eventual, cauta alti "minoritari" si asociaza-te cu ei. Personal, cand cineva ma supara, ii spun.

Regula: cand ai o discutie de genul asta, NU ACUZI PERSOANA, CI FAPTA si nu generalizezi.

Nu spui : tu intotdeauna... faci asa. Spui: fapta ta de azi (vorbele tale) m-au jignit, deranjat, suparat. Vorbeste despre tine, despre sentimentele tale fata de o fapta sau o pozitie a lui. Si nu face asta decat atunci cand poti sa o faci calm, cu un ton coborat.

Nu te victimiza. Imaginea pe care ar trebui s-o transmiti este a unei persoane puternice care discuta o situatie de pe o pozitie de egalitate. Daca dupa cateva discutii de felul acesta situatia nu se schimba...amana-i atunci cand iti cer ajutorul. Nu refuza. Spune:in momentul acesta nu pot, putin mai tarziu. Apoi ajuta-selectiv si cu prioritate persoanele care si-au schimbat cat de cat pozitia. Iti trebuie rabdare si tact.