| SkivoRo000 a întrebat:

Am de primit un colet. Cum procedez? Cum il pot dezinfecta? Avand in vedere cu acest virus...

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu le deschid la ușă și las acolo ambalaju 2-3 zile până mă duc să-l arunc și doar conținutu îl duc în casă și mă spăl bine pe mâini după ce ating coletu

| Apokales a răspuns:

Preventiv poti face precum si cu celelalte suprafete, spala-l cu clor sau dai cu alcool sanitar de peste 70 de grade. La farmacie mi-a spus sa ma spal pe maini cu o combinatie de spirt 70 grade + si apa oxigenata (500 ml spirt + 50 ml apa oxigenata).

| Eugen80 a răspuns:

Pulverizezi si stergi apoi cu o laveta cu spirt sau solutie de dezinfectat coletul.
Apoi desfaci coletul si repeti procedeul si cu ce este in interior.

| ariannakaterine a răspuns:

Mai întâi, ai grijă să așezi coletul pe o suprafață le care ulterior o vei dezinfecta. Virusul SARS Cov 2, din câte am auzit, nu rezistă apei si săpunului sau dezinfectantului pe bază de alcool; deci în cazul tău poti dezinfecta coletul cu dezinfectant pe bază de alcool! Nu uita să dezinfectezi si suprafata pe care a fost asezat coletul si sa te speli bine pe maini dupa ce ai atins coletul, altfel efortul e in zadar!

| kevin9 a răspuns:

Pe colete nu se ''prinde'' virusu, de aceea inca mai functioneaza industria asta.