| MucH a întrebat:

Ce se întâmpla dacă am Corona (asimptomatic) și fumez?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Daca vei continua sa fii asimptomatic, probabil nimic. Daca esti in stadiul incipient si iti vor aparea simptomele ulterior, e posibil ca ele sa se agraveze.

11 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

Daca ai corona si fumezi cu masca la gat, esti un roman normal laughing laughing

| siriusblack98 a răspuns:

Pai din moment ce la tine simptomele nu exista si esti doar purtator, nu se intampla nimic.

| StefanChriss a răspuns:

"La momentul acestui articol, dovezile disponibile sugerează că fumatul este asociat cu severitatea crescută a bolii și decesul la pacienții spitalizați cu COVID-19."
Cam asta despre covid si fumat, citat de pe site-ul oficial WHO.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

In carantina pana cand iti trece.

| Balalau95 a răspuns:

Vine "Final Destination" dupa tine si TE TERMINA big grin

(Final Destination e un film, google dupa el)

| Romanul1985 a răspuns (pentru StefanChriss):

OMS s-a făcut de râs cu pandemia asta
Odată a zis ca trebuie inchis tot, dupa ce s-a inchis tot aproape in toata Europa lauda Suedia ca nu a inchis nimic si nu a lăsat economia sa moara
Atunci mai poti avea incredere in OMS?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru StefanChriss):

Mdah, aia sunt idioti. A avut un prieten covid, fumator, peste 50 de ani, probleme cu inima. Simptome medii, a fumat de-a bubuit, e viu si bine-mersi. Cred ca cel mai grav a fost ca ramasese fara miros si gust complet.

| Drimmero a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Organismele sunt diferite si reactioneaza diferit in functie de persoana, de aia teoria nu se pupa mereu cu practica. Unul care e in cazul prietenului tau ar putea s-o mierleasca, altul sa scape cum a fost el si tot asa.

| StefanChriss a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Salut! Adevarul este ca genele dicteaza foarte mult din modul in care organismul nostru reactioneaza la stimulii din jur. Toata lumea are cate o poveste cu un bunic/unchi whatever care bea/fuma/se droga de stingea si a ajuns la batranete, dar nu asta este ideea! Ideea este ca se compara rata de aparitie a unor boli la pesoanele fumatoare vs cele nefamatoare, iar aceasta reiese net crescuta. Daca comparam de ex aparitia cirozei intre consuatorii cronici de alcool si cei care consuma ocazional sau deloc, descoperim un procent net mai mare la alcoolici, asta nu inseamna ca nu exista alcoolici care NU au ajuns la ciroza! Ceea ce ne intereseaza este acel procent care din cauza consumului de alcool a ajuns si care daca nu consuma alcool, ar fi fost mult mai mic, intelegi? La fel este si cu fumatul. Fumatul nu GARANTEAZA ca te imbolnavesti de ceva, ci creste riscul sa te imbolnavesti de ceva, mai departe tine de mostenirea genetica proprie.

| StefanChriss a răspuns (pentru Romanul1985):

Salut! OMS este si ea o organizatie alcatuita din oameni, care studiaza continuu acest fenomen, nu din oracole care pot sa prevada viitorul, sau superoameni care nu fac greseli. Situatia actuala este si la momentul respectiv a fost complet noua si in continua schimbare. Prin urmare oamenii de acolo, care sunt cei mai indreptatiti sa isi exprime parerea, pentru ca asta este ceea ce au invatat sa faca si cu asta se ocupa, indeamna populatia la ceea ce considera la momentul respectiv ca este solutia ideala, in situatia data. Este logic ca este nevoie de o organizatie care sa se ocupe de gestionarea unei probleme de genul, nu se poate sa fie lasata societatea sa faca fiecare ce ii casuna, sa ii lase in anarhie. Tot la fel de logic este ca exista si greseli, in orice forma de conducere sau gestionare a unei crize, asta nu inseamna neaparat ca minimizeaza importanta acelei organizatii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Drimmero):

Exact. Si cel mai nasol e ca nu prea stii cum o sa fie. Adica da, stii ca teoretic ai sanse mai mari sa nu fie probleme daca esti pe felie dpv imunitar, dar nu poti fi sigur. Asta ii toaca pe multi.

Întrebări similare