| AlexDorinel a întrebat:

Ce se va întâmpla în toamna cu coronavirusul asta?

În Anglia vad ca au crescut cazurile și încă sunt în creștere și aia au jumătate din populație vaccinata și se respecta mai mult restricțiile acolo.

Noi nici un sfert din populație nu o avem vaccinata. Unde vom ajunge? La 20.000 de cazuri pe zi și 500 decese?
De la jumătatea lunii iulie (cel târziu început de august) se estimează ca vor începe sa crească iar cazurile în toată Europa.

Singura șansă de a pune capăt pandemiei este un nou lockdown pentru o luna.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
9 răspunsuri:
| anonima2617181 a răspuns:

Dacă am face o statistică în ultimele 30 de zile, cazurile au scăzut destul de mult, dar acum au iar tendința de a crește. Eu sunt de părere că numărul acestora e falsificat pentru a face pe plac celor care sunt la conducere.

| CIaudiu a răspuns:

Alex, inteleg ca iubesti comunismul, dar nu trebuie sa fi la fel de prost ca un comunist.

| Catrice a răspuns:

"se respecta mai mult restricțiile acolo" pai da stai asa nu ziceai ca ăștia din V nu respecta regulile, nuna românii în exemplu? thinking

| Violleta2022 a răspuns:

Se vor introduce restrictiile, din nou.
Se intampla deja in lume si in alte tari, unde coronavirus aproape disparuse in totalitate si a fost suficient sa scape de sub control un caz de infectat si s-au repornit cazurile.

Eu nu-mi fac probleme cu Anglia, ca-i la capatul celalalt al Europei iar Brexitul tine la granita toti neavenitii, dar imi fac griji pentru tara, unde oamneii se plimba acum in conediu si se infecteaza, chiar si cei care au facut vaccinul, care il pot lua si infecta pe altii, desii pe ei nu ii va afecta prea grav, pentru ca au deja anticorpi.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru CIaudiu):

Nu pacatui, ca mai erau si comunisti destepti.laughing

| Meme10Meme a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ceva exemple? Dacă nu erau deștepți, erau în același timp hoți

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nostradamus nu mai e printre noi, din pacate...

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Meme10Meme):

Nu stiu cine ti-a spus ca in comunism se fura mai mult decat acum. Nu, nu se fura nici a zecea parte cat se fura acum, deoarece nu trebuia sa se apeleze la instanta pentru a fi schimbati de pe functii (nu era contestarea in instanta a eliberarilor din functie), iar securitatea avea drept de arestare directa a celor care furau.
In instanta - pentru a fi bagati la puscarie - se judecau cel mult tri-patru luni. In instante nu ajungeau toate problemele, majoritatea problemelor se rezolvau la nivelul administratiei si organelor de partid si altor organisme, dar fara sa treaca luni.
Pentru furturile marunte erau instante care judecau rapid, in cateva zile primei cateva luni de puscarie sau pedeapsa la locul de munca, unde primeai jumatate din salariu cuvenit.
Ai auzit de comisiile de impaciure de pe langa primarii?
Padurile nu s-au defrisat ca acum.
As putea sa insir inca.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Meme10Meme):

Da, iti dau.
1. Ion Gheorghe Maurer cu studii in perioada interbelica, de drept la Bucuresti si la Sorbona.
2. Manea Manescu era licentiat in stiinte economice, studii interbelice.
3. Corneliu Manescu, ministru de externe, a absolvit cursurile de drept și științe economice ale universității din între 1936-1940. In 1967 a fost ales președinte al celei de-a XXII-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.
4. Gheorghe Radulescu, un foarte bun economist cu studii interbelice.
5. Emil Bodnaras - facultatea de drept din Iasi si scoli militare de ofiteri.
Dar un lucru pe care-l cunosc putini este ca in esaloanele 1, 2 si trei erau cooptati adevaratii specialisti. In Organismele locale erau "alesi" majoritatea oameni cu studii superioare, dar si muncitori cu experienta care-i bagau in buzunar pe tinerii filfizoni cu studii.
Ceausescu, asa fara studii, avea o inteligenta nativa a omului de rand (ca Mos Ion Roata), dar mai ales experienta de viata. El trecuse prin nenumarate functii pana a ajuns la conducerea tarii, asa cum trecura si primii ministri si ministri. Nu ca acum ca ajung ministri persoane pe care le respectam pentru faptul ca nu stiu nimic in domeniu.