| eliza_capatana_38 a întrebat:

Mi-e foarte dor de prietenii mei, mi-e dor sa stau cu ei. Am vorbit in timpul izolarii pe net, insa mi-e dor de acele momente petrecute. Faza e ca ei acum vor sa ne intalnim. Parintii mei nu prea sunt de acord ca stiu ca nu voi respecta prea mult distantarea. Ceea ce e si greu cand esti in grup. Nu stiu ce sa fac, sunt stresata ca vreau sa merg...dar ma gandesc si la chestiile nasoale. Sunt si putin anxioasa si numai cand ma gandesc la virus deja mintea o ia razna. Cum sa ma calmez, ce sa fac?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Buna Eliza happy roaga-i pe prietenii tai sa respecte regulile impuse de autoritati, sa vina la intalnire cu manusi si masti, sa pastreze distanta reglementata, astfel incat sa va simtiti toti in siguranta. Nu stiu ce varste aveti, dar cu siguranta nu sunteti niste copilasi care n-au discernamant. De grija pe care o aveti unii de altii depinde interactiunea voastra in perioada care urmeaza. Stabileste impreuna cu ei o regula a grupului: am grija de mine - am grija de tine. Sa fie mica voastra promisiune care va protejeaza. Daca parintii va vad responsabili, vor avea incredere in voi si vor fi intelegatori. Succes!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu