anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am incercat de ceva timp sa raman insarcinata insa nu am reusit nu stiu de ce control s-a facut nu exista nici o problema la niciunul, insa nu am ramas insarcinata. acum trebuia sa vina menstruatia pe 24 insa nu a sosit o fi posibil sa fiu insarcinata? mentionez ca inca nu am facut un test de sarcina... as dori niste pareri. multumesc!

7 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Orice este posibil, poate de data asta este cu noroc

| AtateaConditii a răspuns:

Poi cand a fost ultima data cand ai facut? Poate sa vina menstruatia si dupa 4 luni cand esti insarcinata. Calculeaza-ti zilele fertile si atunci fa treaba.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU avem de unde să ştim!

SINGURA modalitate "casnică" prin care poţi afla, este să faci 2 teste de sarcină "corecte", aşa cum EXPLIC mai jos.

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală ( sau sarcină )!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

Apoi, o întârziere ( a menstruaţiei ) de până la 7-10 zile ( faţă de data calculată CORECT cu metoda calendarului ) este acceptabilă - dacă întârzie mai mult, atunci pot fi alte „probleme".
Dacă întârzierea este mai mare de 7-10 zile, atunci NEAPĂRAT trebuie să faci test de sarcină ( atunci când ai făcut sex neprotejat sau s-a rupt prezervativul ) şi un control ginecologic.

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz )!

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.


Ca "metodă casnică" ( pentru a rămâne însărcinată mai uşor/repede ) se poate calcula perioada ovulaţiei şi perioada cu fertilitate ridicată, folosind "metoda calendarului".

Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!

În perioada cu fertilitate RIDICATĂ, şi ( în special ) în perioada ovulaţiei, este indicat să faci sex de mai multe ori pe zi, cu ejaculare intravaginală.

Apoi, în special seara ( înainte de culcare ) să faci mai multe "numere" şi să NU te speli după actul sexual - să "păstrezi" sperma cât mai mult timp în vagin ( după actul sexual NU mai faci "plimbări" prin casă şi NU urinezi; doar te culci ).
Eventual, ca să nu pătezi lenjeria, se poate folosi un absorbant lipit pe slip.

Ştiu că NU este o metodă igienică, dar ar trebui să dea rezultate DACĂ o aplici consecvent timp de 3 luni consecutive!

Dacă, totuşi, după 3 luni în care ai folosit această metodă "casnică" NU rămâi însărcinată, atunci e posibil să fie ceva "probleme" medicale şi sunt NECESARE investigaţii amănunţite ( atât pentru tine, cât şi pentru partener )!

Eventual, pentru a determina mai EXACT ziua ovulaţiei, se pot folosi "Teste de ovulaţie"/fertilitate ( pe bază de urină, asemănătoare celor de sarcină; se găsesc la farmacie ) pe care să le faci din 2 în 2 zile, începând cu a 5 zi de menstruaţie.


Toate cele bune.

| relian a răspuns:

Cind esti insarcinata nu-ti mai vine nici o menstruatie nimic.Mai asteapta si nu te tot mai gindi ai ramsnai ramas.Si baga sex in fiecare zi pentru ca tu spui ca nu-s probleme dar probleme exista pe undeva.Ai facut tu teste complete? Si tu si el? Nu prea cred.Nu aveti probleme asa la suprafata poate, insa sint balamuc cauzele cind nu ramai.Tu stii ca 90% dintre spermatozoizi sint anormali? Plus de asta si aia normali poate sa fie lenesi? Si asa mai departe.Plus de asta stii ca trompele tale au ceva pe mucoasa care ingreuneaza f mult deplasarea spermatozoizilor? Si multe si multe alte cauze sint ce lumea nu le stie.Calitatea spermei iar este o cauza. Daca stau acum sa enumar cite cauze ar fi umplu citeva pagini si daca mai vrei si explicatii cred ca scrim un roman pe aici. Daca dupa ce faci sex in fiecare zi tot nu ramai asa sa zic un an, mergi in Cipru la un doctor din asta ca aia se pricep f bine.Sint printre cei mai buni doctori aia din Cipru in probleme de fertilitate.Mai buni ca si americanii chiar.Asa ca bafta si spor la lucru.Baga mare schimbu 3, 2 si chiar 1 asa pe nemincate de dimineata.

| Azµre a răspuns:

Ați fost la un medic să spuneți că vreți să faceți un copil? Se dau niște medicamente pentru a mări șansele de sarcină.
Acum ce să zic dacă menstruația întârzâie până în 10 zile e ceva patologic dacă depășește 10 zile fă un test de sarcină atunci poate fi o sarcină. Multă Sănătate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună!
Când ai făcut ultima dată?
O primă abordare din câte ştiu eu este să te asiguri întotdeauna că ai o problemă, apoi să o depistezi şi să o tratezi.
Pentru aceasta sunt necesare mai întâi investigaţii precum analize de sânge, analiza spermei, etc, depinde.
Bun, tu spui că nu ar fi nimic.
Dacă toate acestea sunt OK şi totuşi nu poţi rămâne nicicum însărcinată, o altă investigaţie ar fi aceea de a vedea dacă nu cumva ai trompele înfundate. În cazul în care şi această potenţială problemă a fost îndepărtată, probabil că altă variantă ar fi fertilizarea în vitro.
Se mai spune că inamicul nr.1 al fertilităţii este stresul. Cu cât vei fi mai obsedată de gândul de a avea un copil, cu atât rezultatul va întârzia să apară. Nu trebuie să întreţi relaţii doar pentru a rămâne însărcinată, pentru că astfel nu vei rezolva nimic.
Se mai spune adesea că un cuvânt important în fertilitate îl are dieta ta şi a partenerului. Nu se ştie exact care este cea mai bună dietă, însă un lucru este dovedit. Ca să ai un copil frumos şi sănătos trebuie să renunţi cu cel puţin 2 ani înainte de concepere la tutun şi de ce nu, la cafea.
Ai grijă de tine!
Te pup!

| july00 a răspuns:

Fa un test de sarcina!