| Coquinne a întrebat:

Am tot vazut pe aici raspunsuri si se stie in general ca orgasmul vaginal se atinge mai greu decat cel clitoridian. Dar sunt si femei care nu au orgasm vaginal deloc, fiind numite frigide.

Se mai stie ca femeile pot avea orgasm si fara penetrare (orgasm vaginal), mai exact, in somn, sau prin stimularea sfarcurilor, fara stimularea organului genital. Aceste femei mai pot fi numite frigide in acest sens?

Sau nu toate femeile au acest tip de orgasm? Pentru ca na, nu toate femeile sunt deschise fata de acest subiect, si nu spun toate ce orgasme au ele, si datorita acestui fapt, mai sunt numite frigide.

in concluzie, repet, exista intr-adevar femeie frigida atata timp cat au orgasme fara penetrare (in conditiile descrise mai sus), sau frigiditatea chiar exista? Poate femeia aia nu si-a explorat destul sexualitatea pentru a atinge orgasmul fara penetrare, sau nu a avut norocul sa-l aiba in vis...nu avem de unde sa stim.

12 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Http://dexonline.ro/definitie/frigiditate

| Coquinne explică (pentru NOname):

Pai asta e, ca nu stim - in ciuda acestei incapacitati de a simti dorinta sexuala - daca toate femeile au orgasme in vis (adica daca asa ceva e conform trupului feminin, bine, mai mult mintii, caci mintea intervine in acest proces). pentru ca nu auzim prea multe (catalogate drept frigide) sa se deschida dpdv sexual, sa vorbeasca sincer de ceea ce experimenteaza sau li se intampla.

| Coquinne explică (pentru NOname):

Adica orgasmul asta (vaginal, si uneori beyond vaginal, ca este deseori mai puternic decat cel real, cel putin asa am simtit eu) experimentat in vis, este ceva incontrolabil, te ia prin surprindere.
si ma intrebam daca acest tip de orgasm le ia prin surprindere chiar si pe cele frigide.

| NOname a răspuns (pentru Coquinne):

Orgasmul cred că e legat mai mult sau mai puţin de impulsurile, dorinţele sexuale. Nu cred că orgasmul poate fi strict un proces fiziologic, fără implicarea părţii a creierului responsabile de excitaţia, de sexualitatea. Din acest motiv nu cred că o reală frigiditate (i-aş mai spune "asexualitate") poate fi compatibilă cu orgasmul (punctul culminant al excitaţiei sexuale).

| Coquinne explică (pentru NOname):

Am zis in al doilea reply, am facut o adaugire.
deci orgasmul in vis nu are neaparat legatura cu creierul, uneori te ia prin surprindere, desi visul nu are nimic sexual in el, vorbesc din ceea ce am analizat si am trait eu.
de exemplu vorbesc cu cineva, si deodata out of nowhere simt o presiune si o placere de nesuportat, cand simt ca vine anarhia sunt "omg, not again!" imi doresc sa se opreasca, atat de puternic si insuportabil e.

| NOname a răspuns (pentru Coquinne):

Eşti mai specială.hee hee

Chiar ieri noaptea am experimentat şi eu unul, dar nici acum nu ştiu dacă eram trează sau dormeam, dacă îl simţeam şi fizic sau doar visam. Ştiu doar că era super real, o senzaţie obişnuit de explozivă, intensă, dar fără nicio stimulare fizică, ceea ce mi s-a părut ciudat.
Cred că se ia. Păzea! laughing
... poate te vor expune ca pe moaşte, să se frece de tine lumea.hee hee

| Coquinne explică (pentru NOname):

Era sa-mi iasa marul pe nas. laughing)
bine ca le experimentez in vis, si nu real...ma intreb daca sunt atat de puternice si in cazul femeilor care au orgasme spontane real.

in cazul tau, orgasm in vis a fost, sigur.
eu le am cam de la 6 ani, era nasol daca eram cu maicamea sau cu vreo ruda in pat, am mai patit...noroc ca dormeau cand ma trezeam din cauza orgasmului, ca era super ciudat si rusinos sa fie martori la cum ma zbat de placere in fata lor. laughing

| NOname a răspuns (pentru Coquinne):

Copil fericit. laughing

| lpavel a răspuns:

Daca esti baiat nu mai citi atat despre astea ca oricum nu ai sa intelegi mai nimic din ele iar daca esti fata la fel NU citi ca toate astea te prostesc si te fac sa-ti fie frica de orice pe tema sexualitatii, mai bine incearca sa-ti cunosti corpul! Succes! happy

| Coquinne explică (pentru lpavel):

Sunt fata.
imi cunosc corpul.
intrebarea nu e despre mine, cu exceptia faptului ca am orgasme in somn si ating orgasmul vaginal prin stimularea sfarcurilor.
succes tie, ai nevoie.

| Foxyyyy a răspuns:

Frigida esti atunci cand nu te exciti niciodata,nu vrei sa faci sex,etc. Cand ai orgasm(de orice fel si prin orice metoda),esti orice dar nu frigida laughing). Unele pot sa aiba de un fel, altele de mai multe, si unele deloc, dar nu inseamna neaparat ca-s frigide, ci ca nu se cunosc indeajuns.

| Coquinne explică:

@Alxandra5854
Oh, ce s-a intamplat? sad
esti jelly ca fug de tine orgasmele din vis insuportabil de puternice?