|

Bun, o intrebare prosteasca, dar mă contrazic cu prietena mea.
Vrem si noi niste raspunsuri la intrebarea: "Spermatozoizii sunt copiii?"
Ea spune ca spermatozoizii doar ajuta la conceperea unui prunc, iar eu ii spun ca spermatozoizii sunt copiii in sine care "evolueaza" pe parcurs in organismul ei.

Dau fundă!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

SPERMATOZOIDUL = celula ''OU'' masculina
OVULUL VIABIL = Celula ''OU'' feminina,
FECUNDAREA = Procesul de patrundere a spermatozoidului in interiorul ovulului urmata de contopirea celor 2 NUCLEE care contin cromozomii.
CONCEPTIA = procesul de formare si dezvoltare a sarcinii.
Probabil aveti varsta si cunostintele minim necesare pentru a intelege aceste informatii concrete si corecte privind procreerea. CONCEPTIA. adica procesul prin care i-a nastere si se formeaza o noua forma de viata, reprezinta un proces destul de complicat care se poate realiza doar daca se produce : intalnirea dintre un SPERMATOZOID provenit din sperma ejaculata in vaginul femeii de catre barbat la terminarea unui act sexual, cu un OVUL viabil existent in uterul femeii intr-un anumit moment foarte precis din cadrul ciclului menstrual si intr-un rastimp foarte scurt de cel mult 24 de ore. Reiese ca acea ''intalnire'' in mod obligatoriu trebuie sa se produca FIX la momentul si locul potrivit. In consecinta procesul concetiei poate fi descries astfel : ''Pentru a se concepe un copil, sperma trebuie sa fie ejaculata in vaginul femeii, cat mai aproape de cervix (colul uterin), adica locul care este situat in capatul vaginului si ''poarta'' de trecere catre uter. Intre vagin si uter exista un canal prin intermediul caruia se realizata legatura dintre cele 2 organe. In mod normal in cea mai mare parte a ciclului menstrual legatura este intrerupta, fiindca canalul din cervix este inchis, blocat de catre un dop/baraj, care este format din mucusul cervical infertil cu o constitutie densa, vascoasa, lipicioasa care are rolul de a impiedica si a NU permite ca spermatozoizii (bacterii, microbi, virusi, etc) sa treaca din vagin in uter. Legatura dintre vagin si uter este eliberata/deblocata doar pe parcursul celor 5-6 zile ale perioadei fertile a ciclului menstrual. Pe perioada acelor 5-6 zile, mucusul cervical devine FERTIL adica din ce in ce mai fluid si astfel acesta ''topeste/dizolva'' dopul existent si deblocheaza trecerea dintre vagin si uter. Acest proces de deblocare a trecerii prin canalul existent in cervix, se produce pe perioada celor 5-7 zile situate inaintea ziei de ovulatie, cu scopul de a permite unui numar cat mai mare de spermatozoizi sa treaca din vagin in uter. Doar 1 singur (foarte rar mai multi) spermatozoid, cel castigator al cursei cu obstacole, reuseste sa penetreze membrana si sa fertilizeze nucleul ovulului prin procesul denumit fecundare. Ovul fecundat porneste intr-o calatorie de 8-10 zile si migreaza din trompa uterina in uter si la un moment dat se implanteaza si inradacineaza in ''captuseala'' care exista pe peretele interior al uterului denumit endometru. Imediat dupa implantare, ovulul incepe sa se dezvoltarea si va cresterea cu ajutorul hormonilor, pana in momentul in care se transforma si devine embrion. Placenta formata preia hranirea embrionului si ulterior a fatul care dupa o dezvoltare de 38 de saptamani (aproximativ noua luni) de la concepere, devine un copil complet dezvoltat si este gata/pregatit sa fie nascut. Probabil ca aceste explicatii oferite te vor face sa intelegi modul prin care se formeaza si ia nastere o noua forma de viata. Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu numai tu o contrazici, dacă bagi mare, și tragi tare, o să o contrazică și ei.
Pavele, Pavele,
Ce-ai căutat la Mărioara?
I-am făcut burta ca oala.
Pavele, Pavele...

| a răspuns:

Din spermatozoizi si oful se creează embrionul, care se transformă în făt apoi în copil-bebe. Spermatozoizii nu sunt copiii în sine.

| a răspuns:

Din aia se formează copii după ce ajung în vagin.

| a răspuns:

Barbatii produc spermatozoizi, femeile produc ovule. Cand un spermatozoid ajunge la ovul si ii penetreaza membrana exterioara, acesta este fecundat si incepe evolutia unui embrion (copil).

Ouale de exemplu sunt ovule. Gainile au nevoie de cocos ca sa fecundeze ouale. Ai observat ca unele oua au o chestie albicioasa, uneori si cu putin sange? Acele oua sunt oua fecundate de un cocos si din chestia albicioasa care e un embrion urmeaza sa se dezvolte un pui.

| a răspuns:

Nu, nu sunt copii! Ei doar intra in vagin și in cazul in care nimeresc un ovul concep un copil.