anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Acum o luna aproape am făcut dragoste cu iubitul meu. Faza e ca ciclul mi-a întârziat și am secreții vaginale abundente. Sunt șanse sa fiu gravidă?
PS: Am făcut protejat și el nu a ejaculat

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ai afirmat (si confirmat) ca : ''PS : Am făcut protejat și el nu a ejaculat'' rezulta ca intr-o asemenea situatie devine cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina fiindca cel putin 1-a din cele 2 ''ingrediente'' : OVULUL VIABIL si SPERMATOZOIDUL care sunt absolut necesare pentru a se putea forma sarcina a lipsit in mod evident.
Neinceperea sangerarii menstruale are cu totul alte cauze care pot fi de natura ori medicala sau mai degraba hormonale.
Pentru informarea corecta si a ta citeste intregul raspuns chiar si daca este mai lung si probabil si ''plictisitor'' insa foarte util :
1.) Sarcina se poate forma numai in cazul in care fata/femeia este in una din cele 4-5 zile care apartin de perioada fertila a ciclului menstrual.
2.) Sarcina NU se poate forma ORICAD, ORICUM sau IN ORICE CONDITII. Pentru a intelege cand, cum si in ce conditii se poate forma o sarcina, acceseaza si citeste cu atentie urmatorul raspuns/comentariu explicativ :
Fiindaca astfel de intrebari pot sa apara in mintea voastra numai atunci cand NU aveti/detineti nici cele mai elementare simple informatii si cunostinte certe si corecte in privinta modului si a momentului in care este posibil sa se poata forma sarcina.
Din acest motiv, am convingerea ferma ca urmatorul raspuns iti va fi foarte folositor atat tie cat si tuturor celorlalti utilizatori de pe acest site, fiindca o informare corecta, in privinta posibilitatii formarii sarcinii in timpul ciclului menstrual este necesara, utila si trebuie sa fie cunoscuta de toti cei care-si incep viata sexuala.

Stabilirea STRUCTURII pe etape a ciclului menstrual precum si determinarea zilelor PERIOADEI FERTILE a fiecarui ciclu menstrual poate fi stabilit numai in cazul in care caracteristica principala a ciclului este aceea de a fi REGULATA.
Este important sa fie cunoscut faptul ca structura ciclului menstrual, este in general format din : o perioada menstruala, 2 perioade infertile situate : prima inainte de perioada fertila si a 2-a dupa terminarea acestei perioade.
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, formata din numarul total al zilelor situate intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii succesive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca are numai 2-3 zile sau daca sangerarea tine 7-8 zile, NU are si NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o prima etapa a ciclului cu totul nesemnificativa si lipsita de o importanta reala a ciclului menstrual.
STRUCTURA ciclului este in directa legatura cu lungimea ca numar de zile a fiecarui ciclu menstrual. Atunci cand ciclul menstrual are lungimea egala sau mai mica de 24 de zile. acesta este format numai din 3 (trei) perioade (lipseste prima perioada infertila). Dar daca ciclul are un numar egal sau mai mare de 25 de zile, atunci este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) - CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE cea in care legatura existenta intre vagin si uter prin intermediul CANALULUI CERVICAL este eliberata/deblocata pentru a fi posibila eliminarea sangelui menstrual format in uter in urma desprinderii de pe peretele intern al uterului a tesutului/mucoasei numite ENDOMETRU si a destramarii sale.
2.) - PERIOADA FOLICULARA a ciclului menstrual incepe din ziua urmatoare terminarii sangerarii, perioada in care aparatul reproducator incepe sa creasca, dezvolte si maturizeze in cele 2 OVARE un viitor OVUL in decurs de circa 7-10 zile. Pentru a fi asigurata sanatatea uterului, a celor 2 trompe uterine si ovare, glande specializate existente in CERVIX (colul uterin) incep sa produca MUCUS CERVICAL INFERTIL, care este o secretie vascoasa, densa, aderenta, al carui rol si rost este cel de a inchide/bloca ermetic legatura dintre vagin si uter prin formarea unui ''dop''/''baraj'' impermeabil in interiorul canalului cervical. Astfel este impiedicata trecerea din vagin in uter a agentilor patogeni cum ar fi : virusii, bacteriile, fungi, microrganisme si bineinteles si a spermatozoizii. Din acest motiv aceasta perioada de timp situata intre perioada menstruala si viitoarea PERIOADA FERTILA, mai este denumita si PERIOADA INFERTILITATII RELATIVE a ciclului menstrual.
Cu circa 4-5 zile inainte de a fi maturizat ovulul in unul din ovare, incepe asa numita
3.) - PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual care are lungimea de 5-6 zile. Incepand din prima zi a perioadei fertile si continuand pe toata perioada celor 6-7 zile fertile, glandele cervicale incep sa produca MUCUS CERVICAL FERTIL care are consistenta din ce in ce mai fluida si mai lichida cu cat este produs mai aproape de ziua OVULATIEI.
MUCUSUL CERVICAL FERTIL are un dublu rol extrem de important si anume :
a.) initial are rolul de a dizolva si indeparta dopul/barajul impermeabil de mucus cervical INFERTIL, existent in canalul cervical pentru a fi deschisa legatura dintre vagin si uter pentru ca eventualii spermatozoizi existenti in vagin sa poata sa treaca in uter in vederea fecundarii viitorului OVUL VIABIL.
b.) al 2-lea rol si mai important al mucusului cervical fertil consta in faptul ca are in continutul sau o substanta specializata care are o ''sarcina'' extrem de importanta cea de a selecta si separa spermatozoizii sanatosi si viabili de cei neviabili care prezinta defecte si pe urma sa-i acopere in intregime ca intr-o armura cu o substanta speciala care are rostul si rolul de a-i face ''invizibili'' si nedetectabili de catre celulele imunitare "T'' care asigura paza si sanatatea din interiorul uterului si astfel sa reuseasca sa treaca neobservati printre celulele imunitare, sa ramana in viata si astfel sa reuseasca sa ajunga trecand prin cele 2 trompe uterine pana in preajama ovarelor, in asteptarea ovulatiei.
Chiar daca vreun spermatozoid neviabil, reuseste sa treaca din vagin pana in uter impreuna cu cei imbracati in ''armura'' amintita, in clipa in care au intrat in uter sunt reperati si anihilati pe loc de celulele imunitare ''T''.
Reiese ca spermatozoizii au posibilitatea sa treaca din vagin in uter si pe urma sa si supravietuiasca in interiorul uterului NUMAI in timpul celor 5-6 zile a perioadei fertile, atunci cand exista mucusul cervical FERTIL
4.) - Indiferent de situatia in care ovulul a fost fecundat de un spermatozoid sau a ramas nefecundat, incepand cu a 2-a zi de dupa terminarea PERIOADEI FERTILE glandele cervicale reincep sa produca MUCUS CERVICAL INFERTIL cu care va inchide din nou canalul cervical prin formarea unui nou ''dop''/''baraj'' de mucus intarit cu aspect de ceara impermeabila. Acest ''baraj'' va persista pana in preziua viitoarei menstruatii, moment in care acel mucus intarit va fi dizolvat de o substanta existenta in compozitia amestecului din care este format sangele menstrual.
Pot doar sa presupun ca toti cei care au avut curiozitatea dar si suficienta rabdarea incat sa citeasca intregul raspuns, vor fi intr-o anumita masura mai precis si mai ales corect informati. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai avut absolut toate partidele sexuale protejate, de la cap la coada, nu sunt sanse sa fii ramas gravida.
daca v-ati jucat fie si pentru 1 secunda fara prezervativ, in special intre partidele sexuale, atunci cu siguranta ai sanse sa fii ramas gravida.
Pentru linistea ta sufleteasca, fa un test de sarcian DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.

| Floridori a răspuns:

Din moment ce contactul a fost protejat si sperma nu a ajuns in vagin, nu poate fi vorba de sarcina.
Secretia vaginala este absolut normala daca nu are modificari de culoare si/sau textura si nu este insotita de prurit, usturime, miros neplacut.
Daca ciclul tau menstrual este regulat, trebuie sa stii ca diferente de +/- 1, 2, maxim 3 zile nu reprezinta motiv de ingrijorare.
Numai bine!