| haos1234 a întrebat:

Bună! Am avut contact sexual acum o lună jumătate, după o perioadă îndelungată de "pauză". De aproximativ 2 săptămâni am senzație de greață, scurgeri vaginale maronii și o senzație veșnică de oboseală, deși mă odihnesc destul. Ar putea fi o sarcină? Menționez că iau pastile contraceptive "Rigevidon" de 6 ani. Nu le-am întrerupt deloc, că imi oferă o perioada menstruală mai ușoară. De asemenea, nu le iau zi de zi la o oră fixă. Contactul sexual a fost neprotejat, iar testul de sarcină a iesit negativ. Ciclul îl am regulat, însă luna trecută am avut o cantitate foarte mică. Aș putea rămâne însărcinată daca iau anticoncepționale de 6 ani? Mă gândesc că ar fi șanse, nu știu cât mă mai protejează că nu le-am întrerupt niciodată și nu le iau niciodată la o oră fixă. Menționez că aceste contraceptive nu mi-au fost prescrise de medic, le-am luat la "plesenală". Știu că nu e ok, însă asta am riscat eu pe atunci să fac, de frica de a nu rămâne însărcinată. Mulțumesc!

2 răspunsuri:
| haos1234 explică:

"plesneală" ***...

| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai putea fi insarcinata tocmai pentru ca nu iei corect pastilele anticonceptionale (se iau ZILNIC la aceeasi ora).

Un test corect de sarcina se poate face NUMAI dupa 3 saptamani de la ultima partida sexuala, cu prima urina de dimineata, pentru ca aceea contine concentratai cea mai mare.

orice test facut inainte de 3 saptamani (21 zile) de la ultima partida sexuala este facut incorect si va arata eronat.