| haos1234 a întrebat:

Bună! Am avut contact sexual acum o lună jumătate, după o perioadă îndelungată de "pauză". De aproximativ 2 săptămâni am senzație de greață, scurgeri vaginale maronii și o senzație veșnică de oboseală, deși mă odihnesc destul. Ar putea fi o sarcină? Menționez că iau pastile contraceptive "Rigevidon" de 6 ani. Nu le-am întrerupt deloc, că imi oferă o perioada menstruală mai ușoară. De asemenea, nu le iau zi de zi la o oră fixă. Contactul sexual a fost neprotejat, iar testul de sarcină a iesit negativ. Ciclul îl am regulat, însă luna trecută am avut o cantitate foarte mică. Aș putea rămâne însărcinată daca iau anticoncepționale de 6 ani? Mă gândesc că ar fi șanse, nu știu cât mă mai protejează că nu le-am întrerupt niciodată și nu le iau niciodată la o oră fixă. Menționez că aceste contraceptive nu mi-au fost prescrise de medic, le-am luat la "plesenală". Știu că nu e ok, însă asta am riscat eu pe atunci să fac, de frica de a nu rămâne însărcinată. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Da, ai putea fi insarcinata tocmai pentru ca nu iei corect pastilele anticonceptionale (se iau ZILNIC la aceeasi ora).

Un test corect de sarcina se poate face NUMAI dupa 3 saptamani de la ultima partida sexuala, cu prima urina de dimineata, pentru ca aceea contine concentratai cea mai mare.

orice test facut inainte de 3 saptamani (21 zile) de la ultima partida sexuala este facut incorect si va arata eronat.

9 răspunsuri:
| haos1234 explică:

"plesneală" ***...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medicul ginecolog sa te consulte, ar putea fi o sarcina da, ce varsta ai?

| haos1234 explică (pentru CristiDinBucuresti):

24 de ani

| haos1234 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc frumos!

| haos1234 explică (pentru Violleta2022):

Am făcut testul de sarcină la 6 săptămâni de la raportul sexual.

| Gabi9922 a răspuns:

Nu esti insarcinata, la cati ani ai luat anticonceptionale ni ai cum, ai spus ca iei de 6ani incontinu! Trebuie sa faci pauza! A confirmat si testul, ca e negativ, nu?
E o perioada mai obositoare!

| haos1234 explică (pentru Gabi9922):

Da, de 6 ani le iau continuu. Da, testul a iesit negativ. Voi lua o pauza de la contraceptive. Mulțumesc pentru ajutor!

| Robert2526 a răspuns:

Nu poate sa fie o sarcina, ju sunt ceas elvetian pastilele sa stie ca nu sunt luate la ora fixa.

Daca vrei sa intrerupi pastilele, fa-o cand termini o folie nu la mijloc.

| GygyDuru a răspuns:

''pastile contraceptive''? Nici sa vrei nu cred ca mai poti da nastere unui copil. Cu mult noroc vei ramane insarcinata dar vei pierde sarciina dupa sarcina. Pastilele alea deregleaza ''instalatia''.