|

Buna, am nevoie de ajutorul cuiva. Ieri, in timp ce faceam dragoste cu prietenul meu, prezervativul s-a rupt si nu ne-am dat seama. Desigur, am fost repede amandoi la farmacie dupa incidentul acesta si am cumparat Escpelle, pilula de a doua zi. La 2 ore dupa contactul sexual, am luat si pastila. Exista totusi vreun risc de sarcina? Consider ca pastila am luat-o totusi repede.

Multumesc.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Degeaba ai luat-o repede daca ai luat-o dupa ureche, alegand la intamplare preparatul. Pilula de a doua zi se numeste astfel tocmai fiindca se ia a doua zi, astfel incat sa poti face necesara si obligatoria consultatie ginecologica. E bine sa o iei cat mai repede, dar de 1000 de ori mai important sa o iei corect (recomandata de ginecolog, care alege preparatul cel mai potrivit tie si o schema de administrare personalizata). luata dupa ureche, gen dam cu banul ce preparat sa alegem, o luam act mai repede fara sa intereseze cum, efectul este mult diminuat.
Oricum, producatorul spune ca luata corect (recomandata de ginecolog are o eficienta de maxim 70-75%). Un studiu facut pe femei din mediul social cel mai de jos din America de Sud, femei care din lipsa de educatie sau de acces la medic au luat-o aiurea, dupa ureche, fara consultatie, a aratat ca eficienta ei a fost mult diminuata, ajungand la sub 50%

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Dacă ai luat Escapelle aşa de repede după "incident", atunci NU cred că vei rămâne însărcinată.

Oricum, mai rămâne un mic risc de sarcină ( depinde şi cum reacţionează organismul tău )...Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
...2008 - 2182 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prea repede prea ca la tara.Trebuia sa mai lasi nitel -dar eu zic ca tot si-a facut efectul -uita-te la Semne!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista niciun risc.in orice caz ai grija pe viitor, pipula de a doua zi nu face bine organismului, o poti lua maxim o data sau de doua ori pe an.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează