Întrebare recomandată | Florentina_Horhogea_1992 a întrebat:

As vrea si eu putin ajutor. sad Am facut un control la ginecolog aseara deoarece ma durea burta, dureri in timpului actului sexual si intarzierea ciclului.citisem pe net si la simptome ma asteptam la o raceala la ovare.Dar cand sa aud ca sunt insarcinata.Ma socat vestea! Nu vreoiam o sarcina momentan. Si acum sa spun si de ce: Eu am 20 de ani si cateva luni si iubitul meu are 19 si ceva,deci e mai mic cu un an. Vroiam mai intai nunta si sa ne mai maturizam, dar vestea ne-a luat prin surprindere.El ma indeamna sa fac avort si eu ma gandesc la asta.Dar ma gandesc ca o sa gresesc. Nu avem locuri de munca, dar eu zic ca se pot face eforturi si o sa gasim.Mama mea mai stie si ea nu e de acord cu avortul, Mama lui mereu ne spunem sa nu facem greseala sa facem copil.Eu sunt innebunita dupa copii. NU STIU CE SA ALEG sad crying nu stiu nici cum sa-i spun lui ca eu vreau sa-l pastrez.Imi e frica de cum va reactiona, ca ma va parasi sau nu stiu... Un sfat va rog frumos!

42 răspunsuri:
| Florentina_Horhogea_1992 explică (pentru fgsxbfhg):

Sunt niste vorbe frumoase. eu cred foarte mult in Dumnezeu si in Maica Domnului si in sfinti.M-au ajutat foarte mult. Pe mine biserica a linisteste sufleteste. Si de cate ori am avut probleme Dumnezeu mi-a fost aproape mereu. Cate o data ma suparam si spuneam ca Dumnezeu nu exista. Dar mi-a dovedit de foarte multe ori ca exista si ca ma iubeste. Si am inceput sa ma simt altfel de cand am aflat ca am un bebe. sunt mai iubitoare, am grija mai multa de mine si simt un sentimen de nedescris in cuvinte. cand ma gandesc sa il dau afara mi se umple ochii de lacrimi si imi veni sa mor eu in locul lui.sad offf e foarte greu sa patesti asa ceva. nu stiu daca m-am indragostit gresit, deoarece eu am mai trecut printr.o relatie cu multa dragoste din partea mea si am suferit atunci enorm de mult, chiar daca era mai mare cu 4 ani.nu gandea deloc ala.si in el am gasit totul, e mic, dar gandeste bine.asta m-a aprobiat de el.este destept.dar de asta e frica.Si am obserbat ca la toti baieti le e frica de asa ceva.nu e nici primul, nici ultimul.

| Amelya02 a răspuns:

Off Doamne. Saracuta de tine, prietenul tau e un copil imatur, un imbecil, si maicasa la fel. Cum sa-ti zica sa faci avort? Vei regreta daca vei face, fiindca vei fi mamica. si te vei gandi toata viata la acest lucru. sunt fel de fel de femei care regreta ca au facut avort. pot exista si repercursiuni, datorita unui avort poti ramane sterila si nu vei mai avea never copii. Urmareste-ti instinctul! eu zic sa-l pastrezi, nu te gandii la el, oricum el se va maturiza si o sa ii apara instinctul patern! ai grija de tine!

| fgsxbfhg a răspuns (pentru Florentina_Horhogea_1992):

Dap. sa stii ca nu e nici primul nici ultimul. si sentimentele alea le am in fiecare zi un sentiment de neputinta. imi dau lacrimile de cate ori imi aduc aminte. dar timpul care a trecut nu se mai intoarce! imi aduc aminte ca mai aveam doua saptamani pana la programare si am incercat in mi de feluri sa il fac sa isi schimbe parerea. dar degeaba el o tinea pe a lui. adesea vorbeam cu bebelusul meu, si ii spuneam sa ma ierte daca voi face pasul acela, ii spuneam cat de mult in iubeam, era fructul iubri noastre, si cand a venit ziua respectiva am intrat in cabinet la doamna psiholog si m-a intrebat de ce vreau sa in dau afara, iar u i-am raspuns ca nu vreau ca mil doresc foarte mult dar ca nu e numai decizia mea si ea a zis ca nu-i adevarat ca eu sunt singura care trebui sa decida asa. mi-a spus sa ma mai gandesc sa merg acasa si daca decid sa il pastrez sa fiu fericta alaturi de el. am iesit de acolo un un zambet imens pe buze dar cand i-am spus lui s-a enervat si mi-au cazut toate sperantele la pamant. am intrat in sala aceea plangand si cand m-am trezit din anestezie inca plangeam. doctori mi-au spus ca am plans intruna si ma intrebau daca am simtit ceva. cum puteam sa le explic ce simteam eu. imi doreammm sa mor era ca si cum o parte din mine ar fi murit, si asa era, imi semnasem fara sa vreau sentinta la o moarte in agonie, la o moarte lenta si trista, toti ma intrebau ce am. toti imi spun ca sunt schimbata ca ce sa inamplat cu veche eu. dar de depinde de ceea ce tu iti doresti nu e decizia lui. imi doresc sa te intorci si sa ne spui ca sarcina merge bine si ca de abia asteptati sa se nasca.
bye si numai bine

| Ylenus a răspuns:

Buna...eu te.as sfatui sa faci ce simti tu, daca vrei sa pastrezi copilul sa-l pastrezi, mai ales daca mama ta este la curent si te sustine.Cum ai spus si tu cu locul de munca se poate aranja iar in ceea ce priveste iubitul tau eu zic ca ar fi bine sa discuti cu el deschis si sa-i spui ca vrei sa pastrezi copilul, nu trebuie sa-ti fie frica, gandeste-te la copil si cum o sa fie cand o sa.l tii in brate.Nu lua in seama ce spune mama iubitului tau, eu te sfatuiesc sa faci ce simti tu, eu as face exact la fel.Gandeste-te mult la ce urmeaza sa faci si mult succes

| Florentina_Horhogea_1992 explică (pentru fgsxbfhg):

As fi vrut sa spun asa ceva, dar aceeasi problema care ati patit.o si dv, am patit-o si eu. Mi-a spus scurt si la obiect " NU VREAU COPIL LA 19 ANI" si mama nu vrea sa il tin daca el ma lasa, pentru ca va avea si eu de suferit cu tata.e o persoana mai severa. am inteles ca nu se face anestezie toata si imi este foarte greu.nu cred ca o sa rezist acolo. mila, frica. daca as putea muri eu si l-as putea lasa pe bebe sa traiasca as face-o fara sa ma gandesc. asa cand vad ca totul se duce de rapa numai am ce sa zic...

| Florentina_Horhogea_1992 explică (pentru Ylenus):

I-am spus ca vreau sa-l tin. si mi-a zis ca el nu vrea.va pleca si ma va lasa.nu vrea sa se incuie de acum cu un copil.stiu ca o sa regret ce am sa fac, dar i-am promis ca daca mai raman cu el, nu o sa-i mai fac un copil.si m-a intrebat de ce si i-am raspuns: cum vrei acum sa-l dau pe asta afara.o sa te fac si eu in ciuda.si m-a luat cu ce vrei tu sa-l cresti?

| Florentina_Horhogea_1992 explică (pentru doraz):

Nu mi se permite sa-ti las mesaj... asa este cu ceea ce mi-ai zis. ai mare dreptate si eu ma gandesc la asta. dar mie imi e foarte greu deoarece ador copii. eu pe lumea asta iubesc copii si catei. poate mai mult ca orice. si de aceea imi e greu.dar o sa incerc sa vad poate pot face pacatul acela mare si o sa pot merge inainte multumesc si eu te pup :*

ba da mergi la o clinica privata si cere sub orice forma anestezie total. stiu femei care au ramas marcate pe viata din cauza ca nu li sa administrat anestezie totala! nu face prostia sa faci asta doar cu local, mai bine in pastrezi! nu stiu ce sa zic. daca il dai afara nici ipul de langa tine nu merta sa te mai aiba! e foarte egoist, se gandeste numai la el numai la ce vrea si isi doreste el. un cuplu e format din doi si unul se sacrifica pentru fericirea celuilalt. trebui sa faceti lucrurile in doi. nu stiu ce sa mai zic. nici nu sti cat mi-as dori eu sa fiu in locul tausad daca as avea eu parte de bebelusul acela.

| doraz a răspuns (pentru fgsxbfhg):

Iti dai seama ca a fost un soc imens pentru amandoi. Ma uitam pe un alt site la un subiect asemanator si cineva ii spunea fetei respective, in loc de incurajare, ca daca i-a placut cand la facut. Mi s-a parut umilitor, acum doar nu stam sa ne gandim de fiecare daca cand facem sex "aoleu, daca raman/e gravida", chiar daca teoretic asa ar trebui, iar ideal ar fi sa ne protejam. E clar ca le e greu amandurora, insa sunt de acord cu fgsxbfhg (sper ca am scris bine) in legatura cu anestezia, insa ai grija daca te stii cu probleme legata de substanta din anestezic. Stiu pe cineva care a facut cu anestezie generala si se simtea foarte bine ( a si dat bani doctorilor ca altfel...). Si in nici un caz sa nu mergi singura, in caz ca vei merge.

| Florentina_Horhogea_1992 explică:

Va multumesc tuturor o sa revin sa anunt decizia pe care am luat-o. va pup! :* Multumesc tuturor pentru sfaturile acordate happy love struck

| Florentina_Horhogea_1992 explică:

Buna la toata lumea happy Vroiam sa va anunt ca am decis sa pastram bebele si acum e alaturi de mine si el si intreaga familia.multumita mamei lui, deoarece ea la influentat.El credea ca mama lui nu e de acord.acum asteptam bebele sa vina sanatos :* va pup si va multumesc tuturor pentru sfaturi.

bravo! ma bucur pentru voi! sa va traiasca si sa va bucurati de el!