anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Asta`seara prietenul meu mi-a spus ca sunt inca o copila, cu toate ca am 16 ani, ca ma port ca un copil si ca lui nu`i place asta...sunt de 5 luni impreuna si ne iubim foarte mult; i-am zis ca ma voi incerca sa ma schimb... oare am facut bine?

13 răspunsuri:
| CevaNormal a răspuns:

Sigur ca ai facut bine, intelegi, acum eu am observat le fel cum fetele vor baieti destul de maturi, asa si baietii vor fete care sa nu-i zboare mintea prin nori, pentru ca acum tot mai multi sufera din dragoste,

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Daca te iubeste cu adevarat te accepta asa cum esti!

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Da ai facut bine. Dar daca nu te accepta asa, in primul rand ca prieteni, ce fel de persoana este.Fiecare are orgoliu si eu am orgoliu, cand ma enervez sa fiu sincera trag palme peste fata, nu injur si nu dau tare da nici incet. Mi sa reprosat dar eu ma enervez pentru ei imi zic ceva ce nu e adevarat, ma ...cum sa zic...ma jigneste ca si cum. Oricum nu stiu daca o sa mai continuati.Vezi ce zice daca ii zici:"Da ai drepatate, dar deaaceea am nevoie de tine, poti sa ma ajuti sa ma schimb."

| georgiana a răspuns:

Daca vrea sa te schimbi spune-i sa se schimbe el primul!

| zorialbi a răspuns:

Eu zic sa fii tu insati, pentru ca oricum la varsta asta e normal sa fii mai copilaroasa. Mai tarziu o sa vrei sa mai ai 16 ani si n-o sa mai poti. Dar e important si cum iti traiesti adolescenta, pentru ca mai tarziu greselile pe care le faci acum vor avea urmari asupra caracterului tau. Eu sunt de parere ca nu e bine sa te schimbi in functie de un baiat, el daca spune ca te iubeste te accepta asa cum esti, si nu numai ca te accepta, ci ii place felul tau de a fi. Altfel nu e vorba de iubire adevarata, ci de ceva trecator, si exista posibilitatea ca la un moment dat el sa se plictiseasca si sa isi caute pe altcineva. Ai grija cat de departe ajungi cu el, sa nu regreti mai tarziu.

| AldanaBlue a răspuns:

La 16 ani poti fi matura pentru unele lucruri, dar poate si imatura pentru altele.
Acum depinde la ce anume s-a referit de te-a facut imatura. Sunt oameni de 40 de ani care se poarta "ca niste copii"( pentru ca e bine sa pastram si anumite copilarii in sufletul nostru), dar care dau dovada de maturitate in gandire si in rezolvarea problemelor din viata.Stii cum se zice "e bine cateodata sa mai eliberam copilul din noi".
In viata cat traim invatam, si prin urmane ne maturizam. Unii mai repede, altii mai tarziu, altii deloc.
Tu cum te-ai simtit cand ti-a spus toate alea? Ca esti copila si bla bla? Ai simtit ca are dreptate, ca ai putea sa te maturizezi in unele privinte, sau ti s-a parut deplasat? (stiu ca ai zis ca te vei schimba, incerc sa aflu daca ai zis-o doar asa pentru el sau ai simtit altceva ).
Incearca sa vorbesti cu el mai pe larg, sa iti spuna mai exact ce a vrut sa zica si cum crede el ca ai putea fi mai matura (asculta-i parerile) si apoi vorbeste sincer cu el si spune-i si parerea ta.
Daca exista o scala de masurat maturitatea, o vreau si eu.

| dede16 a răspuns:

Stii...la mine e exact opusul situatie tale.Tocmai chestia asta o adora la mine, ca sunt copilaroasa, ca nu am uitat cum e sa te bucuri de viata, ca trec peste toate cu un elan si o forta mai ceva ca un copil, ca fericirea e ca si cea mai mare ciocolata din lume pe care simt nevoia sa o am, doar ca alerg dupa ea tot timpul; desi nu reusesc sa o prind, drumul pana la ea e cel mai minunat lucru posibil.
Pe langa toate aceste lucruri, cel mai mare defect e orgoliul care denota si o latura de indiferenta.Nu a incercat sa ma schimbe, m-a acceptat asa cum sunt.Stiu ca uneori nu mai poate, dar trece peste cu multa munca.
Tocmai aici am vrut sa ajung.Fiecare om are defectele si calitatile sale.Doar pentru ca mie nu imi place de exemplu ca cerul e albastru, asta nu inseamna ca trebuie sa fac milioane de chestii sa il fac rosu.Fiecare defect are o calitate si mai ales o parte buna.
Da, esti copilaroasa? el stie ca un "copil" ca si tine trece mai bine peste o situatie decat un adult? de ce? pentru ca are mereu zambetul pe buze indiferent de moment.
Ar trebui sa stie ca si el are defectele lui, poate chiar vicii ( in general tigarile ) la care nu poate renunta asa usor, batand din palme.
Da, poti sa fi putin mai matura, dar nu-ti pierde anii frumosi din copilarie, schimbandu-te la 180 de grade doar pentru ca cineva nu suporta ceva.
Fi tu insutiwinking. ce rost are sa joci rolul de matura cand de fapt nu esti?

Gandeste`te putin :*

| smileforme a răspuns:

Daca te iubeste sa te accepte asa cum esti! nu-ti forta maturitatea pentru ca mai trz ai sa tanjesti dupa ea dar nu o poti s-o aduci inapoi1happy

| alexxaz a răspuns:

Si eu am fost in aceeasi situtie. La inceput ma suparam cand imi spunea sa nu mai dansez pe strada sau sa nu mai sar baltile ca un copil de 2 ani, dar dupa ceva timp am realizat ca avea dreptate si ca trebuia sa ma maturizez. Cu timpul am devenit asa cum a vrut el, dar nu numai din cauza lui ci si pentru ca mi-am dat seama ca aveam 20 de ani si trebuie sa ma comport ca atare! Tu ai doar 16 ani, poti sa fii mai copilaroasa dar nu exagera, mai ales cand sunteti undeva in grup, pentru ca il faci sa se simta prost, stiu eu...
Bine...asta daca vrei!

Răspuns utilizator avertizat
| barsan1986aditza a răspuns:

Nu inteleg de ce la 16 ani va bateti capul cu asemenea lucruri? Da l iubesti si el poate si el te iubeste nu zic nu dar ai 16 ani.La 16 nu poti fi considerat matur, daca te iubeste cu adevarat sa te accepte asa cum esti, adica mai copilaroasa.Ai tot timpul sa devi adult dar sa mai fi copil niciodata!

| OchialbastriVisatori a răspuns:

Scimbarea nu vine din cer...Vine din actiunea umana.Totul este cu putinta in sufletul omenesc, el este in orice clipa susceptibil de schimbare, fericirea poate aparea in mijlocul disperarii. Nu te schimba ca vor unii, pentru ca acei "unii" inseamna ca nu te plac asa cum esti, cei ce te iubesc te accepta asa cum esti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parerea mia e ca nu ai facut bine... el trebuie sa te accepte asa cum esti! insa citeodata dorim ca persoanele pe care le iubim sa fie putin diferiti( o stiu din propria experientie) dar, oare ne va mai place de ei daca s-ar schimba?