| irinaaa1998 a întrebat:

Iau anticonceptionale de o luna din folie mi-a ramas o pastila pe care nu am luat o si am tinut direct cele 7 zile de pauza(incluzand ziua in care am uitat ultima pastila) in care iubitul meu nu a ejaculat inauntru am avut sangerari intermenstruale in zilele de pauza care au tinut in jur de 4 zile, in a 8-a zi (luandu-ma dupa vorbele altora) am inceput o alta folie fara sa se fi prezentat menstruatia, dupa ce am luat prima pastila din a doua folie la o ora, o ora jumatate am avut contact sexual neprotejat. Precizez ca menstruatia trebuia sa mi vina pe 3 luna asta iar eu am inceput a doua folie pe 2. Ma gandesc sa intrerup administrarea pana imi vine dupa care sa continui folia. Sunt riscuri sa fiu insarcinata avand in vedere ca le am luat corect? Va rog explicati-mi si mie sa inteleg care e situatia mea si daca trebuie sa mi fac griji.
FUNDA PLUS VOT!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca cele 20 de pastile AC au fost administrate corect adica zi de zi la aceeasi ora, protectia contraceptiva este instalata in organismul tau pe intreaga perioada urmatoare adoca atat timp cat vei folosi aceste pastile AC. Prima pastila de pe urmatorul blister/folie se administreaza in mod obligatoriu in ziua urmatoare pauzei de 7 zile, indiferent de ceea ce s-a intamplat in decursul celor 7 zile de pauza, adica chiar daca nu s-a pornit sangerarea menstruala. Din momentul in care ai inceput sa folosesti pastilele AC, trebuie sa faci abstractie, adica sa uiti de modul in care s-au desfasurat ciclurile menstruale anterioare si de data la care ar fi urmat sa se produca menstruatia. Intotdeauna prima pastila de pe urmatoarea folie/blister se administreaza in ziua urmatoare trecerii celor 7 zile de pauza. Daca pastilele AC au fost administrate mereu in mod corect si conform instructiunilor, atunci in nici un caz NU poate exista nici cea mai mica posibilitate de a se forma o sarcina si din acest motiv barbatul poate sa ejaculeze sperma in vagin la terminarea fiecarui contact sexual in fiecare dintre cele 28 de zile. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| suceavavaslui a răspuns:

Nu trebuie

| irinaaa1998 explică (pentru corbulalbrosu):

Pai si daca le iau in continuare n o sa mi vina menstruatia luna asta.Pot opri administrarea pana imi vine menstruatia dupa care sa continui folia inceputa?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru irinaaa1998):

Administrarea corecta a pastilelor AC se face fara nici-o pauza deoarece daca pauza de dupa ultima pastila administrata depaseste cele 7 zile de pauza prevazute, incepnd cu a 8-a zi va dispare protectia contraceptiva instalata in organism. Te sfatuiesc sa discuti cu medicul ginecolog care ti-a prescris produsul folosit de tine fiindca el este cel care detine profilul tau hormonal unic. Deci poti sa opresti administrarea insa pe intreaga perioada pana la reluarea administrarii va trebui sa folositi o metoda de protectie.

| DeeaMarry a răspuns:

Si de ce te gandesti sa faci asta?
Ai citit prospectul? Trebuie sa urmezi indicatiile din prospect, nu vorbele altora! Daca nu il mai ai, cauta-l pe internet.
Constientizeaza ca nu iei bomboane ci niste pastile care pot fi foarte daunatoare organismului tau chiar si daca le iei corect. Nu mai zic daca le iei dupa ureche. Daca ai fi citit prospectul ai fi stiut asta. Ar trebui sa mergi la un medic sa iti recomande pastilele potrivite pentru tine, insa daca nu faci asta macar prospectul citeste-l si respecta-l cu strictete!
IN GENERAL, pentru anticonceptionalele cu folie de 21 de pastile se procedeaza in felul urmator: in momentul in care incepi sa le iei trebuie sa incepi din prima zi a menstruatiei si iei cate una in fiecare zi, la aceeasi ora, pana se termina folia. Faci pauza de 7 zile, iar din a 8-a zi incepi folia urmatoare, indiferent de menstruatie.