Întrebare recomandată | Azµre a întrebat:

Bună Seara!
Încă un subiect bun și interesant mai ales pentru ADOLESCENTELE care iau ANTICONCEPȚIONALE fără să întrebe un medic și nu numai.
După cum v-am învățat, articolul este corectat cu diacritice și evidențiate cele mai importante aspecte ale acestuia.
Lectură plăcută!

ANTICONCEPȚIONALELE & Cât de repede rămâi însărcinată după ce ai folosit contraceptive!

Fie că sunt prescrise pentru a PREVENI o sarcină, fie că sunt recomandate pentru tratarea unor afecțiuni, contraceptivele orale combinate au atras și păreri BUNE, dar și RELE.
Înainte să faci un astfel de tratament e bine să ceri PĂREREA unui MEDIC și să ÎNȚELEGI că pilulele contraceptive sunt un medicament ce poate avea și efecte benefice, dar și ADVERSE, de care e bine să ții cont.

Prevenirea sarcinii e principalul motiv pentru care femeile aleg pilulele contraceptive, dar acestea vin la pachet și cu alte părți BUNE în decursul unei luni:
- Menstruațiile sunt regulate, cu sângerări scăzute și fără dureri mari.
- În plus, anticoncepționalele luptă și împotrivă riscului apariției CHISTURILOR ovariene.

Cum funcționează?
Contraceptivele combinate conțin doi hormoni sintetizați chimic, asemănători cu cei secretați de organismul femeii: ESTROGEN și PROGESTERON. Aceștia previn apariția unei sarcini prin faptul că împiedică ovarele să elibereze un ovul, ÎNGROAȘĂ mucusul cervical, astfel încât fertilizarea să nu aibă loc, iar ovulul să nu se poată prinde de peretele uterului.
Pe piață există MAI MULTE TIPURI de pilule contraceptive combinate, în care variabila este doză în care este administrat fiecare hormon.
Unele sunt ADMINISTRATE timp de 21 de zile, iar în următoarele 7 se face PAUZĂ.
Altele au, pe lângă cele 21 de pilule ACTIVE, și 7 pilule PLACEBO, care nu conțin hormoni.
În Statele Unite au fost aprobate în urmă cu câțiva ani pilulele contraceptive care pot fi luate timp de 365 de zile. Ce înseamnă asta? Scapi de MENSTRUAȚIE timp de un an.

De asemenea, există și pilule combinate care pot fi luate timp de 12 săptămâni la rând și astfel poți avea doar 4 MENSTRUAȚII pe an.

AVANTAJELE CONTRACEPTIVELOR COMBINATE

1)Prima bilă albă de pe care o primesc contraceptivele este ușurință cu care se administrează și eficientă lor în prevenirea unei sarcini. Doar 3 din 1000 de femei au rămas însărcinate în decursul unui an, iar din aceste cazuri unele se datorau €œuitării pilulei.

2)Pe lângă prevenirea unei sarcini, pilulele sunt RECOMANDATE de către MEDIC și pentru ameliorarea altor probleme cu care o femeie se poate confruntă, menstruații neregulate. Prin administrarea constanța a unor doze de estrogen și progesteron, menstruațiile vor apărea în fiecare luna în aceeași perioadă. Cu ajutorul pilulelor poți chiar să îți programezi menstruația sau să o amâni o săptămâna, o luna sau mai mult.
3)Rezolvă problemele din premenopauză. De obicei, în anii premergători menopauzei, nivelul hormonilor feminini este variabil și de aici multe dintre problemele cu care se confruntă femeile în această perioadă: bufeuri, insomnii și chiar depresie. Administrarea pilulelor poate controla aceste probleme.
4)Tratarea sindromului de OVAR POLICHISTIC. Contraceptivele luptă împotrivă dezechilibrului hormonal care provoacă această boală și regleza nivelul de androgeni (hormoni masculini). Pot înlătura simptomele sindromului de ovar polichistic, acnee, pilozitate, lipsă menstruației.
5)Tratarea endometriozei, prin controlarea hormonilor ce cauzează formarea țesutului endometrial la fiecare ciclu.
6)Ajutor în tratatrea sindromului premenstrual. Balonarile, toanele, durerile pot să dispară din viață ta, odată cu administarea pilulelor, iar perioadă de dinainte de menstruație nu mai trebuie să fie una grea.
7)Prevenirea unor boli grave. Administrarea pilulelor contraceptive scade riscul apariției CANCERULUI ovarian, cancerului de endometru și te ajută să previi OSTEOPOROZA.

! DEZAVANTAJELE CONTRACEPTIVELOR!

1)Nu ORICINE poate urmă un tratament cu PILULE combinate. În general, NU SUNT RECOMANDATE femeilor care suferă de HEPERTENSIUNE, BOLI ALE FICATULUI, DIABET, celor care au probleme în circulația venoasă, au suferit anterior atacuri de cord sau au avut în famile CAZURI de cancer la sân. În plus, pilulele combinate NU SUNT RECOMANDATE că metodă de contracepție în primele 6 luni după naștere, dacă alăptezi.

2)Femeile care au trecut de 35 de ani trebuie să țină cont și de stilul de viață. Dacă fumezi și ai colesterolul mărit, ar fi bine să nu iei contraceptive.

3)Tot la categoria bile negre intră și EFECTELE SECUNDARE ale contraceptivelor:

- Obișnuite: sângerările reduse, dispariția menstruației, după folosirea contraceptivelor timp îndelungat, spotting, sângerări ușoare între menstruații, greață și vărsături, în prima luna de utilizare, tensiune în sâni, scăderea libidoului.
- Extrem de rare, dar severe: tromboza, infarct miocardic, atac vascular cerebral.

ADMINISTRAREA CONTRACEPTIVELOR ESTE I TERAPIE CE SE FACE SUB SUPRAVEGHEREA UNUI MEDIC, la recomandarea LUI și în urmă unor ANALIZE. În plus, ține cont de faptul că după oprirea tratamentului nu vei rămâne imediat însărcinată. E nevoie de câteva luni pentru că fertilitatea să revină la normal. Și abia din acest moment te poți aștepta să concepi un copil.

Sursa Articolului: http://depici.ro/......raceptive/

Și voi completa de la mine lista EFECTELOR SECUNDARE!

-Pilulele contraceptive îngroașă mucusul, afectează preferințele sexuale, favorizeaza constipația și duc la insomnii.
-Riscul de formare a cheagurilor de sânge la femeile care sunt fumatoare, tensiunea arteriala mare, atac cerebral, migrene.
-Unele femei care iau anticoncepționale suferă de scăderea libidoului, au modificări bruște de comportament și de dispoziție, au senzația de presiune la nivelul sinusurilor.
-Au un PUTERNIC efect negativ asupra FICATULUI:
1)Crește riscul de cancer de ficat
2)Riscul de apariție a hiperplaziei nodulare focale, tumoră necanceroasă de ficat
3)Colestaza intrahepatica, tulburarea eliminarii bilirubinei de către ficat.
4)Risc de adenom hepatic, tumoră necanceroase de ficat
5)Risc de apariție de granuloame hepatice, un fel de tumori
6)Crește riscul de hemangiom hepatic
7)Modificări ale unor analize hepatice, creșterea AST, ALT, GGT, bilirubină.

- Afectarea fierii:
1)Utilizarea anticoncepționalelor prezintă un risc de 2, 5 ori mai mare de a face litiază biliară, pietre le fiere, prin:
- Creșterea concentrației de colesterol în bilă
- Incetinirea evacuării veziculei biliare, fiere leneșă.

Acum că v-am adus aceste lucruri la cunoștință SPER, ca de acum înainte să vă duceți la MEDIC să vă prescrie ANTICONCEPȚIONALELE!

Vă doresc o seară frumoasă.


Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Buna seara, Azure! Ca de obicei oferi informatii utile adoloscetilor nostri! Sper ca efortul tau sa fie zadarnic, cei implicati sa ia aminte de cele scrise de tine si sa nu mai puna intrebari stupide.
Imi place sa cred ca adolescentii nostri iau anticoceptionale la sfatul unui medic si nu dupa parerea unor prietentene, chiar daca acea prietena a fost la medic.
Dar din pacate asistam la drame, avorturi, copii abandonati la nastere, sau in cel mai bun caz, mame adolescente.

| Azµre explică (pentru Fatamuntilor):

Mulțumesc frumos, și mulțumesc pentru părerea proprie pe care o aveți. Să sperăm că nu e totul în zadar și se vor găsi adolescente să citească acest post.

24 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Foarte buna tema ai ales!
Intrebarile despre anticonceptionale abunda si fetele au ajuns sa le ia ca pe caramele!
Se invata una pe alta,cred ca anticonceptionalele care se potrivesc uneia se pot potrivi si celeilalte,se prezinta la farmacie si le cumpara ca pe antinevralgice si rezultatele,in afara unei sarcini catastrofale,sunt zeci de kilograme in plus,pilozitate si un sistem hormonal dat complet peste cap!
Poate vor realiza,macar acum,cat este de important ca anticonceptionalele sa fie prescrise CORECT, numai si numai de catre medic!
Si, chiar si atunci, daca ceva pare sa nu fie in regula, sa insiste pentru o noua recomandare sau sa ceara o a doua parere!
Pentru linistea si siguranta lor!

| Azµre explică (pentru greece12):

Mulțumesc Greece, am ales tema această că tot am văzut întrebări zilele astea legate de anticoncepționale și am zis să le dau un răspuns mai complet.

| Zenithf a răspuns:

Printre efectele secundare se poate enumera si embolia pulmonara si infarctul miocardic. Unele AC favorizeaza formarea cheagurilor in sange, care ajung apoi sa blocheze vasele de sange din plamani, inima sau alte organe importante, cu consecinte uneori iremediabile. O britanica de 19 ani? nu mai stiu sigur varsta, a murit din cauza unei embolii pulmonare, la doua saptamani dupa ce a inceput un tratament cu AC, prescris (subliniati cuvantul) pentru tratarea acneii.
Oricum, multumim lui Azure pentru articolul acesta foarte consistent.

| Azµre explică (pentru Zenithf):

Mulțumesc pentru răspuns, foarte bine puctat și completat. Acum să sperăm că vor citi și alții cele postate de tine și de mine.

| Zenithf a răspuns:

Si daca tot am venit eu cu chestiile negative, sa mai reamintesc celorlalti despre cazurile a (doua) romance care au murit dupa ce au folosit acele pilule abortive cumparate din Italia? Sigur, acestea sunt mai "tari" decat AC, avand un continut de hormoni de zeci de ori mai mare, cum de altfel este si pilula de a doua zi.

| Azµre explică (pentru Zenithf):

Corect, așa este... un alt aspect foarte important.

| mona a răspuns:

Felicitari pentru subiectul abordat! sper ca nu l-ai postat degeaba si sper sa fie luat in considerare de catre cele care refuza sa mearga la ginecolog, O seara frumoasa iti doresc si tie!

| Azµre explică (pentru mona):

Mulțumesc Mona happy, să sperăm că vor citi.
Să ai o seară frumoasă

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
sa speram ca si de data asta vor lua aminte si vor invata ceva.e strigator la cer in ziua de azi cate auzim/cate vedem, dar nimeni nu face nimic si atitudinea unor parinti lasa mereu de dorit..de fiecare data vad ca vii cu ceva nou si benefic adolescentilor, sa speram ca postarea ta e un semnal de alarma si nu numai, vor deschide ochii si vor proceda cel putin "legal" atunci cand isi incep viata sexuala si consumul anticonceptionalelor.
O zi frumoasa sa aihappy

| Azµre explică (pentru caramela):

Bună Dimineața!
Mulțumesc frumos Caramela happy

| ReiVaN a răspuns:

Te lupti cu morile de vant.
orice "pitzi" cand vede un text de peste 20 de cuvinte care nu include cuvintele "valUoArE ", "FiTze" sau, ma rog... nu o sa citeasca si o sa continuie sa faca sex la 12 ani. neprotejat. awesome tara frate.

| Pitzipoanca a răspuns (pentru ReiVaN):

Eu am citit. ^____^

| Azµre explică (pentru ReiVaN):

laughing) hai că m-ai făcut să râd, așa este adevărat!

| Azµre explică (pentru Pitzipoanca):

Tu ești o piți mai specială laughing
Să ai o seară frumoasă!

| Pitzipoanca a răspuns (pentru Azµre):

A ta sa fie pufoasa, cu lacrimi de pui de panda! ^_______^

| ReiVaN a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Pai.tu esti speciala :*

| consilierultau001 a răspuns:

Parerea mea este ca pastilele sunt daunatoare pe termen lung

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună, Azµre!

FELICITĂRI, încă un subiect "fierbinte", bine ales şi cu multe învăţăminte!

Mă bucur că NU sunt singurul care se străduieşte să le înveţe câte ceva pe aceste adolescente.

Păcat, totuşi, că noi ne "zbatem ca peştele pe uscat" şi unele dintre ele nici măcar NU se "obosesc" să citească aceste informaţii...

Oricum, intenţia ta este admirabilă; ţine-o tot aşa!

O seară plăcută.

| Oana92 a răspuns:

Din pacate sunt putini doctori care si fac analize inainte de a prescrie anticonceptionale. La ora actuala anticonceptionalele sunt prescrise de parca ar fi bomboane pentru gat.

| Azµre explică (pentru Oana92):

Așa este, dar cine le oprește să ceară ele cu gura lor aceste analize...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Da,s-or învăţat să ia totul numai după ureche,de capul lor,dacă nu se face educaţie sexuală,n-ai făcut nimic,majoritatea dintre noi ne-am învăţat doar să ne automedicăm, însă nu cunoaştem riscurile la care ne expunem, sau le ignorăm pur şi simplu.
Încă un articol foarte bun, te felicit încă o dată pentru această postare, să sperăm că poate se vor trezi la realitate cu toţii.
O seară frumoasă!
Te pup!

| Azµre explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc frumos, să sperăm că așa va fi și nu se va duce pe apa sâmbetei nevăzut, acest articol.

| Mihaita32 a răspuns:

Despre osetoporoza se poate spune ca:
Menopauza se asociaza cu o pierdere accelerata de masa osoasa in primii 7 ani dupa scaderea concentratiei hormonilor estrogeni. In aceasta perioada, resorbtia osoasa depaseste formarea. Biopsiile de tesut osos efectuate la femeile in menopauza arata o reducere a numarului osteoblastelor, fara afectarea osteoclastelor.
sursa: http://www.mediculmeu.com/......poroza.php

in schimb despre contraceptivele orale:
Contraceptile orale sint extrem de eficace (doar 1 % esecuri), iar dozajele actuale prezinta mai putine riscuri cardiovasculare decit inainte. Daca pilula amelioreaza absorbtia de calciu!
sursa:
http://www.esanatos.com/......t62523.php