| thewolf1222 a întrebat:

Prietena mea a inceput sa ia anticonceptionale pentru prima oara, dupa ce a gatat tableta a facut pauza 7 zile ca sa îi vina menstruatia, problema este ca i-a venit 2-3 zile dar nu cum trebuia sa vina, doar s-a patat putin de tot. Poate sa fie insarcinata?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care sunt folosite pastilele AC ca mijloc de protectie contraceptiva, activitatea hormonala proprie se modifica foarte mult si din acest motiv desfasurarea menstruatiei se modifica d.t.p.d.v. astfel ca de regula modul de manifestare a sangerarii poate sa devina complet diferita fata de sangerarile menstruale anterioare. Daca toate cele 21 de pastile AC au fost administrate zilnic la aceeasi ora, conform instructiunilor din prospectul care insoteste produsul folosit, in acel caz protectia contraceptiva instalata in organism este maxima si din acest motiv formarea sarcinii devine 100% IMPOSIBILA. Prietena ta va trebui sa se obisnuiasca cu aceasta schimbare a modului de desfasurare a menstruatiilor viitoare. Multa sanatate!

8 răspunsuri:
| Endoryus a răspuns:

Ce inseamna " a gatat"?

| thewolf1222 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumim de sfat. doar ca acum ea nu a continuat sa le ia, crede ca posibil sa-i vina si sa fii intarziat...

| thewolf1222 explică (pentru Endoryus):

A gatat, a terminatwinking

| Endoryus a răspuns (pentru thewolf1222):

Nu am mai auzit asa expresie inainte. Ciudat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Intreaba-l din ce zona a tarii este baiatul?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru thewolf1222):

A procedat GRESIT fiindca acea sangerare slaba, atipica chiar ''anormala'' a reprezentat de fapt GARANTAT in proportie de 100% SANGERAREA MENSTRUALA. Fiindca au fost depasite cele 7 zile de pauza, insa DACA in acest moment adica astazi sau ziua de maine, este inca intruna dintre PRIMELE 5 zile ale NOULUI ciclu menstrual abia inceput, numai atunci in acest caz inca mai poate sa inceapa sa foloseasca un nou set de alte 21 de pastile AC. Insa in acest caz protectia contraceptiva totala se va instala din nou dar numai dupa ce vor fi folosite primele 7 pastile de pe folie/blister si din acest motiv daca se intretin acte sexuale in primele 7 zile, trebuie sa fie folosita in paralel si o protectie suplimentara.
Deci in mod absolut sigur NU a intarziat menstruatia, si nici nu se va produce inainte de momentul terminarii noului ciclu menstrual.

| Necunoscut112 a răspuns:

7 zile pauza, după reluate anticonceptionalele. Indiferent de cum ii vine in cele 7 zile, indiferent ca nu o se opreste menstruatia dupa cele 7 zile de pauza etc. Mai bine nu se apuca.

| thewolf1222 explică (pentru corbulalbrosu):

Da... asta stim va trebuii sa astepte pana la urmatoarea menstruatie, multumim de sfat.