|

Bună seara, TPU. Știu ca din primele rânduri deja majoritatea o sa va dați ochii peste cap, fiind o întrebare prea des întâlnită aici pe site, însă am nevoie de niște păreri.

Mi-am început viata sexuală de o luna. Nu am făcut-o niciodată protejat însă nu a finalizat în mine niciodată.

Intre timp am avut și menstruația pe data de 27 iulie și a decurs foarte normal. Între timp au mai existat și alte dați în care am avut contact, destul de multe.

Ideea este ca de ceva timp am dureri destul de mari de ovare iar sânii mi-au mai crescut. M-am gândit ca e normal din moment ce sunt niște schimbări în corp. Durerile sunt ca niște înțepături, nimic altceva, iar sânii îmi sunt mai greoi și sfarcurile mai tari.

Îngrijorarea mea este dacă sunt însărcinata. In afara de ce am spus mai sus nu am nimic, doar uneori când ma gândesc continuu și ma stresez, nu știu, încep sa ma simt foarte ciudat și panicata, ma gândesc sa nu fie decât ceva dereglare.

Credeți ca în urma unor contacte neprotejate și ce am spus mai sus s-ar pune problema unei sarcini?

O sa aștept sa vad dacă voi avea menstruație la sfârșitul lunii aceasta dar pana atunci nu pot aștepta fără sa nu discut cu cineva care ori a pățit, ori cunoaște foarte bine tipul acesta de problema.

Rog răspunsuri serioase, glumele ar fi ultimul lucru de care am nevoie acum.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca partenerul tau de sex este suficient de experimentat incat este capabil sa-si retina ejacularea dupa dorinta lui si ejaculeaza in exteriorul vaginului doar atunci cand considera ca sexul a fost suficient de lung si ati fost amandoi satisfacuti, teoretic in astfel de situatii in care este folosita aceasta metoda contraceptiva a coitului intrerupt, formarea sarcinii este aproape imposibila.
Starile amintite NU reprezinta simptome de sarcina fiindca dupa o luna de zile de la inceperea vietii sexuale, chiar si daca s-ar fi format o sarcina si s-ar fi implantat in uter in acest moment este cu totul IMPOSIBIL sa apara si sa existe. Din cauza stresului si a gandurilor iti faci tot felul de scenarii cel mai probabil, ...inutile.
Fiindca metoda de protectie folosita cea a ''coitului intrerupt'' este destul de nesigura ar fi bine sa folositi cel putin in timpul celor 5-6 zile ale PERIOADEI FERTILE prezervativul sau ovule spermicide ContraceptM sau Pharmatex.
Pentru o mai buna informarea ta citeste urmatoarele explicatii :
STRUCTURA CICLULUI MENSTRUAL PE ETAPE :
CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, care este format din numarul de zile care sunt situate/cuprinse intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii consecutive. Numarul zilelor de MENSTRUATIE, indiferent ca sunt doar 2-3 zile sau 7-8 zile, NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o etapa nesemnificativa a ciclului menstrual. Fiecare ciclu menstrual care are lungimea mai mare de 23-24 de zile este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
--CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada cea a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
-- este urmata de o perioada care are un numar variabil de zile (depinde de lungimea ciclului menstrual) si reprezinta perioada de INFERTILITATE RELATIVA si aceasta poate avea de obicei un numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile, dar si mai multe in cazul ciclurilor cu lungimea mai...2006 - 3043 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu va protejați este posibil sa fii însărcinată. Folosiți metode contraceptive. Nu te supără pe mine, dar situația asta e ca in povestea cu drobul de sare.
Exista o analiză de sânge pentru sarcina. O depistează mult mai repede, din a prima săptămâna de concepție, daca știu eu bine. Se poate face la orice laborator de analize.
Menstruația mai poate întârzia și din alte motive. Dacă ești stresată, daca ai vreo dereglare hormonala. și mai ales că ți-ai început de curând viața sexuală, cred că ar putea influența.
Ai grijă de tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Există riscul unei sarcini dacă nu v-ați protejat niciodată.
Poți să mergi la un ginecolog dacă vrei, sau să aștepți minim 21 de zile de la ultimul contact sexual și să faci un test de sarcină.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca e alta problema, nu e vorba de o sarcina. Du te la ginecolog pentru o consultatie totusi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, iti asumi orice risc daca ai ales sa faci sex neprotejat. Sansele totodata dea ramane insarcinata sunt unele foarte mari chiar si daca nu a ejaculat in interior, mereu exista un lichid la inceput cu circa 99% sperma. Durerile ar putea fi din cauza actului sexual prea des in ultima vreme si neobisnuinta organismului cu asta. Oarecum si schimbarile hormonale care au loc. Deci sunt foarte multi factori fiziologici care aduc schimbari in organizm dupa inceperea vietii sexuale. Te-as sfatui oarecum sa mergi la ginecolog pentru o buna cunoastere despre viata sexuala si consecintele care le are, atat placute cat si neplacute. Si pentru binele la amandoi sa o face-ti protejat pe viitor. Ca sa te linistesti, fa-ti un test maine si asa macar scapi de grija ca esti s-au nu insarcinata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează