| ADRIANFLORIN221 a întrebat:

Buna ziua, am nevoie urgent de un raspuns! Iubita mea are toate simptomele unui avort spontan, intrebarea mea este daca testul de sarcina trebuie sa arate negativ odata cu inceperea unui avort sau odata ce acesta e complet si uterul se goleste?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Atunci cand are loc/se produce avortul spontan, rezultatul testelor de sarcina efectuate dupa avort, vor continua sa fie POZITIVE inca o anumita vreme (cca. 12 - 16 zile) dintr-un motiv cat se poate de logic si normal.
Explicatia consta in urmatorul fapt concret si anume : dupa ce s-a oprit cresterea si dezvoltarea embrionului/fatului prin avort spontan, hormonul de sarcina care a fost produs pana in acel moment de catre sarcina care a existat, niciodata NU va dispare brusc si imediat din sangele si urina femeii respective. Valoarea nivelului de hormon de sarcina hCG existent in organism scade in mod treptat pana ajunge din nou la zero intr-o perioada care poate fi si de 2 saptamani, timpul disparitiei totale a hormonului hCG fiind in functie de varsta sarcinii, adica direct proportional cu lungimea timpului trecut de la momentul implantarii sarcinii in endometru si momentul in care s-a produs avortul.
In concluzie chiar daca uterul s-a golit si eliberat de sarcina prin avort, in sange si urina exista in continuare hormonul de sarcina hCG inca o perioada de timp si astfel hormonul hCG remanent va pozitiva testele de sarcina efectuate in urmatoarele 12-16 zile. Multa sanatate!

1 răspuns:
| Perfekt a răspuns:

Mai copii. Cand bagati p... In p... Nu va ganditi ca o sa fiti parinti? Consultati un doctor, noi nu avem de unde stii ce se intampla. Sanatate maxima v-a doresc (daca afla parintii despre fapta in sine)