|

Care sunt simptomele infertilitatii la femei?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Orice cuplul care doreste sa procreeze, trebuie sa-si puna semne de intrebare numai atunci cand nici dupa trecerea unei perioade de un an de zile de acte sexuale intretinute mereu neprotejat intr-un ritm de minim 2 acte sexuale neprotejate pe saptamana totusi nu apare sarcina. La cuplurile mature, cu varsta de peste 35 de ani, aceasta perioada ''de incercare'' se restrange la 6 luni. Cei aflati intr-o astfel de situatie, trebuie sa se prezinte impreuna la o clinica medicala pentru a se adresa unui medic specialist in infertilitate, care dupa consultatie va recomanda sa fie efectuate diverse tipuri de analize si investigatii, pentru ca rezultatele obtinute sa-i permita sa stabileasc diagnosticul corect.
Conform statisticilor existente in prezent a reiesit ca majoritatea cuplurilor au nevoie de o perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an in care sa intretina contacte sexuale mereu neprotejate pentru a concepe o sarcina in mod natural. Statistic a reiesit ca :
20% vor concepe in prima luna de incercare;
70% vor concepe in decurs de 5-6 luni;
85% dintre femei devin insarcinate in decursul unui an in cazul in care intretin permanent doar acte sexuale neprotejate.
Daca sarcina NU apare, NU se formeaza sarcina nici dupa 1 an, inseamna ca in mod sigur cel putin unul dintre cei 2 parteneri ai cuplului, se confrunta cu probleme de infertilitate. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Bășini

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde. Sunt 2 de baza: 1) nu are ciclu menstrual
2) nu poate rămâne însărcinată

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează