|

Ce se intampla daca un copil de aproape 15 ani ia Escapelle(pastila de a doua zi?)

Este posibil sa ramana insarcinata daca prezervativul a alunecat cam pe jumatate si la baza penisului era sperma?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Escapelle este o bomba hormonala care iti afectaeza intreg corpul pe urmatoarele 6-12 luni. Sunt atatd e multe efecte secundare ca nu-i recomandata sa ffie luata de copii!
Nu recomand sub nici o forma luarea pastilei de a doua zi, mai ales daca fata nu era in perioada fertila.

Cat priveste alunecatul prezervativului in vagin, este pentru ca prezervativul a fost mult prea mare, pentru cucul baiatului.
Ar trebuii sa aveti alte preocupari mai importante la doar 14 ani, nu sa imitiati adulti si sa faceti sex, ca va nenorociti corpul, sanatate si viata. Pune-ti mana si invatati ca examenul ala de capacitate trebuie luat!

| a răspuns:

Nu exista varsta de "aproape 15"!
Pana implinesti varsta, ai doar 14 ani, ceea ce are consecinte grave asupra baiatului care te-a sedus si violat, tu fiind copil inca.

| a răspuns:

Daca menstruatia a inceput in data de 3 Februatie, inseamna ca in acest caz actul sexual a fost intretinut probabil in cea de a 6-a zi a ciclului. In acest caz atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea formarea sarcina depinde si de tipul si lungimea ciclului menstrual a fetei respective. Fiindca nu exista informatia certa in privinta celor amintite, se poate spune doar ca in cazuri insa foarte rare, poate sa exista/sa apara posibilitatea infima de a se forma sarcina in urma unui act sexual care a fost intretinut in a 4-a si a 5-a zi a menstruatiei sau in ziua imediat urmatoare de dupa terminarea sangerarii menstruale, numai atunci cand sexul s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin.
Insa trebuie amintit chiar din start, ca aceasta posibilitate exista numai in cazul in care ciclul menstrual este foarte dereglat, sau foarte scurt. Reiese ca posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex intretinut in cea de a 3-a, 4-a, 5-a sau a 6-a zi a ciclului menstrual (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului este mereu foarte scurt de doar 21, 22, sau 23 de zile. Este determinat stiintific si medical ca OVULUL este eliberat cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA se produce in a 7-a zi a ciclului de 21 de zile, in a 8-a zi a ciclului de 22 de zile, a 9-a zi a ciclului de 23 de zile. Si ca atare rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa de prin a 3-a sau a 4-a zi fiindca spermatozoizii ajunsi in vagin in acest moment, supravietuiesc incat sa fecundeze ovulul care apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului.
Fiindca in cazul vostru posibilitatea de a se intruni si de a exista conditiile specificate a fost probabil foarte foarte mica, aproape sigur folosirea pastilei de a 2-a zi a fost inutila. Fata trebuie sa devina constienta si sa se astepte la dereglarea ciclului menstrual in urmatoarele cateva luni. Multa sanatate!

| explică (pentru corbulalbrosu):

Si e de bine sau e de rau?

| a răspuns:

Un copil caruia ii e frica sa nu aiba un copil. Ce frumoasa ilustrare a societatii contemporane.

| a răspuns:

Mi-e mila de voi astia care va începeți viata sexuală la 14 ani dara a avea măcar putina informație in cap! Simțiți putin lucrurile in viata! Nu totul se face asa una cu doua!

| a răspuns:

Daca un copil sub 15 ani intretine relatii sexuale in primul rand ce se intampla este un viol, conform legislatiei tarii. Un copil sub 15 ani NU va intretine relatii sexuale. Pastila de a doua zi nu e recomandata nimanui, cititi prospectul si efectele secundare. Si apoi faceti o plangere la colegiul farmacistilor pentru ca i-a vandut-o unei tinere violate si plangere penala impotriva violatorului. Nu distrugeti oameni, educati-i si formati-i.

| explică:

Menstruatia i-a venit pe 3 februarie, iar pe 6 s-a terminat.