| KaterinaPetrova a întrebat:

De la ce varsta iti poti implanta sterilet? ce avantaje si dezavantaje sunt? si cam cat costa?big grin Vreau cateva detalii:d Fuuuuuuuuuuuuuundaaaa mareetongue

Răspuns Câştigător
| doguletz a răspuns:

E bine ca nu poti sa ramai gravida.si poti sa o faci cu prietenu tau cand vrei fara griji.dar nu e bine sa t faca p picioare.sau sa t linga in patalica multtongue.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iti poti pune sterilet atunci cand esti convinsa ca nu mai vrei copii. Marele avantaj este ca este o metoda comoda, necesitand doar consult ginecologic la interval de 6 luni. Dezavantajul este ca daca te razgandesti si mai vrei o sarcina, s-ar putea sa fie imposibil.

neluL
| neluL a răspuns:

Din punct de vedere strict tehnic, steriletul se poate pune la orice varsta. Totusi, din cauza faptului ca poate da unele neplaceri in timp, care pot duce la infertilitate, se recomanda steriletul cu precadere pacinetelor de peste 30 de ani (35 dupa unii), care in orice caz si-au facut numarul dorit de copii.

Steriletul. Avantaje si dezavantaje
Steriletul este un dispozitiv flexibil in forma literei T, confectionat din material plastic, care poate avea intre 2.5 si 3.5 cm, si care se introduce in uter. Inserarea si extragerea se face de carte medic. Unele sterilete eliberează cupru, care este toxic pentru spermatozoizi si care declanseaza o reactie inflamatorie a mucoasei uterine, impiedicand astfel implantarea in uter a unui ovul fertilizat.

Alte sterilete elibereaza mici doze de levonorgestrel, un hormon care ingroasa mucusul cervical, impiedicand sperma sa patrunda in uter. Steriletul din cupru costa in jur de 50 de lei, iar steriletul hormonal aproximativ 650 de lei, iar la aceste sume se adauga si costul inserarii, la medic. Dispozitivul hormonal asigura protectie pentru cinci ani, iar cel pe baza de cupru, zece ani.

Avantajele steriletului

1. Este o metoda contraceptiva reversibila si foarte eficienta - 97-99%.
2. Asigura contraceptia pe termen lung, iar fertilitatea revine imediat dupa retragerea steriletului.
3. Nu influenteaza desfasurarea actului sexual.
4. Poate fi folosit si ca metoda de contraceptie de urgenta, pentru ca isi faca efectul imediat dupa implantare.
5. Poate fi folosit de catre femeile care fumeaza sau care au hipertensiune arteriala si nu pot lua anticonceptionale.

Dezavantajele steriletului

1. Poate fi utilizat doar de femeile care au nascut.
2. Este contraindicat daca ati avut o sarcina extrauterina, daca aveti mai multi parteneri, sau daca partenerul dvs intretine relatii sexuale si cu alte persoane.
3. Poate da alergii, de aceea trebuie sa verificati daca sunteti alergica la cupru.
4. Nu trebuie folosit daca suferiti de anemie.
5. Desi este o metoda de contraceptie reversibila, exista riscul ca o infectie contractata dupa inserarea steriletului sa afecteze fertilitatea.
6. Steriletul din cupru modifica uneori durata ciclurilor menstruale.
7. Nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Este indicata folosirea absorbantelor in locul tampoanelor interne, pentru a nu modifica pozitia steriletului in uter prin tragerea accidentală a firelor de control. Este important sa mergeti la medic daca nu mai simtiti firele sau inel de la sterilet, in vagin; daca menstruatia intarzie sau lipseste; daca aveti dureri in partea de jos a abdomenului; daca aveti dureri si sangerari in timpulu actului sexual; daca aveti semne de infectie genitala.
Sursa:http://sanatate.bzi.ro/steriletul-avantaje-si-dezavantaje-1211
Bafta!

| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT a răspuns:

Ce să faci?!

| catalin_7637 a răspuns:

Pe la menopauza, atunci e cel mai indicat

| Violleta2022 a răspuns (pentru catalin_7637):

La menopauza nu ai de ce sa-ti pui sterilet, ca nu mai ai ciclu si nici ovulatie, deci nu mai ai cum ramane gravida.
Dar probabil ca nu cunsosti notiunea de "menopauza", daca ai vorbit in necunostinta de cauza.