| IdNo a întrebat:

E adevarat ca masturbarea cauzeaza moartea neuronilor? Am citit multe articole de pe internet unde asta se spune si nu stiu cat de adevarat este. Ce efecte benefice are masutrbarea?

13 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Nici nu este de mirare ca esti debusolat si mai mult sau mai putin dezorientat fiindca te-au bagat "in ceata" articolele scrise de niste agarici ageamii imbecili, demni slujitori ai bisericii ortodoxe, dar lipsiti de cele mai elementare cunostinte medicale in privinta adevarului privind practicarea masturbarii. Citeste materiale cu caracter stiintific si nu cele de propaganda desantata a bisericii si a unor preoti inculti si retardati. Chiar si in zilele de astazi, cand subiectele despre viata intima sunt din ce in ce mai des intalnite, masturbarea continua sa fie un subiect tabu in randul majoritatii populatiei. De obicei, oamenii refuza sa discute despre viata lor sexuala, din jena si pentru ca este in continuare considerat un subiect mult prea intim de abordat. De aceea, este lesne de inteles de ce întrebari legate de masturabare, de genul: „Este bine sa fie practicata cu regularitate?" sau „Are limite de varsta?" ori, Este un pacat de moarte cum zice biblia sau preotii?", trezesc reacții care mai de care mai diverse si mai diferite. Insa, pe langa toate acestea diferende, sau parerile diferite privind masturbarea, pentru o analiza obiectiva trebuie luate in calcul studiile si cercetarile atat stiintifice cat si medicale. Potrivit studiiilor publicate, masturbarea si pregatirea orgasmului determina organismul sa produca si sa elibereze endorfine, dopamina si oxitocina, asa numitii hormoni ai dragostei. (de care preotii nici nu au auzit in viata lor :)) ) Producerea acestor hormoni duce la scaderea cortizonului adica a hormonul responsabil de starile de irascibilitate, anxietate si/sau de stres care pot sa apara zilnic. Despre alte beneficii care se produc la nivelul psihicului si mintalului fiecarui individ, poti afla accesand si lecturand urmatoarele materiale (nu le gasesti in biblie) Multa sanatate! : https://:///......asturbarii precum si : http://www. click.ro/......asturbarii

| IdNo explică (pentru corbulalbrosu):

Si acea dopamina nu afecteaza cu nimic neuronii? Esti specialist?

| IdNo explică (pentru corbulalbrosu):

Nu merg link-urile.

| IdNo explică (pentru corbulalbrosu):

Sunt boli unde neuronii care produc dopamina mor. E adevarat?

| RAY a răspuns (pentru IdNo):

Nu exista asa ceva, sunt povesti aiurea, alcoolul distruge neuronii cica, dar nici aia nu-i fapt stiintific

| RAY a răspuns (pentru IdNo):

Http://www.covenanteyes.com/2014/02/03/brain-chemicals-and-porn-addiction/
singura chestie e ca provoaca dependenta atat

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| IdNo explică (pentru doctorandus):

Producerea dopaminei nu afecteaza cu nimic neuronii?

| doctorandus a răspuns (pentru IdNo):

Produci dopamina si daca iei un examen, si daca vezi un film frumos, etc.

| IdNo explică (pentru doctorandus):

Ai dreptate insa placerea care e in urma masturbarii e mult mai mare deci automat se produce mai multa dopamina.

| doctorandus a răspuns (pentru IdNo):

Ha, ha, ha, placerea de la masturbare e probabil mare in primii ani de masturbare, pe urma devine o banalitate. La fel ca si a face sex, de altfel.

Aceste lucruri au fost cercetate si nu, nu exista diagnostic recunoscut "dependenta de masturbare" sau "dependenta de sex". Exista tulburare obsesiv-compulsiva, dar aia nu are drept cauza placerea de la masturbare si se trateaza TOC-ul, nu masturbarea.