| cristin4ik a întrebat:

E bine sau e rău să te masturbezi?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Dacă era rău, nu ai fi avut orgasm, ci spasme. Sau dureri atroce.
Concluzia e una singură - e foarte bine!

10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca raspunsul meu se bazeaza pe rezultate obtinute in urma unor cercetari stiintifice si medicale se poate considera cat se poate de obiectiv. Atat in subconstientul cat si in convingerile multora, masturbarea reprezinta un pacat si inca unul foarte grav, mai ales in cazul celor care prin mentalitatea lor considera ca respectarea moralei crestine cat si tot ceea ce propovaduiesc reprezentantii bisericii reprezinta adevarul si crezul suprem si sfant. Insa daca ne ghidam dupa cele mai noi cercetari stiintifice, experimente medicale, studii psihologice si psihoterapeutice reiese ca rezultatele respective reprezinta date si adevaruri stiintifice certe fiind obtinute prin studii si cercetari indelungate si complexe. Pe baza respectivelor studii reiese ca masturbarea sau altfel spus autosatisfacerea sexuala, reprezinta o activitate normala fara urmari negative, fiind chiar benefica pentru echilibrarea activitatii hormonale din organism. Deci se poate aprecia/considera ca masturbarea reprezinta o activitate prin care se urmareste si de fapt se reuseste ca organismul sa fie eliberat de sub influenta impactului si a stresului hormonal care apare de obicei in perioada pubertala si/sau adolescentina. Insa pe baza studiilor a reiesit si stabilit ca multa lume aflata la varsta maturitatii obisnuieste sa se masturbeze pentru a obtine placeri si satisfactii in lipsa unui partener sau in cazul in care contactul sexul este "condimentat" cu picanterii, perversiuni si/sau fantezii sexuale mai complexe. Conform celor mai noi studii si cercetari medicale efectuate in acest domeniu, s-a constatat si confirmat faptul ca masturbarea moderata produce efecte benefice asupra organismului, deci nu provoaca efecte adverse asa cum sustin anumite persoane neinstruite. Chiar din contra, masturbarea este considerata ca fiind benefica deoarece descarca/detensioneaza organismul de stresul hormonal aparut la varsta adolescentei in cazul ambelor sexe". Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Pentru unii da, iar pentru altii ba.

| Clorox a răspuns:

E o necesitate...

| wpetterssone a răspuns:

Dacă mergi pe partea științifică - medicală este sănătoasă.
Dacă mergi pe partea spirituală, nu.
"Omorâţi deci mădularele corpului vostru... în ce priveşte... pofta sexuală" (Coloseni 3:5).
Masturbarea nu ‘omoară’ pofta sexuală, ci o alimentează. În plus, gândeşte-te la următoarele:

● Masturbarea dă naştere unor atitudini complet egocentrice. De exemplu, când se masturbează, o persoană este absorbită de plăcerea fizică pe care o simte.

● Cine se masturbează ajunge să-i considere pe cei de sex opus simple obiecte, sau instrumente, pentru satisfacerea propriei plăceri.

● Persoana care se masturbează dezvoltă o gândire egoistă şi poate ajunge să nu mai găsească satisfacţie în relaţiile sexuale din cadrul căsătoriei.
În loc să recurgi la masturbare pentru a te elibera de impulsurile sexuale reprimate, străduieşte-te să cultivi stăpânire de sine (1 Tesaloniceni 4:4, 5).
Pentru a te ajuta să faci lucrul acesta, Biblia te sfătuieşte să eviţi situaţiile care ţi-ar putea stârni dorinţele sexuale (Proverbele 5:8, 9). Sau ai devenit deja sclavul acestui obicei? Probabil ai încercat să te opreşti, dar fără succes. Ar fi uşor să tragi concluzia că eşti o cauză pierdută, că pur şi simplu nu poţi trăi la înălţimea normelor lui Dumnezeu.
Aşa cum s-a spus deja, cei ce ajung să se masturbeze sunt adesea copleşiţi de sentimente de vinovăţie. Fără îndoială, ‘întristarea după voinţa lui Dumnezeu’ îţi poate da curajul să învingi acest obicei (2 Corinteni 7:11). Dar sentimentele exagerate de vinovăţie pot avea exact efectul opus. Te pot face să te simţi atât de descurajat, încât pur şi simplu să nu mai vrei să lupţi (Proverbele 24:10).

Străduieşte-te, aşadar, să vezi lucrurile cum sunt ele în realitate. Masturbarea este o formă de necurăţie. Ea poate face din tine un ‘sclav a tot felul de dorinţe şi plăceri’ şi duce la atitudini nesănătoase (Tit 3:3). Totuşi, masturbarea nu este o formă de imoralitate gravă, precum fornicaţia (Iuda 7). Dacă ai această problemă, nu trebuie să tragi concluzia că ai comis un păcat de neiertat. Este important să-ţi ţii sub control impulsurile sexuale şi să nu renunţi niciodată la luptă!
În urma unei recidive, ai putea fi foarte descurajat. Dacă te simţi aşa, nu uita cuvintele din Proverbele 24:16: „Cel drept, chiar dacă ar cădea de şapte ori, se va ridica, dar pe cei răi nenorocirea îi face să se poticnească". O cădere de moment nu face din tine o persoană rea. Deci nu renunţa! Dimpotrivă, gândeşte-te ce anume a dus la recidivă şi încearcă să eviţi pe viitor acele lucruri.

Fă-ţi timp să meditezi la iubirea şi la îndurarea lui Dumnezeu. Psalmistul David, care a ştiut ce înseamnă slăbiciunea, a spus: „Aşa cum un tată arată îndurare faţă de fiii lui, tot aşa Iehova a arătat îndurare faţă de cei ce se tem de el. Căci el ştie bine din ce suntem făcuţi, îşi aduce aminte că suntem ţărână" (Psalmul 103:13, 14). Într-adevăr, Iehova ţine cont de imperfecţiunea noastră şi este ‘gata să ierte’ (Psalmul 86:5). Totuşi, el vrea să depunem eforturi pentru a învinge obiceiul masturbării.
Gândeşte-te la felul în care te destinzi. Vizionezi filme sau programe TV ori accesezi site-uri care stârnesc dorinţele sexuale? Psalmistul s-a rugat în mod înţelept lui Dumnezeu: „Abate-mi ochii de la vederea lucrurilor deşarte" (Psalmul 119:37).
„Înainte de a merge la culcare, citeşte ceva ce are legătură cu lucrurile spirituale. Este foarte important să-ţi închei ziua având în minte o idee spirituală" (Filipeni 4:8).
dacă ţi-e ruşine, vorbeşte cu o persoană de încredere. Acest lucru te poate ajuta să învingi obiceiul masturbării!
Masturbarea nu trebuie confundată cu impulsurile sexuale involuntare. De exemplu, un băiat s-ar putea trezi excitat sexual sau ar putea avea o poluţie nocturnă. În mod asemănător, fetele s-ar putea excita involuntar, mai ales înainte sau după menstruaţie. În schimb, masturbarea presupune o autostimulare sexuală intenţionată.

„Fugi deci de dorinţele tinereţii şi urmăreşte dreptatea, credinţa, iubirea, pacea, împreună cu cei care-l cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată." (2 Timotei 2:22)
O persoană slabă poate ceda în faţa propriilor dorinţe sexuale. Dar un bărbat sau o femeie în adevăratul sens al cuvântului manifestă stăpânire de sine chiar şi când nu este nimeni de faţă.
Dacă în timp ce alergi cazi, nu trebuie s-o iei de la capăt — dacă recidivezi în ce priveşte masturbarea, progresul tău nu este anulat.
Roagă-te înainte ca impulsurile sexuale să devină puternice şi cere-i lui Iehova Dumnezeu „puterea care depăşeşte normalul" pentru a rezista tentaţiei (2 Corinteni 4:7).

| GabrieloKg a răspuns:

Daca te gandesti logic, orice iti da dependenta e rau. Deci e rau. Si eu ma masturbez/masturbam. Ma abtin de 1 saptamana daca nu ma insel. Oricum, vreau sa ma las 100% desi nu reusesc. E rau caci se creeaza ceva in creier si nu esti tu insuti, asta o stiu pe mine. E rau sa te masturbezi.

| doctorandus a răspuns (pentru GabrieloKg):

Esti obsedat sexual (obsedat de puritate sexuala). Absexual se cheama. Dorinta de a renunta permanent la masturbare este la fel de normala din punct de vedere psihiatric cu cea de a renunta permanent la mancare.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

| mihai69 a răspuns (pentru GabrieloKg):

Aha... deci și respiratul și mâncatul e rău, că și astea dau dependență...
Nașpa, nu știam. Promit că mă las!

| GabrieloKg a răspuns (pentru mihai69):

Hahha ce,, glumet".,, Glume" din acestea faci la mama ta acasa. Daca iti place sa traiesti din la*a, bravo tie. Tot asa!

| dann42 a răspuns:

E necesar cateodata.

| MegaAndrex a răspuns:

Este foarte bine sa dai **** cu degetelul

Întrebări similare