|

Este o intrebare mai ridicola dar am nevoie de ajutorul vostru. Am 15 ani si acum 6 zile am facut sex neprotejat cu iubitul meu din prostie, el pretinde ca nu si-a dat drumul sau ceva. Au trecut 6 zile si pana acum ma dor sanii si imi curg picaturi de sange. Este posibil sa fiu insarcinata? Maine o sa iau un test de sarcina. In caz ca este pozitiv mai pot sa iau pastile sau ceva sa opresc sarcina?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salutare!
Dacă prietenul tău a ejaculat în afara vaginului, șansele de a rămâne însărcinată sunt foarte mici spre deloc. De ce spun asta? Pentru că sunt șanse foarte mici de a rămâne însărcinată de la lichidul preejaculator. Dacă partenerul tău a mai ejaculat înainte, șansele cresc, fiindcă spermatozoizii pot rămâne pe uretră și pot duce spre o sarcină. Repet: șanse mici, dar există.
Nu ai precizat dacă ciclul menstrual este sau nu regulat. Durerea de la nivelul sânilor și sângerarea pot explica venirea menstruației.
Testul de sarcină se face după 5 zile de la data preconizării ciclului menstrual. Adica dacă trebuia să-ți vină pe 24 august, testul îl vei face pe 29 pentru acuratețe mai mare.
Și nu. Nu poți lua nicio pastilă pentru oprirea sarcinii pentru că ovulul a fost deja fecundat.
Sfaturi pentru viitor:
1. Folosește prezervativ. E sigur, eficient, te scutește de stresul formării unei sarcini nedorite sau "dobîndirii" unor BTS. Plus că este mult mai ieftin decât pilula de a 2 a zi care are efecte nagative asupra organismului.
2. Dacă totuși nu dorești cu prezervativ, poți merge la ginecolog și la planificare familială pentru a-ți prescrie niște anticoncepționale. La vârsta ta, totuși, ar fi de preferat prima variantă. Nu trebuie să stai cu grijă că la ora X trebuie să iei pastila că dacă uiți efortul tău e în zadar.
3. Metoda "colțului retras" nu garantează evitarea unei sarcini. Acum depinde și de cât de experimentat este partenerul sau de norocul pe care-l ai tu. Cu toate acestea, nu recomand această "metodă".
În altă ordine de idei: data viitoare trebuie să te gândești dacă merită un sacrificiu atât de mare câteva clipe de sex. Ești pregătită de o sarcină? Îți dorești un copil? Dacă răspunsul este "NU", ar trebui să iei în considerare metode contraceptive mai sigure.
Sexul e și mai plăcut atunci când e responsabil.
În rest, multă...1994 - 2003 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru ciocolatamaruie4):

Din pacate am un ciclu menstrual neregulat, deci cand ar trebui sa fac testul de sarcina?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Iuli130):

Precum scria cineva mai sus, testul de sarcina (in cazul unui ciclu menstrual neregulat) se face dupa 21 de zile (3 saptamani) de la ultimul contact sexual neprotejat.
In cazul in care este facut mai devreme, rezultatul poate fi FALS NEGATIV. Dacă nu esti sigura de rezultat, poti repeta testul peste 2-3 zile.
Iti recomand sa iei doua teste de sarcina de la firme diferite pentru ca rezultatul sa fie mai concludent.
Dacă tot nu esti sigura si ai dubii poti face o analiza specială care depisteaza nivelul hCG din sange (hormonul sarcinii). El arata existenta si cantitatea acestui hormon in sange. Testul de sarcina arata doar existența.
Nu-ti recomand testul SURECHECK pentru ca foloseste urina de peste zi. Cel mai bun rezultat il primesti cu PRIMA URINA, de dimineata.
Urmeaza cu ATENȚIE instructiunile testului de sarcina.
Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

E prea devreme pentru test. Trebuie sa treaca 21 de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează