| GeorgianaVrn a întrebat:

Hei! Am mare nevoie de ajutorul vostru și niște răspunsuri cât se poate de serioase.
De ieri simt o usturime și sensibilitate la atingere în zona vulvei, mai exact a labiilor mici și în jurul vaginului, dar nu în interior. De asemenea am o secreție vaginală densă, albă branzoasa. La urinare nu resimt o durere atât de puternică, doar puțin disconfort. Țin să menționez că acum 3 zile am avut primul contact sexual, protejat. Am luat-o destul de încet, iubitul meu fiind destul de grijuliu. Totuși durerea a fost insuportabilă, efectiv simțeam că nu poate intra mai mult de câțiva centimetrii. Am sângerat moderat, iar după câteva introduceri am renunțat la idee pentru moment. Ziua următoare și-a introdus doar un deget în vaginul meu și am avut din nou o ușoară sangerare... în sfârșit, mă îngrijorează tare usturimea și disconfortul de la nivelul vulvei! E normal dupa primul contact sexual sau e vreo infecție ( sper să nu ținând cont că au trecut doar câteva zile și a fost un contact protejat )? Rog frumos răspunsuri utile! Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care exista suspiciunea/presupui ca vaginul este afectat de candidoza, pentru a se trata infectia cu ciuperca Candida, cele mai indicate pot fi ovulele intravaginale Canesten-Gyn din care se folosesc 4-6 ovule, seara in combiinatie cu unguent Clotrimazol crema 1% care se aplica pe intreaga suprafata a vulvei. De asemenea se poate folosi si Miconazol 250 mg sau 150 mg comprimate vaginale, cate un comprimat pe zi timp de 7-14 zile (tratamentul se poate administra si in timpul menstruatiei) in combinatie cu unguentul Clotrimazol crema 1% care se aplica pe intreaga suprafata a vulvei. Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Starea de disconfort cat si senzatiei de durere la atingere cel mai probabil poate fi urmarea unei posibile febre musculare care s-a instalat in muschii labiali in urma maltratarii lor mai intense si mai indelungate din timpul incercarilor de penetrare a vaginului atat cu penisul cat si cu degetele. In astfel de cazuri in intraga zona vulvo-vaginal-anala se instaleaza o stare de disconfort accentuat care poate persista intre 3-4 si 6-7 zile,
Pentru ca dezvirinarea sa fie intr-adevar reusita, este indicat sa fie intretinute mai multe reprize sau partide de masturbare a vaginului prin metoda ''degetica'' si numai dupa ce reusesti sa-ti introduci in vagin 2 degete usor si fara urma de durere, numai atunci vaginul va fi pe deplin pregatit sa ''primeasca/accepte'' penisul iubitului fara probleme si mai ales fara durere. Multa sanatate!

| Blueberry8 a răspuns:

Nu cumva ai candida..este de 2 feluri interna sau externa?! Cam prin asta se manifesta, scurgeri branzoase, mancarimi si chiar usturimi.Ati folosit prezervativ? Posibil sa fie de la latex.

| GeorgianaVrn explică (pentru Blueberry8):

Am folosit prezervativ da... dar după părerea mea tot la candidoza mă ducea gândul. Și este externă

| Blueberry8 a răspuns (pentru GeorgianaVrn):

Ori te duci la un control, ori iti iei Canesten tongue.E foarte bun.

| Rogege13 a răspuns:

În primul rând dacă atunci când ai facut sex a fost pentru prima oară din cate stiu e normal
In al doilea rand poti vizita un ginecolog