| Anonim3177 a întrebat:

Poate sa ramana gravida cand e in perioada infertila ( cea dupa, perioada fertila ) daca am facut mai multe runde? 3 4 5? Fara ejaculare inauntru, doar din cauza acelui lichid ce se scurge?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu poate. In perioada infertila, nu are cum ramane gravida.

| corbulalbrosu a răspuns:

Indiferent daca ciclu menstrual este de tipul NEREGULAT sau de tip REGULAT, indiferent care este lungimea sa ca numar de zile, (planificarea fiind facuta in prima zi de menstruatie), procesul de eliberarea a OVULULUI din foliculul ovarian (ovulatia), are loc/se produce intotdeauna cu exact/fix 14 zile inainte de ziua in care se termina ciclul si inceperea urmatoarei menstruatii.
Pe baza acestui principiu exact si precis determinat stiintific si medical, rezulta ca :
-- in cazul celui mai scurt ciclu menstrual OVULATORIU si anume cel de 21 de zile, OVULATIA se produce in a 7-a (saptea zi) a ciclului numarat fata de prima zi a menstruatiei si cu 14 zile inainte de a 21-a zi, (21 -14 = 7) si rezulta ca perioada fertila se situeaza intre cea de a 3-a si 8-a zi a ciclului.
-- in cazul ciclului menstrual considerat ''NORMAL'' si anume cel de 28 de zile, OVULATIA se produce in a 14-a zi a ciclului numarat fata de prima zi a menstruatiei si cu 14 zile inainte de a 28-a zi cea in care se va termina ciclul, (28 -14 =14) si rezulta ca perioada fertila este intre cea de a 10-a si 15-a zi de ciclului.
-- in cazul ciclului menstrual considerat ''LUNG'' si anume cel de 35 de zile (ca ex.), OVULATIA se produce in a 21-a zi a ciclului mebstrual numarat fata de prima zi de menstruatiei, si cu 14 zile inainte de a 35-a zi cea in care se va termina ciclul, (35 -14 = 21) si reiese ca perioada fertila se situeaza intre cea de a 17-a si 22-a zi a ciclului.
-- Calcularea ovulatiei si a perioadei fertile se efectiueaza la fel indiferent care este lungimea ciclului, bineinteles cu conditia strict obligatorie si anume aceea ca ciclul sa aiba caracteristica principala de a fi REGULATA si lungimea ca numar de zile sa fie constant aceeasi; sau sa prezinte o mica abatere in +/- dar nu mai mare de cel mult 1-2 zile.
Pentru informarea corecta, trebuie sa stii ca este stabilit in mod absolut sigur, cert si precis, prin cercetari stiintifice si prin studii medicale ca intotdeauna (cu rare exceptii) in decursul unui ciclu menstrual, unul dintre cele 2 OVARE produce 1 singura data 1 singur OVUL si acest lucru se intampla cu FIX 14 zile inainte de ziua in care se va produce urmatoarea menstruatie. Bineinteles ca doar in cazul in care NU a are loc fecundarea ovulului si din acest motiv se incepe un nou ciclu menstrual. Intre ziua in care are loc ovulatia si ziua urmatoarei menstruatii se situeaza asa numita PERIOADA LUTEALA a ciclului menstrual care are mereu lungimea FIXA de 14 zile. De asemenea este stabilit, determinat stiintific si medical faptul ca OVULUL ''traieste'' si este VIABIL (fecundabil) de obicei intre 8 -12 ore dupa eliberarea din folicul. In cazuri rare traieste intre 12-18 ore si extreme de rar poate sa traiasca in jur de 24 de ore, ceea ce reprezinta timpul pe care il are ovulul la dispozitie pentru a fi fecundat de un spermatozoid. Sau spus mai concret, procesul de fecundare a OVULULUI VIABIL este posibil NUMAI/DOAR in ziua in care s-a produs eliberarea sa din foliculul ovarian. De asemenea este stabilit tot stiintific si medical, faptul ca atunci cand NU a avut loc fecundarea, ovul va intra incepand cu a 2-a zi intra in procesul de degradare rapida prin imbatranire si degenerare in urmatoarele 3-4 zile dupa care incepe procesul de destramare si dizolvare a resturilor ovulului. O parte a ovulului este resorbit de tesutul endomerial iar o alta parte se ataseaza pe peretele uterului si formeaza pata galbena, care incepe sa produca hormonul progesteron. In concluzie dupa trecerea a circa 4 zile de la ovulatie, OVULUL NEFECUNDAT, se dezintegreaza si efectiv dispare din uter intotdeauna cu circa 10 ZILE inainte de ziua de terminare a ciclul menstrual.
In concluzie/consecinta datorita faptului ca ovulul dispare din uter dupa trecerea a circa 4 zile de la ovulatie sau cu circa 9-10 zile din cele ramase pana la terminarea ciclului menstrual :
-- rezulta ca formarea sarcinii devine IMPOSIBILA fiindca in uter NU poate sa existe un ovul viabil cu 9-10 zile inainte de data la care urmeaza sa inceapa urmatoarea menstruatie.
-- Din acest motiv in ultimele 9-10 zile sexul poate fi intretinut fara protectie si ejacularea spermei in vagin poate fi facuta fara retinere fiindca aceasta perioada de 9-10 zile, reprezinta faza de INFERTILITATII ABSOLUTE a ciclului menstrual, cea in care formarea sarcini este 100% IMPOSIBILA. big grin
Multa sanatate!

Răspuns utilizator avertizat
| Adry05 a răspuns:

Ar putea fi niste sanse, chiar daca nu ti-ai dat drumu a ramas sperma pe canal de la numerele anterioare care ajunge direct in ea la penetrare. Daca e in perioada infertila acu n-ar trebui sa fie, dar nu se stie niciodata.

| Andreeush a răspuns:

Nu are cum să rămână gravidă în perioada infertilă.