Te abtii!
Iti iei ceva de facut ca sa-ti ocupi mintea si mainile, sa nu mai stai toata ziua cu mana pe el.
Probabi ai doar 15 anisori, ca unul de 55 de ani ar stii cu siguranta ce-i aia masturbare si ce se intampla daca o face obsesiv.
Eu sunt conștient că nu este bine ce fac, dar cum fac sa scap de obsesia asta?
Ideea ca masturbarea face rau este o superstitie din secolele XVIII si XIX.
Mulțumesc de sfat!
Te abtii!
Iti iei ceva de facut ca sa-ti ocupi mintea si mainile, sa nu mai stai toata ziua cu mana pe el.
Da' alte treburi nu ai? (Întreb pentru un prieten)
Faptul că o faci frecvent este chiar un lucru bun, mai ales în preajma și după instalarea andropauzei. Ce nu mi se pare ok este durata alocată activității. Dar dacă reușești să îți rezolvi și restul problemelor în timpul rămas...
Cei care cred ca masturbarea face rau sunt fara stiinta de carte, bolnavi psihic sau fanatici religiosi.
Asociația Psihologilor din România s-a referit la niște prejudecăți despre masturbare într-un comunicat oficial din 2021. De ce neagă unii aceste informații? Pentru că sunt ignoranți sau nebuni sau fanatici religioși.
Nu exista riscul sa te imbolnavesti din cauza asta, dimpotriva iti face bine. Obsesia ta consta in faptul ca tu crezi ca faci ceva rau. Daca insa te-ai culca cu o femeie, placerea ar fi mai mare, nu ti-ar lua mult timp si ai dedica mult mai putin timp masturbarii, fara sa te abtii.
Nu e bine sa practici nimic care nu place unuia din parteneri, in sexul marital. Dar daca as fi in situatia asta, si sotia mea ar mai avea libido, as recurge la alte practici, orice place. Doar daca mai are dorinta, insa. Daca nu se poate, ce faci tu ia timp, dar nu iti face rau. Sa faci mai repede, nu ti-ar mai place, nu ar mai avea rost.
Adica iti petreci 4 ore pe zi masturbandu-te? Daca da, nu te doare?
Si nu te mai abtine sa ejaculezi. Da tot afara, ca asa e normal si sanatos sa faci. Oricum o laba zilnica nu e un motiv de ingrijorare, nu te imbolnavesti cu nimic. Sa nu treaca mai mult de 30 de minute ca in rest, e perfect normal.
In jur de 3-4 ore și nu mă doare nimic
Și eu mă masturbez destul de des…este foarte bine, nu se întâmplă nimic, de unde ești?