anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, vreau sa va spun ca in ultimul timp m-am saturat de viata rau. Simt ca nu am ce cauta aici. Toti de varsta mea fac cate ceva (merg prin oras / au iubite/iubiti ) eu nu fac nimic. Doar ascult muzica si stau in casa. Nu am cu cine iesi, nu am ce face afara. Cateodata ma gandesc ca mai bine mor decat sa mai traiesc. Pur si simplu doar pierd timp aiurea. Oamenii nu ma merita. Nu fac alt ceva nimic decat sa ma plang mereu. Sunt urat si vai de capu meu. Ma gandesc ca familia va suferi dar cat sa sufere? 1 zi, 1 luna, 1 an si apoi ma vor uita. Imi doresc sa mor zi de zi, seara de seara nu mai pot suferi. (stiu ca nu prea m-am exprimat asa bine dar nici sa vorbesc nu mai pot. )

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Probabil esti adolescent sau pubert. Deci, daca esti unul dintre cele 2, starea ta mentala e in dezechilibru. Hormonii tai sunt nebuni, iti dau diferite stari, sentimene. Simti ca nu te vrea nimeni, nu esti iubit si e perfect normal sa te simti asa, e pragul vartei. In cazul in care nu esti pubert sau adolescent, iti recomand un psiholog. O iubita, 10000 de prieteni nu inseamna o viata fericita, ca sa te simti confortabil iti voi povesti despre faptul ca nici eu nu am sute de prieteni, nu merg in cluburi sau in oras foarte des si ma simt mai bine ca oricand. Fa ceva ce-ti place, gaseste-ti vocatia. Esti urat si vai de capul tau? Schimba asta daca asa ti se pare. Nu ai fi primul baiat care se machiaza. Schimba-ti frizura, schimba-ti garderoba dar, nu uita, fetele nu se uita numai la fata ta. O parte din ele se indragostesc de mintea ta. Cat timp esti curat, esti deschis mental si amuzant, iti vei gasi pe cineva, doar incearca. Daca totusi seara te simti cel mai rau (noaptea are efectul asta asupra oamenilor, avand in vedere ca e intuneric si nimeni nu e treaz, niciun zgomot care sa-ti acapereze gandurile) asculta muzica si imagineaza-ti lucruri. Fa-ti filme, fa-ti planuri, bucura-te putin de ele in imaginatie dupa care promite-ti ca se vor indeplinii. Bucura-te de viata! Esti o minune, esti unic, ai 2 maini, 2 picioare, un creier, ratiune. Ai tot! Multi oameni nu au ce ai tu! Esti special asa ca te rog, sa incepi sa te comporti ca un om special! Seara frumoasa

| Mehryus0 a răspuns:

Am uitat sa mentionez am 17 ani. Nu mi se pare normal sa ma simt asa. alti nu au nicio treaba plus ca si acum cativa ani m-am simtit trist si voiam sa mor dar nu a fost asa rau ca si acum. Ce sa fac la psiholog sa dau banii aiurea? nu ma ajuta cu nimic. O iubita si cativa prietenii m-ar scoate din starea asta deci as fi mai fericit. fata de cum sunt acum. Nu prea am ce face. nu prea imi mai place nimic, nu prea ma mai intereseaza de nimic. nu ma mai bucur la nimic. si mereu ma gandesc la ce e mai rau. Nici macar nu stiu ce frizura sa imi fac. niciodata nu am avut o frizura. sa ma machiez? what., nici macar nu stiu ce garderoba sa imi aleg., majoritatea fetelelor se uita la fata. daca esti urat nu te baga in seama. Sunt curat, open-mind si amuzant nu prea sunt. Ce planuri sa imi fac? care nu le voi indeplini niciodata. Eh o minune. sunt un om normal, doar ca sunt foarte diferit. multi oameni nu au ce am eu nu zic nu. dar alti au si mai mult. (scuze daca a sunat prea dur mesajul. )

| anonim_4396 explică:

Ok deci, am varsta ta. I've been there. Am fost in perioada aia neagra, am trecut prin ce treci dar, sincer chiar nu stiu cum am trecut peste. Am inceput sa citesc, am descoperit lucruri ce-mi plac. Am avut o vara intreaga in care nu am iesit din casa pentru ca nu aveam cu cine si here i am. Da-mi mesaj privat daca vrei sa discutam.

| anonim_4396 explică:

Da-mi tu mesaj privat cu Facebook-ul tau, eu nu pot da mesaje private.

| anonim_4396 explică:

Nici eu nu pot da mesaje private. Lasa aici Facebook-ul sau snapul dupa care eventual stergi intrebarea, ok?

| anonim_4396 explică:

Lasa tu Facebook-ul tau iar apoi stergi raspunsul te rog happy

| anonim_4396 explică:

Teapa! Intrebarile si raspunsurile nu se sterg niciodata de pe TPU. Vor aparea postate in mod "anonim", dar intrebarea cat si raspunsurile raman vizibile.

| anonim_4396 explică:

No, ****.

| anonim_4396 explică:

Gata mi-am facut eu Facebook, da-mi add https://www.facebook.com/mer.meh.52

| anonim_4396 explică:

Ciudatule, de ce te ascunzi in spatele unor profiluri de Facebook false? Ce ai de ascuns? Ai report la Facebook pentru cont fals. Daca iti blocheaza contul, sa stii ca eu sunt acela care a raporat. Foloseste contul real si lasa oamenii sa te cunoasca cu adevarat. Nu sa te ascunzi in spatele unui cont fals.

| SupMates a răspuns:

Si ce vrei, sa isi dea contul real pe TPU sa il vada niste ciudati ca tine?

| anonim_4396 explică:

Sa vad o fata de EMO ca asta si e. La fel si tu.

| SupMates a răspuns:

? si tu esti un exagerat dar tot nu vreau sa iti vad fata

| anonim_4396 explică:

Nu vezi cat esti de trist? Pana si nickname-ul l-ai scris in plictiseala. Cred ca ti-e lene sa ti si de p.a cand te pisi. Daca nu cumva te asezi precum fetele. laughing

| SupMates a răspuns:

Meh,mai are rost?

13 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Ai fi uimit cati sunt ca tine. Incearca sa citesti niste existentialisti, poate Camus te-ar putea ajuta.

| anonim_4396 explică (pentru RoCkKiD):

Nu zic ca nu exista ca mine. dar cel putin in realitate nu am gasit unul.

| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani, ai putea sa te apuci serios de un sport de echipa, care iti va schimba mentalitatea, gandirea si evident corpul, modelandu-l frumos si atletic, asa cum ar trebui sa-l aiba un tanar la varsta ta.

| SilentRain a răspuns:

Ai dat în depresie, da o fuga la pisholog

| Donsavas a răspuns:

Tu suferi de depresie, iar aceasta se poate trata. Dacă o tratezi, vei deveni mai sociabil si vei vedea si schimbări în viața ta. Mergi la un psihiatru, si daca iti permiți, mergi in paralel si la psiholog.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu mai plange, cauta-ti hobby-uri, investeste in ele si o sa iti faci si prieteni la un moment dat. Daca nu faci nimic, despre ce sa vorbeasca omul cu tine? Normal ca nu ai pe nimeni. Lasa plansul si fa ceva, in loc sa te simti inutil, ca exista atatea lucruri de facut in lumea asta si fara prieteni.

| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Ce sa fac? da-mi tu exemple

| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Te apuci de un sport, inveti o limba, citesti carti pe un subiect care iti atrage atentia.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hobbies

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Adica vrei ca altcineva sa iti dea tie exemple de hobby-uri? Sa inteleg ca tu nu stii ce iti place? Pe bune?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand ma uit ce scrii imi vine sa rad. laughing sunt atatea lucruri pe care le poti face si singur. Si nu singuratatea te termina psihic, ci oamenii falsi din jur. Decat inconjurat de oameni falsi, mai bine o plimbare singur.

Iar in oras de ce nu mergi singur? Ti-am zis, sunt atatea lucruri pe care poti sa le faci si singur. Dar na, mai bine ai ganduri negre si spui aici ca ai ganduri sinucigase. Mai iesi din casa, mai ia legatura cu realitatea. Plimba-te, exploreaza, priveste oamenii, admira tot in jurulul tau. Si priveste viata dintr-un alt punct de vedere.

| SupMates a răspuns (pentru anonim_4396):

Meriți să fi batut cu o tigaie...

| Mehryus0 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai mult suna a mesaj de hate. dar e ok, m-am obisnuit sa fiu luat la misto de oameni. stiu ca nu prea am explicat bine. Ce oameni falsi? cand eu numai am nici un om. E foarte plictisitor si urat singur. zi-mi tu niste exemple de lucruri pe care le poti face singur in oras in afara de sa te plimbi cu castile pe cap. si sa stai pe banca. da. ma mai descarc si eu unde pot. cui sa ii spun asta? n-am cui. as iesi din casa dar cel putin pana in aprilie-mai nu am ce face. e vreme urata acum, e gripa. E greu sa privesti viata din alt punct de vedere cand te-ai obisnuit sa fi asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiti face nimic bun. decat sa comentati si sa va luati de alti, daca nu vrei sa ajuti nu ajuta. dar nu veni sa dai cu hate ca iti merge tie bine viata si te doare-n. de alti

Dar chiar ca ma doare in c.r de altii. Eu atunci cand am avut probleme si am fost in situatia ta, nu mi-a fost nimeni alaturi, nici macar membri TPU. Eu la 17 ani nici macar smartphone nu aveam, nici PC si mergeam cu ora la net. Am avut o copilarie mai trista decat a ta si nu imi mai plang atat de mila. Astazi am ajuns la 28 ani si vad viata cu totul altfel. Sunt fericit, chiar daca de multe ori nu sunt inconjurat de prea multi prieteni. Mereu imi gasesc activitati, nu stau inchis in casa cu nasul in batista. Trebuie sa depasesti momentul, dar se pare ca esti prea necopt la minte cat sa intelegi acest aspect. Astepti sa vina cineva sa te traga de maneca sa iti spuna ce si cum sa faci. Si cu ce as putea eu sa te ajut? Nimeni nu poate sa te ajute decat cu sfaturi. Tu singur trebuie sa te ajuti pentru a-ti schimba stilul de viata.

Fiecare simte si gandeste diferit. e normal sa nu ma intelegi in totalitate. daca ai fi gandit ca mine simteai la fel

| Subsemnatul123 a răspuns:

Mare chestie. Esti o fire slaba. Si eu stau doar in casa dar am cu ce sa-mi ocup timpul in loc sa-mi plang de mila.

| Rux04 a răspuns:

Bună. Te sfătuiesc să nu mai gândești așa. Și eu am fost in situația ta si pana la urmă mi-am găsit jumătatea. Avem pasiuni în comun deci se poate. Toate la timpul lor.

| SupMates a răspuns:

Măi prietenaș, sunt exact ca tine...nu am ce sfat sa iti dau...

| Mehryus0 a răspuns (pentru SupMates):

Da-mi mesaj privat cu Facebook-ul tau sa mai stam de vorba.

| anonim_4396 explică (pentru SupMates):

Ce va mai plangeti unii de mila. laughing in loc sa va traiti viata si sa acceptati situatia asa cum este, mai bine va inchideti in casa si bagati nasul in batista. Si eu am momente cand stau inchis in casa, dar sunt acele momente cand imi reincarc bateriile. Si nu ma consider o persoana inconjurata de prieteni. Am ceva prieteni, dar mai mult e frectie la picior de lemn. Mie imi place mai mult sa imi petrec timpul singur decat cu prietenii. M-am obisnuit singur pentru ca m-am impacat de mult cu acest stil de viata. Dar ce stiti, mai bine plangeti si priviti partea intunecata decat sa priviti partea senina. Si nu psihologii te ajuta sa treci peste asta... Tu singur depasesti momentul. Psihologul e doar platit sa iti asculte off-ul si nu am incredere in psihologi.

| 19Martinel98 a răspuns:

Am trecut si eu prin ce treci tu. Aveam 18 ani, nu aveam prietena, nu ieseam cu nimeni, nu faceam nimic, abia invatatam, bacul venea simteam ca vreau sa mor, ca sunt un ratat. Pana am zis sa schimb foaia. Si am inceput sa iau atitudine. Bagam meditatii forta bombeu, snitel la lipie, fotbal in parc, seara bagam niste mancare la matz apoi invatam. La liceu nu mai mergeam cu capul in jos ci drept inainte. Luam eu initiativa de a mi saluta colegii. Si uite asa ne am imprietenit mai bine, mai ieseam in curte in pauza cu ei si ma imprieteneam si cu alti colegi de la alte clase(iti dai seama ca nu imediat, ci cu timpul, usor usor) si uite ca am legat prietenii. Mai erau unii de lucrau part time sau la negru, am vorbit cu ei sa ma bage si pe mine si uite ca si lucram si invatam si aveam si prieteni. Dar tot eram trist. Nu aveam prietena. Credeam ca imi trebuie corp de zeu pentru o fata. Mare teapa. Vrei o fata? Pai, invata la scoala ca sa ai cu ce o aburi, imbracate frumos, spalate la pulok bai jegosule, da-ti cu putin parfum, un puf, maxim 5 si cand vorbesti cu ele uimeste le cu inteligenta si mirosul placut. De asemenea o tunsoare decenta e bombeu. Esti gras si ai cosuri? Mda, nasol. Fa ce am scris mai sus, iar pe langa asta baga niste fotbal sau alegari.
Ce sa zic, la 18 ani eram la pamant cu moralul, crede ma, n a fost si nici nu va fi cineva cum am fost eu. Dupa un an au aparut deja schimbarile semnificative iar acum, la 20 de ani ai mei sunt si eu un "normal" ca toti. Bine, sincer eu mereu am fost, sunt si voi fi unic. Dar tu si restul puteti fi cum ai zis tu, iesit in oras, facut relatii, etc etc.
Asa ca lasa prostiile astea din capul tau cum ca vrei sa mori sau ca stai degeaba si TREZESTETE BA.

| Jhulia007 a răspuns:

Angajazate faci bani și munca te scoate și din depresie. Dacă ești student /elev încearcă la mc sa kfs după 4 ore de munca pe zi te vindeca