| ndn a întrebat:

Testul papanicolau in ce consta? cred ca este necesar sa il fac, dar intotdeauna am avut o oarecare retinere cand a venit vorba de ginecolog...

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Testul Papanicolau sau citologia exfoliativa a colului uterin este o manevra nedureroasa care trebuie facauta in fiecare an de fiecare femeie de la inceperea vietii sexuala pana la cel putin 10 ani dupa incheierea vietii sexuale (daca aceasta se produce). In timpul consultului ginecologic obisnuit, de rutina, se recolteaza cu o periuta sau cu un tampon de vata (ca un betisor de urechi dar mai mare) celule de pe colul uterin (prin frecare delicata). Acestea se intind pe o lama de sticla si apoi se coloreaza prin tehnica Babes-Papanicolaou si se examineaza la microscop. Evidentiaza leziunile inflamatorii ale colului, deseori cauzele acestora (candida, trichomonas, gardnerella) si, foarte important, leziunile precanceroase si canceroase ale colului.
Nu trebuie sa fii ingrijorata, nu e dureros, ci doar putin neplacut. Dar te scapa de mii de griji si iti asigura o viata sexuala normala si sanatoasa. Inainte de examinare, trebuie, ca inainte de orice control ginecologic, sa nu ai contact sexual 48 de ore si sa te speli in acea dimineata doar extern (fara irigator, fara alte metode de toaletare a interiorului vaginului). De asemenea, e preferabil sa fie facut in a doua jumatate a ciclului menstrual. Nu se face in cursul menstruatiei.

6 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Testul propriu-zis consta in introducerea unei spatule in vagin si prelevarea de celule din colul uterin. Nu doare, e doar o senzatie de disconfort. Cat despre retinere, te inteleg, sa stai cu chilotii in vine si cracanata in fata unui necunoscut e o pozitie de vulnerabilitate; gandeste-te ca e un profesionist si te trateaza cum te-ar trata orice medic pentru orice alta parte a corpului. Nu e nimic jenant sau sexual in aceasta experienta. Rezultatele vin cam in 12 zile si indica prezenta sau absenta celulelor anormale, modificate, dispuse aiurea etc. Dupa ce iti incepi viata sexuala e necesar sa il faci anual.

mariana
| mariana a răspuns:

Daca esti virgina, acest test nu trebuie facut pentru c, ar fi necesar sa se recolteze frotiu din colul uterin, ori himenul impiedica acest lucru. Necesitatea testului Papanicolau este data doar de inceperea vietii sexuale, deci in cazul tau, repet, acest test nu trebuie facut.

| undercovergirl a răspuns:

Testul Papanicolau sau frotiul Papanicolau a devenit astazi foarte practicat, facand parte din examenul ginecologic de rutina. Practic acest test consta in obtinerea unui frotiu (o lama care contine celule din biopsia cervicala, aceste celule sunt supuse unei coloratii specifice si apoi vizionate la microscop) din celulele colului uterin biopsiate in prealabil.

Care este rolul testului Papanicolau?

Scopul testului papanicoalu este acela de a identifica modificarile celulare anormale la nivelul cervixului (col uterin) si de asemenea de screening pentru cancerul de col uterin, in acest sens facandu-se testul Papanicolau in fiecare an.
Rezultatele testului papanicolau sunt obtinute in urma examinarii la microscop a celulelor cervicale prelevate in urma unei biopsii. Prin examinarea microscopica se stabileste daca aceste celule sunt normale, daca au aspectul normal, sunt asezate corespunzator, elementele celulare sunt intacte etc. In momentul in care aceste celule sufera modificari se pune problema interpretarii gravitatii acestor modificari, care pot avea semnificatii de la o vaginita banala pana la prezenta cancerului de col uterin.

Ce afectiuni poate indica un test Papanicolau anormal?

In functie de gradul afectarii celulare, de tipul acestei afectari si de prezenta sau absenta unor microorganisme se stabileste care este cauza ce a dus la rezultatele anormale ale testului Papanicolau. Iata care sunt afectiunile ce au ca rezultat obtinerea unui test Papanicolau anormal:

- Infectiile virale, cele mai frecvente cu HPV (papiloma virus uman)
- Alte tipuri de infectii, spre exemplu determinate de fungi (candidoza) sau bacterii (vaginite) ori chiar de paraziti (trichomonaza).
- Modificarile naturale ale celulelor din colul uterin (vaginita atrofica) aparute la menopauza pot si ele da un test Papanicolau anormal.
- Modificari celulare precanceroase rezultate in urma unor infectii netratate (spre exemplu infectia cu anumite tulpini de HPV, care predispun la aparitia cancerului de col uterin)
- Modificarile canceroase, prezente in cancerul de col uterin
- Unele BTS
- Polipii cervicali.

Pagina 1 2 Pagina urmatoare
Discutii asupra articolului "Totul despre testul Papanicolau":

» test (8 comentarii, 2152 vizualizari)
tocmai am facut testul Papa Nicolau si mi-a iesit 2. am facut si control si analiza secretiei si la analiza secretiei nu mi-a iesit absolut nimic, totul este ok, si la control mi-a iesit doar ca am...
» Trombofeblita (1 comentariu, 1262 vizualizari)
» vaccin anti HPV (9 comentarii, 655 vizualizari)
» *** Cassey - TAROT *** (1 comentariu, 55 vizualizari)
» *** Cassey - TAROT *** (1 comentariu, 43 vizualizari)

Pentru a putea adauga un comentariu la articolul "Totul despre testul Papanicolau", intra in contul tau sau creeaza-ti un cont nou.
Username


Parola


Cuvinte cheie: cervix cul uterin vagin tricomonaza trichomonas chlamydia vaginite vaginita infectii vaginale papiloma virus HPV infectie cu HPV cancer de col uterin cancer de col cancer displazie cervicala displazie Papanicolau testul papanicolau

* Recomandari:
*
o Testul Papanicolau, salvator de vieti
o Testul Papanicolau ajuta la depistarea din timp a cancerului
o Testul Papanicolau, introdus in programul de evaluare a sanatatii
o Papanicolau, un test garantat 100%
o Papanicolau salveaza vieti
o Testul Papanicolau - clip
ATENTIE!
Acest test trebuie facut de fiecare femeia anual odata cu inceperea vietii sexuale.

| Dan a răspuns:

Verificare consta sa nu ai cancer in zona vaginului.Mergi la doctor fara retinere, este bine pentru tine!

| ndn explică:

Tin sa precizez ca sunt virgina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat costa testul papanicolau?

Întrebări similare