Cămătărie? În lumea finanțelor se numește peer to peer lending.
Sa știi ca și banii pe care ii împrumuti tu de la banca, tot de la niște investitori vin, ca și mine. Iar acei investitori nu oferă bani ca sunt buni la suflet, oferă sa primească o dobânda în schimb.
Eu am scris in comentariul ala ca investesc într-un IFN. Nu e nimic dacă nu știi ce este ala IFN ca doar nimeni nu s-a născut învățat. Este instituție financiara nebancara și este 100% legala. Nu știu dacă ai văzut dar în declarația unica de la anaf, ai la secțiunea,, tipuri de venit " varianta,, dobânzi". Asta dovedește clar ca este legal ca o persoana fizica sa împrumute bani în schimbul unei dobânzi.
,, pai nu am spus sa nu faci ce îți place dar trebuie sa iti creezi și o stabilitate " Stiu și deja lucrez la asta. Fii sigura ca nu o sa stau cu ai mei la 40 de ani. Îmbin utilul cu plăcutul, iar dacă-mi place ceva și din acel ceva câștig și mulți bani, cu atât mai bine.
Luând în considera gândirea pe care o ai și percepția despre ce-ți am povestit eu aici, sincer ma așteptam să fii mai în vârstă. Nu m as fi așteptat niciodată ca o femeie de 26 de ani sa fie atât needucata din punct de vedere financiar. Oricum mulțumesc, am aflat încât un lucru pe care nu l-as suporta deloc la o femeie. Viitoarelor femeie o sa le spun cam ce fac eu cu banii și dacă o sa aibă aceleași păreri ca și tine, în secunda 2 ma ridic de la masa. Faza aia cu cămătaria mi s-a părut cea mai amuzanta.
Crede-ma ca știu ce fac și nu e vorba ca nu sunt angajat pentru ca vreau sa lucrez mai puțin, ba chiar vreau sa lucrez și 10-12 ore pe zi la ceva care știu ca merita și este scalabil acum cât sunt tânăr, ca să-mi construiesc stabilitatea de care vorbeam mai devreme si abia apoi sa ma orientez spre o familie. Asta nu o sa se întâmple la 50 de ani ci la 25.
Am o întrebare. Tu primești măriri de salariu? Dacă da, cât de mari și cât de des?
Iar la 30 vreau sa ating libertatea financiara. Poți sa spui orice vrei despre mine. Ca sunt nebun, ca visez, ca trebuie sa revin cu picioarele pe pământ, chiar nu mi pasa. Peste 5 ani o sa întru special pe site ul asta ca să ți trimit ceva. Iar acel ceva este dovada ca orice se poate dacă vrei cu adevărat
Succes!
În general cam cu asta se ocupa, foarte multi oameni se plâng de inf-uri.
https://m.rfi.ro/......matareasca
Plus,ca sa iti faci tu un ifn e mult mai complicat si greu de realizat in stilul in care vrei tu.
https://www.credite-nebancare.com/cum-deschid-o-societate-nebancara/
Nu e vorba aici doar de educație financiar, ci sigur până la vârsta asta am trecut prin suficiente chestii incat sa stiu ce e important pentru mine.Dar fiind băiat si avand 21 de ani te pot intelege, pot intelege ca acum ai senzatia ca ai tot timpul din lume sa faci lucuri marete fara pile, fără ajutor, fara facultăți si fara experienta.Multi băieți și fete de o potriva au o perioadă în viață in care se gandesc la asta.
Eu probabil si pentru ca sunt femeie si pentru ca am trecut prin multe conștientizez că perseverezi prin munca, prin experienta deprinsă si prin lucrurile aproximativ sigure.Eu nu pot si nici nu vreau sa imi irosesc ani cu vise ca nu am suficient timp. Vreau sa am stabilitate, sa nu am lipsuri, sa am o viata tihnită, nu cu stres, nu fara timp liber si in concluzie nu sa traiesc doar pentru bani.
La mine toata situația e mai complicată de cat crezi si de aceia gândirea mea e de asa natura.Sunt la câțiva km de casa, cu ea in renovare si constructii si cu o mie de lucruri de facut din care sa scot bani. Iubitul meu munceste, plus ca aveam si o mica afacere cu masini in care sunt implicată si din care imi scot bani. Dupa ce imi termin casa ma întorc sa imi închei contractul de munca într-un domeniu stabilit de mult ce ma asteapta plus sa ne marim mica afacere.Doar ca la mine toata treaba asta e pentru a-mi oferi lucrurile pe care mi le-am propus si sa pot trăi linistită dupa, poate de ce nu sa fac si un copil ca imi e vremea si sa imi petrec timpul prin călătorii si in casa visată de mine cu liniște.
Succes si tie, astepr mesajul :p.
anonim_4396 întreabă: