|

Am o problema foarte mare gramaticala. Nu stiu cand sa pun 2 de,, i" 2 sau 1. Stiu regula, dar cand scriu nu o aplic. Ce sa fac? Va rog, ajutati-ma!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stiu la ce anume regula te referi insa, in mod obisnuit, simti cand trebuie sa pui doi de I sau numai unul.Astfel atunci cand vrei sa scrii pluralul cuvatului copil simti ca nu e corect "copi" ci copii, iar daca il articulezi cu articol hotarat chiar ii mai adaugi un i:copiii.Sunt foarte multe cuvinte care se termina in i si nu trebuie sa-ti faci probleme. Pur si simplu asculta-ti instinctul, citeste mult si fii atenta la felul in care scriu altii. Daca adaugi la intrebarea ta un exemplu anume care iti provoaca nedumerire, se vor gasi totdeauna persoane cu adevarat binevoitoare si care sunt dispuse sa te ajute.Numai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te rog sa "scrii" mai jos regula pe care o cunosti tu.
ca sa o corect aplici cand scrii, concentreaza-te.
nu te grabi, ai tot timpul: succes.
astept sa scrii regula detaliat, multumesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exemple cand scrii cu 2 de "i":Copii, Copacii(Aceste cuvinte sunt articulate)dar, ao sunt si exemple cand cei 2"i" se gasesc in mijlocul cuvantului: Constiincios.Trebuie sa pronunti si corect astfel iti dai seama mai bine cand trebuie sa scrii cu 2 de "i" sau cu 1winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează