| Timiciii a întrebat:

Aș vrea să întreb cum pot învăța româna singură? În prezent traduc prin Google Translate, dar acest lucru nu funcționează foarte bine de unul singur.
Cum încep sau o fac?

6 răspunsuri:
| DoarBogdan a răspuns:

Dar la ce te referi mai exact? De origine, nu esti din Romania si vrei sa inveti aceasta limba?
Incearca diferite platforme de pe internet (https://www.learnro.com/essential-romanian),
https://www.quora.com/......PDF-format

Sau incearca sa vorbesti cu cineva din Romania si sa te invete. Cu toate ca nu ai specificat ce limba vorbesti tu de obicei.

Asta daca am nimerit varianta :D

| Timiciii explică (pentru DoarBogdan):

Locuiesc în România, sunt maghiar.Din păcate, nu am cunoștințe românești.Și nici nu ne putem permite un profesor.

| Yuoia a răspuns (pentru Timiciii):

Uita-te la emisiuni tv doar in limba romana. Citeste carti in limba romana. Mergi in vacante in sudul sau in estul tarii unde nu ai cu cine sa vorbesti maghiara. Oamenii vor intelege si te vor ajuta. Nu e chiar asa cum se povesteste cu neintelegerile. Eu stiu cum faceau studentii straini in anul pregatitor: ieseau in oras cu colegii unde se spuneau glume, bancuri, discutau orice si astfel invatau corect, dar si sensurile ascunse ale cuvintelor.
Apreciez ce vrei sa faci. Felicitari!

| DoarBogdan a răspuns (pentru Timiciii):

Atunci incearca linkurile de mai sus, sau aplicatia Dualingo (desi nu este chiar asa de buna). Uita-te la televizor, incearca sa vezi pronuntia romanilor si vorbeste cu diferite persoane de pe langa tine, sigur o as se gaseasca cineva care sa te ajute happy

| SingleForOne a răspuns:

Traduce destul de bine daca sunt cuvinte puține sau fraze scurte. Scrii pe un caiet traducerea unor cuvinte sau fraze, și faci cât mai complexe când înveți mai mult. Cumperi dicționar român-si o limbă pe care o știi cel mai bine, și cărți de gramatica, verbe, expresii, și tot așa. Alte opțiuni sunt aplicațiile și tutorialele pe YouTube și Google, sau grupuri pe Facebook.

| Gigi777 a răspuns:

Ai putea sa studiezi manuale de limba romana clasa 1, 2, 3...12. Le gasesti pe internet. https://www.manuale.edu.ro/ si ce cuvinte nu stii le cauti in dictionar DEX ala mare, cu negru.