| lck9406 a întrebat:

Daca urmez facultatea de telecomunicatii ce invat sa fac acolo, ce meserie urmez si cam cat ar fi salariul? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe scurt asa faci tot ce tine de retele de comunicatii (telefonie in principiu).

vei fi inginer iar salariu depinde de cat de bun esti, sa nu ai impresia ca daca termini facultatea cineva iti sare direct cu banii in mana

4 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Pur si simplu nu pot intelege pe cineva care vrea sa faca o facultate fara sa stie ce inseamna facultatea aia, fara sa stie ce se invata acolo, cu ce meserie se poate alege de acolo si, colac peste pupaza, mai intreaba si cam cat ar fi viitorul salariu! Bai, tu pe ce lume traiesti?

| lck9406 explică (pentru noktambul):

Eu pur si simplu am vrut sa stiu, daca nu vroia sa imi raspunzi nu stiu de ce te-ai bagat in seama ..asta e un site care se pun intrebari si raspunzi la ele daca ştii.

| Alexandru98 a răspuns:

Citește
Ce facultate ai făcut? Electronică şi Telecomunicaţii. Ooo! Fain! E de viitor asta!

Ignorantul are mereu impresia că meseria cu titlu pompos e "de viitor" şi o spune cu entuziasmul omului care n-are idee despre ce vorbeşte. Meseriile viitorului vor fi rezultatul inovaţiilor şi al necesităţilor diferite pe care rasa umană le va avea, nicidecum produsul unui sistem strâmb şi defect de îndobitocire guvernat de relicve ale Evului Mediu Timpuriu.

În câţiva ani vom avea o problemă uriaşă cu traficul pe străzile marilor oraşe. Avem deja de furcă suficient cât să acceptăm orice compromis şi să întoarcem spatele decenţei, rânjind în faţa miracolului de a ne mişca mai repede decât acele ceasului de la mână. Să luăm drept exemplu Bucureştiul. Oraşul e mare şi prost gândit, incapabil momentan să suporte "civilizaţia" impusă de milioanele de maşini care-l tranzitează zilnic. Sunt zile în care coloanele pe roţi se mişcă şi oamenii folosesc mijloacele de transport în comun fără frica de sufocare şi zile în care toată lumea stă: pe carosabil maşinile, în staţiile de metrou sau RATB oamenii, ca într-o bizară lume încetinită pentru a opri timpul în loc şi a contempla deşertăciunea modernităţii.

Fenomenul se cere studiat. Şi nu mă refer studiat la modul general: "e aglomerat că e luni" sau "e lejer traficul dimineţilor de duminică". Pe mine mă fascinează cauzele sociale, ce ţin de mentalitate colectivă şi duc la îngroşarea coloanelor de la semafoare sau la luptele de stradă din tramvaie. Cum se face că atunci când plouă 10 minute oraşul se blochează? Sau de ce într-o dimineaţă obişnuită de miercuri un mare bulevard e pustiu şi pe altele se ascultă radio în gaşcă, la stop? Se cere un expert să descurce iţele fascinant încurcate şi copleşitoare pentru toată lumea: de la edilii veşnic surprinşi la pietonii veşnic cuprinşi de iritare.

Un expert în trafic care să lucreze cu primăria, poliţia şi regiile de transport în comun pentru o funcţionare eficientă a unei metropole cred că ar fi nepreţuit pentru Bucureşti. Cumva sunt convins că în Occident există meşteşugul ăsta dus la un meritat rang de ştiinţă de nişte băieţi isteţi. Ştie cineva să existe şi pe meleagurle noastre experţi în trafic rutier urban? Cine învaţă primul să facă optimizare pe străzi are asigurată meseria de Zeu în viitor