| 23denisag a întrebat:

Bună! Este cineva care va face sau a făcut Școala Postliceala Sanitară Fundeni și îmi poate explica ce lecții mai principale trebuie să invat pentru examenul de admitere la buget? Mentionez că am dat și bacul la biologie 11-12 și am reușit sa iau 8, 20. Darorită faptului că examenul de admitere e pe 4 Septembrie cred ca mai am timp sa învăț lucruri pe care nu le știu.

1 răspuns:
| Pacientul0 a răspuns:

Pentru a te pregăti eficient pentru examenul de admitere la Școala Postliceală Sanitară Fundeni, iată câteva informații și sfaturi utile:
? Ce trebuie să înveți

Examenul de admitere se bazează pe Anatomia umană studiată în clasa a XI-a. Întrebările sunt formulate sub formă de grilă, cu patru variante de răspuns, dintre care doar una este corectă. Subiectele acoperă teme precum:

Structura celulei și țesuturile corpului uman

Sistemul nervos

Sistemul endocrin

Sistemul osos și muscular

Sistemul digestiv, circulator, respirator și excretor

Sistemul reproducător

Pentru a te familiariza cu tipologia întrebărilor, poți consulta un set de grile din anii anteriori:.

---

⏱️ Cum să te pregătești

Un candidat care a susținut examenul în 2014 a menționat că, deși timpul de pregătire a fost scurt (aproximativ două săptămâni), examenul a fost considerat ușor, având un timp generos de lucru de 3 ore. Nota de intrare la buget a fost de 5, 32, iar majoritatea candidaților au obținut punctaje peste 70, indicând un nivel de dificultate accesibil.

Pentru o pregătire eficientă, este recomandat să citești manualul de Biologie pentru clasa a XI-a de mai multe ori și să rezolvi teste de autoevaluare. De asemenea, poți să îți notezi informațiile cheie pentru a le fixa mai bine în memorie.

---

? Păreri ale candidaților

Un alt candidat a menționat că, deși a avut doar trei săptămâni de pregătire, a obținut un punctaj de 9, 6 la admitere, ceea ce sugerează că examenul este accesibil celor care se pregătesc serios.

---

? Resurse suplimentare

Manuale recomandate: Manualele de Biologie pentru clasa a XI-a, Editura Corint (2007) și Editura Didactică și Pedagogică (2006), sunt surse utile pentru învățare.

Grile de admitere: Pentru a te familiariza cu structura examenului, poți consulta grilele din anii anteriori disponibile online.

---

✅ Sfaturi finale

Începe pregătirea din timp și împărțiți materia în sesiuni de învățare scurte și eficiente.

Fă teste de autoevaluare pentru a-ți verifica progresul.

Încearcă să înveți logic și să înțelegi conceptele, nu doar să le memorezi mecanic.

Dacă ai nelămuriri, nu ezita să contactezi secretariatul școlii pentru informații suplimentare.

Cu o pregătire adecvată și o abordare organizată, ai șanse mari să reușești la examenul de admitere. Succes!