| dianav a întrebat:

. De la profilul stiinte sociale sau filologie poti sa ajungi si educator-invatator? care e mai usor stiinte sociale sau filo?

Răspuns Câştigător
| didi2802 a răspuns:

Cel mai indicat e profilul educator-invatator, dar daca doresti unul din profilurile pe care le-ai mentionat e in regula deasemenea.Cat despre simplitate depinde, intre filologie si stiinte sociale in primii ani nu sunt multe diferente in afara de teze(filologie da teza la lb. romana, lb. engleza, lb. latina si la alegere intre geografie si istorie; stiinte sociale da la lb. romana, lb. engleza, logica/fiecare materie care se face anual, cum ar fi in a a 9a logica, in a 10a psihologia si etc., si ultima teza este la fel, alegere intre geografie si istorie). Acum, greutatea depinde din ce punct de vedere privesti, la filologie pui mai mult baza pe lb. romana si lb. straine, la stiinte sociale vei pune baza mai mult pe istorie si geografie; dar in rest nu mai sunt decat putine diferente happy

5 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Doar cu profilul stiinte sociale sau filologie de la un liceu teoretic nu poti ajunge educator-invatator. Pentru aceasta specializare exista liceele vocationale pedagogice, unde admiterea se face pe baza unui examen. Si din cate am inteles, mai nou, nici acest liceu nu este de ajuns pentru a deveni educator-invatator, ci trebuie sa urmezi si o facultate, pentru a obtine aceasta dubla specializare, dar din pacate, nu stiu care. Pentru mai multe detalii ai putea sa-ti intrebi dirigintele(a) sau pe fosta invatatoare.

| pwp a răspuns:

Daca vrei educator-invatator trebuie sa te duci la un liceu pedagogic happy
Si amandoua sunt 2 profile diferite...nu e unul mai greu sau mai usor decat celalalt :*

| Cristina19891989 a răspuns (pentru pwp):

Si eu vreau sa fiu educatoare, dar ajunge sa faci liceul padagogic, si daca da cat timp dureaza?

| mixxjim a răspuns:

Educator-invatator iesi doar dupa liceul pedagogic pentru ca pentru a profesa aceasta meserie ai nevoie de anumite materii mai speciale care nu se fac in alte tipuri de liceu, cum ar fi metodica, tehnici de predare, pedagogie, muzica, apoi sunt ore speciale cu cantece si jocuri, plus cursuri de practica in scoli si gradinite. dupa absolvirea liceului, pentru a avea mai usor acces la anumite trepte de salarizare etc. iti trebuie acel colegiu de institutori de 3 ani sau vreo alta facultate in domenii apropiate (filologie, psihologie etc.)

La stiinte sociale faci astea http://www.cnpr.warpnet.ro/romana/s_nat.html

La filologie faci astea http://www.cnpr.warpnet.ro/romana/uman_filo.html

deci poti sa vezi singurica unde este mai usor. succes!

| bon3loo a răspuns:

Pentru ce iti propui tu sa ajungi mai mult de avantajeaza profilul filologie, insa si stiintele sunt folositoare.
Oricum cel mai mult de ajuta facultatea care ai sa o faci dupa ce termini liceul.
Succes!