|

Buna TPU! Imi puteti spune ceva despre profilul mate-info? Adica ce te poti face, la ce te ajuta, materiile etc. Fundita!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ca numar de ore si dificultate, mate-info e cel mai greu. Faci mate de nivel M1, romana la fel de mult, bio, fizica, chimie, geogra, istorie, 2 limbi straine si o droaie de materii absolut imbecile precum logica, antreprenoriala, religie, etc. Si pe langa asta dai si cel mai greu bac fiindca ajungi sa dai romana la ACELASI nivel ca si cei de la filo (mai degraba "cele" cand ma gandesc cat de rar vezi un baiat la filo) si mate M1 unde se pica pe capete conform ultimelor statistici, plus alte materii in functie de cum or sa hotarasca astia de la minister. Marele avantaj al profilului este ca iti ofera cea mai completa educatie si poti da linistit la aproape orice facultate. De exemplu poti sa alegi intre drept si poli destul de usor pe cand un absolvent de filo nu prea are ce cauta la poli. Insa 80% din ce inveti e umplutura. Singurele 2 materii care mi-au fost de folos la facultate au fost... matematica si informatica happy. In rest au fost cam pierdere de vreme. Preferam sa nu-mi stric o parte din adolescenta cu ele.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai sa faci vreo 2-3 ore de info pe saptamana, 3-4-5 de mate in functie de ce obtional iti alegi, ore de TIC(tehnologia informatiilor si a calculatoarelor). Ceva fizica si in rest chestii normale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza ce liceu ai facut cand vrei sa mergi la o facultate. Conteaza nota de la bac, numai ca tu daca ai facut mate - info mai bine te duci la ceva unde conteaza mate sau info exemplu inginerie. Daca te duci la drept, litere etc o sa iti fie mai greu deoarece tu te-ai axat pe mate. Materiile sunt : Mate,Informatica,TIC(tehnologia informatiei si comnunicatiei),Romana,Engleza,Franceza,Istorie,Geografie,Sport, Muzica, Logica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna eu sunt la mate -info...este f greu acum sunt a 10a
materiile pe care se bazeaza cel mai mult :fika, chimie, info, mate, bio. daca vrei intreaba si iti voi raspunde la orice intrebare... fundabig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Anul acesta termin mate-info-engleza intensiv. nu este chiar un profil usor, dar dupa terminarea liceului poti sa faci orice facultate vrei. bineinteles ar fi bine sa te axezi pe info care este si cautata in zilele noastre sau matematica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tic e doar in clasa a 9 si a 10. vei avea in clasa a 9 si a 10 4 ore de mate si in a 9, 4 de romana, iar in a 10 3 ore de romana, in clasa a 9 si a 10 vei avea 4 ore de info si o ora doua de tic, iar in a 11 si a 12 vei avea 7 ore de info si cate una de bio,chimie, geo, sport, istorie. engleza si franceza vei avea 2 ore. in plus se va adauga cate o ora de logica(cls 9), psihologie(10), economie(11), filozofie(12), 3 ore de fizica... din a 11 nu vei mai avea desen si muzica.

sper ca te-am ajutat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează