| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Voi cum învățați la română pentru bac? E cam stufoasă materia

11 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Asta numești tu stufoasă? Ce te faci la facultate când o să ai de citit vreo 100 de cărți pe semestru... Țin minte că aveam prin anul 2 un curs cu o bibliografie care conținea 52 de cărți, și asta doar pentru un semestru. Cărți din care, bineînțeles, dai și examen.

| Mosotti a răspuns (pentru mastadont):

Sunt curios ca idee an 2 facultate la ce profil erai? Si la ce materia era cursul ala cu 52 carti, ca m-ai ametit cand am citit, e nenorocire daca atata era de invatat.
Dar nu cred ca, chiar ai citit atatea carti, ce dracu.

| mastadont a răspuns (pentru Mosotti):

Am fost la litere. Era un curs de literatură engleză a secolului XVIII, a fost ceva de groază. Recunosc că nu le-am citit chiar pe toate, am mai și trișat citind doar rezumate și comentarii de pe net, că doar mai aveam și alte cursuri, nu era singurul și efectiv nu îmi ajungea timpul să învăț la toate. Asta era bibliografia obligatorie pentru curs, nici nu vreau să mă gândesc câte au fost în cea opțională că nici nu m-am mai uitat peste ia.

| Mosotti a răspuns (pentru mastadont):

Mda, nasolie mare cu atata invatat, eu n-as putea sa invat atat.

| AlexAL275 explică (pentru mastadont):

Păi și gen cum ai învățat atât?

| mastadont a răspuns (pentru AlexAL275):

Nici eu nu știu cum am reușit dar uite că am trecut. Cu timpul, mai ales după ce ajungi la facultate, master, etc, începi să-ți definești propria metodă de învățare, să-ți dai seama ce funcționează și ce nu la tine. La mine, de exemplu, nu merge cu învățatul pe de rost. Trebuie să citesc materia și să o înțeleg, și am descoperit că cea mai bună metodă de a înțelege ideile de bază și cum se combină acestea este explicația. Adică, încerc mereu să-mi explic mie însumi ce înseamnă de fapt ce am citit și cum inter-relaționează informațiile acumulate de-a lungul cursului folosind, bineînțeles, cuvintele mele și nu cele din carte.
La literatură de exemplu, preferam să citesc niște comentarii critice înainte, niște caracterizări de personaje, pentru a știi pe ce să mă axez, la ce să mă concentrez când citeam o anumită carte. În timp ce citeam, îmi luam și notițe despre observațiile mele pe care le revizuiam la finalul lecturii și care mă ajutau enorm înainte de examene, când nu mai aveam timp să citesc toată literatura. În facultate însă, procesul de învățare este continuu, și e greu să reziști dacă nu îți dedici câteva ore zilnic pentru asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte simplu, luceafarul

| dnzzzzzzzzzzzzzzz a răspuns:

Te-ai gandit sa inveti pur si simplu? Sau numai pe copiat si scurtaturi?

| AlexAL275 explică (pentru dnzzzzzzzzzzzzzzz):

Am citit cărțile, am o idee despre ele, problema e comentariul. Mai ales când văd 4, 5 pagini la un comentariu mă ia groaza.

| Smolbean a răspuns:

Hello. Eu am dat bacul anul asta(2021). Am început sa învăț la romana, serios, cam cu o luna înainte. Deja aveam eseurile făcute, și știam în mare ce se întâmplă prin cărți. Eseurile nu au fost cele mai bune, nu erau structurate ca lumea.
Mi-am făcut scheme. Cu titlu, tema, scene reprezintative, pe scurt. În cerință îți spune pe liniuțe ce trebuie sa scrii în eseu. M-am ghidat după alea și am dezvoltat, inflorit pe loc.
Ce trebuie sa înveți pe de rost sunt definițiile de la curente, specii etc.
Spor!

| C._Madalin_Andrei_1999 a răspuns:

Nu invatam