| QAlessia a întrebat:

Care e presedintele italiei? Si ce imi puteti spune despre Romania?

Răspuns Câştigător
| KimK a răspuns:

Buna!
Presedintele Italiei este Giorgio Napolitano nascut in 29 iunie 1925, Napoli. este un politician italian, fost senator pe viaţă, cel de-al unsprezecelea preşedinte al Republicii italiene şi fost membru al Parlamentului European în perioada 1999 - 2004 din partea Italiei.
Alegerea sa în alegerile prezidenţiale italiene a avut loc în 10 mai 2006, iar actualul său mandat a început după ceremonia jurării credinţei din 15 mai, acelaşi an.
Iar despre Romania intra aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Romania
Funda? :*
Te rog :)

2 răspunsuri:
| MomaieLoveGogaie a răspuns:

Buna!
Presedintele Italiei este Giorgio Napolitano.El s-a nascut in 29 iunie 1925, fiind ales drept presedinte la 15 mai 2006.

Cat despre Romania...Romania este o tara situata in sud-estul Europei cu iesire la Marea Neagra fiind ca forma de guvernamant,republica.Din punct de vedere politic, autoritatea legislativa se numeste Parlament, ca si in Anglia si SUA.Parlamentul Romaniei este bicameral, membrii acestuia fiind alesi la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare pe durata unui mandat de 4 ani.In urma ultimei sesiuni de votare, sefi ai biroului permanent au fost alesi Mircea Geoana si Roberta Anastasie. Cetatenii cu drept de vot trebuie sa aiba peste 18 ani si sa aiba cetatenie romana.Romania a aderat la Uniunrea Europeana la 1 Ianuarie 2007, avand ca presedinte pe Traian Basescu.
Din punct de vedere geografic, tara este situata in sud-vestul Europei si are iesire la Marea Neagra.Se bucura de toate cele 3 forme de relief posibile,fiind strabatuta din nord pana in vest de Muntii Carpati,altitudinile coborand spre podisuri(podisul Geto-Dac),si mai apoi,la campii(Campia Moldovei).De asemenea, exsista si litoralul Marii Negre situat in Constanta.
Privind dintr-un unghi istoric, putem spune despre poporul roman ca reprezinta rodul contopirii dacilor cu romanii.In 1859, Romania a devenit stat suveran prin unirea Tarii Romanesti cu Moldova sub conducerea lui Cuza.19 ani mai tarziu,Basarabia, Transilvania si Bucovina s-au unit si ele si astfel s-a format Romania Mare.




Numai de curiozitate, e cumva vreo tema la civica? Pentru ca si eu am avut ceva asemanator.
Sper ca te-am ajutat.O zi frumoasa!:*

| Pustii a răspuns:

PRESEDINTELE ITALIEI:Giorgio Napolitano DESPRE ROMANIA:România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.[3] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală a Munților Carpați. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est.

De-a lungul istoriei, diferite porțiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost în componența sau sub administrația Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus sau a celui Austro-Ungar.

România a devenit stat suveran în 1859 prin unirea dintre Țara Românească și Moldova condusă de Alexandru Ioan Cuza și a fost recunoscută ca țară independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au unit cu România formând România Mare sau România interbelică, care a avut extinderea teritorială maximă din istoria României (295.641 km2).

În ajunul celui de-al Doilea Război Mondial (1940), România Mare (Întregită), sub presiunea Germaniei condusă de Hitler și colaborarea guvernului pro-nazist condus de Gigurtu, a încetat să mai existe prin cedarea de teritorii Ungariei (nordul Transilvaniei), Bulgariei (Cadrilaterul) și Uniunii Sovietice (Basarabia, Herța și Bucovina de nord). După abolirea regimului lui Antonescu de la 23 august 1944 și întoarcerea armelor contra Puterilor Axei, România s-a alăturat Puterilor Aliate (Anglia, Statele Unite, Franța și Uniunea Sovietică) și a recuperat nordul Transilvaniei, fapt definitivat prin Tratatul de pace de la Paris semnat la 10 februarie 1947.

La momentul destrămării Uniunii Sovietice și a înlăturării regimului comunist instalat în România (1989), țara a inițiat o serie de reforme economice și politice. După un deceniu de probleme economice, România a introdus noi reforme economice de ordin general (precum cota unică de impozitare, în 2005) și a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

România este o republică semi-prezidențială. Este a noua țară după suprafața teritoriului (238 391 km²) și a șaptea după numărul populației (peste 22 milioane locuitori)[4] dintre statele membre ale Uniunii Europene. Capitala țării, București, este și cel mai mare oraș al ei și al șaselea oraș din UE după populație (1, 9 milioane locuitori). În 2007, orașul Sibiu a fost ales Capitală Europeană a Culturii[5]. România este membru al NATO (din 29 martie 2004), al Uniunii Europene (de la 1 ianuarie 2007), al Uniunii Latine, al Francofoniei și al OSCE... FUNDA?