| Anamaria742 a întrebat:

Care este ciclul de viata al lipitorii

Răspuns Câştigător
| catalin188 a răspuns:

Ies din ou pentru ca nu au un aparat digestiv dezvoltat paraziteaza finte vii cu sange cald
daca se hraneste timp de 5 minute nu mai are nevoie de harana tim de 6 luni
este un vierme inelar care traieste pana la 5 ani este hermafrodit si pote depune pana la 5 miliarde de ou in timpu vieti

6 răspunsuri:
| angel74dm a răspuns:

Lipitoarea

Majoritatea lipitorilor sunt parazite, se hranesc cu sangele altor animale. Unele sunt capabile ca la singura hranire, sa preia o cantitate de sange de cinci ori mai mare de cat propia greutate, din care pot trai chiar si un an.
Lipitorile isi datoreaza renumele prost mediului de hranire hematofog. In trecut erau foarte apreciate de medici, deoarece drenarea sangelui cu lipitori are efect in orice boala.
CARACTERISTICI
Lipitoarea este un vierme inelat ce se inrudeste cu rama. Corpul este alungit, fusiform si prezinta in interior nervii, vasele de sange si canalul digestiv.
Peretii corpului sunt alcatuiti din musculatura longitudinala si transversala.Cu ajutorul ei lipitoarea se poate ondula ca sarpele, si cand este in pericol ea se ghemuieste.
La ambele capete ale corpului se afla ventuze bine dezvoltate. Cu acestea lipitoarea se poate atasa de corpul victimei.
Cand nu se hraneste sta atasata de pietre sau plante. Cu ajutorul ventuzelor, ea se poate deplasa. Isi alungeste corpul la maxim, se ataseaza cu ventuza craniala, apoi isi elibereaza ventuza caudala si isi trage capul in fata.
Majoritatea lipitorilor traiesc in apa, deoarece supravietuiesc numai in locuri umede. Daca stau mult la loc uscat se deshidrateaza. Multe dintre ele prefera apele foarte lente sau aproape statatoare.
ALIMENTATIA SI MOD DE HRANIRE
Lipitoarea consuma vietuitoare cu corpul moale. Prezinta trei lame maxilare semicirculare, dintate. Cu ajutorul acestora produce rani de forma literei "Y" pe pielea bovinelor, ecvinelor si a animalelor.
Glandele salivare elimina o substanta ce dilata vasele victimei si impiedica coagularea sangelui.
REPRODUCEREA
Lipitoarea poseda organe masculine si feminine. In timpul imperecherii unul dintre parteneri „actioneaza” ca mascul. Unele specii depun sperma direct in orificiul genital al partenerei.
Altele ataseaza pungute spermatice de pielea partenerei, iar materialul germinativ ajunge prin piele la locul de fecundare.
Ovulele fecundate nu sunt doar depuse in apa. Sunt atasate intr-o membrana mucoasa, iar cand parasesc corpul lipitorii, pe la nivelul capului, aceasta membrana se inchide si devine un asa-numit-cocon ce ofera protectie.
Unele specii isi ataseaza coconii de pietrele din apa sau ii ingroapa in solul umed. Durata dezvoltarii este de 4-10 saptamani.

| LaChatte a răspuns:

Pai cauti pe google si iti gasesti intrebarea! rolling on the floor

| LaChatte a răspuns:

Trebuia sa ii dai funda lui "angel74dm"!

| AaaMoods a răspuns:

Http://www.referat.ro/referate/Lipitoarea_92381.html
vezi aici!
sper ca te-a ajutat
funda?

| Grimmjow a răspuns:

Se naste si suge pana moare.

| EdgyEmy a răspuns:

Lipitoarea traieste in jur de 2-3 ani, insa daca nu gaseste o gazda moare dupa prima primavara

Întrebări similare