|

Care este diferența dintre descrierea literara/nonliterara si descrierea ca mod de expunere?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Descrierea

Este modul de expunere prin care sunt prezentate caracteristicile unor obiecte. Rolul descrierii intr-un text este de a situa actiunea si personajele, de a exprima in mod sugestiv atmosfera in care se desfasoara intamplarile si ajuta pe cititor sa-si imagineze cum arata locurile si oamenii.

DESCRIEREA LITERARAEste opera literara in versuri sau in proza, in care se prezinta in mod sugestiv si plastic trasaturile caracteristice ale unui colt din natura, ale unui obiect, ale unei fiinte, ale unui fenomen, asa cum sunt vazute ele de autor, care isi exprima atitudinea fata de acestea. Sunt infatisate doar acele trasaturi care l-au impresionat pe observator, oferind o viziune personala asupra realitatii. In aceste opere se urmareste sa se trezeasca sentimente si emotii in sufletul cititorului.

De aici:
http://www.qreferat.com/......ea-243.php
http://www.qdidactic.com/......rio317.php

| explică (pentru adi32creeaza):

Mersi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Modurile de expunere sunt felul prin care autorul exprima realitatea, iar acestea sunt de mai multe feluri: naratiunea (se povestesc intamplari), dialogul, printre care si descrierea.
Descrierea la randul ei este de 2 feluri literara si nonliterara. Cea literara este cea prin care autorul descrie in mod artistic un tablou/portret prin propria sa perceptie. Descrierea nonliterara este descrierea ștințifica prin care se descriu cunoștiinte adevarate( aceasta nu trebuie sa aiba un fel artistic si poate contine informatii reale/adevarate).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jouliete):

Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Descrierea literara este o opera in care se descrie un peisaj/portret folosind multe figuri de stil. In descrierea nonliterara e la fel dar se folosesc putine figuri de stil sau chiar deloc. Descrierea ca mod de expunere se refera la o parte dintr-un text in care se descrie ceva dar nu e neaparat tot textul o descriere (de exemplu descrierea este predominanta in pastel dar mai poate aparea si naratiunea sau monologul)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Rypzor):

Mersi mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează