| LucianAdrian44 a întrebat:

Care este, in zilele de astăzi, cea mai benefică facultate(unde înveți, dar și te alegi cu o meserie foarte buna)? In ce orașe este cea mai buna facultate?(București, Cluj, Iași, Craiova, Sibiu)? Apoi, care este cea mai buna meserie, dar și cea mai bine plătită? Este adevărat ca ajungi într-o meserie sus-pusa prin pile relații, prin nepotisme( primar, notar, avocat)..., iar notele și capacitățile intelectuale nu contează? Cum poți să ai o meserie buna, căutată, dar și foarte bine plătită? As vrea sa ajung cat mai sus, o meserie bine plătită(desigur, totul susținut de multa munca și ambiție, capacitate intelectuală), un program lejer, poate ceva in genul unui notar, avocat....va rog frumos sa îmi povestiți mai detaliat acest subiect, din experiența voastră proprie! Voi ce spuneți despre toate aceste lucruri, despre mersul lucrurilor, cel puțin în țară, mă gândesc că poate in afara e mai bine? Cel mai interesant și complet răspuns primește funda!

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu vrei o pozitie inalta, foarte bine platita, cu program lejer unde sa nu prea muncesti ( precum avocatii din filme) fiindca-n ralitate este taman pe dos.
Mii de "avocati" ies anual de pe bancile facultatilor, dar numai 10 din ei au loc de munca in fiecare an, restul ajung sa munceasca "lejer" pe la supermarketuri, sau la tarabele in piata, fiindca nu au ce manca si trebuie sa-si ia ceva de munca.
Cred ca ai vazut prea multe filme cu avocati, in care stateau degeaba si luau bani cu caruta, dar te asigur ca-n realitate nu-i asa, un avocat foarte bun este super ocupat, muncind 12-14 ore pe zi, chiar si in weekend, ca sa faca banii aia multi.
In ce priveste termenul de "facultate benefica" inca nu am auzit de asocierea acestor doi termeni si nu as putea spune ca-i benefica, odata ce fiecaruia i se potriveste altceva si fiecare este capabil sau talentat la altceva.
Este benefic doar daca iti face tie bine!
Inca ceva: nici o facultate NU vine cu loc de munca asigurat! Iar adevarat ta problema apare dupa terminarea facultatii, acnd ingrosi randurile somerilor sau a neangajatilor, ori faci munca voluntara pe la vreun avocat sau notar public cu speranta ca in 2-3 ani, sa poti prinde vreo pozitie de angajat.