Depinde la ce educatie te referi, la educatia scoalara sau la educatia, sa o numesc asa, sociala. Amandoua sunt importate, depinde si ce vrei tu de la viata, insa cred ca prima data ar trebui facuta o educatie hai sa ii zic a bunelor maniere, sa stie omul sa nu se poarte ca un animal in diverse situatii sociale si abia apoi sa inceapa educatia propriu zisa, imbunatatirea culturii generale si apoi o educatie de specialitate pentru profesia pe care doresti sa o urmezi, bine inteles educatia asta poate fi si practica, nu doar teoretica.
Educatia este un set de norme pe care o societate il aplica indivizilor care o compun.
Unii spun ca educatia populara este "populara" expresie "cei sapte ani de acasa". Altii, iti vor spune ca educatia inseamna scoala si optional, o facultate. Eu ti-am dat o definitie, in clar, educatia e modul de interactiune cu ceilalti componenti ai unei societati, comunitati, etc.
Ca sa-ti dau si un exemplu practic asupra importantei educatiei, ei bine, daca izolezi un copil sa spunem, de la varsta de 5 ani, si-l tii 20 de ani intr-un loc unde nu are contact cu semeni de-ai lui, acel tip isi pierde mare parte din calitatile umane si ajunge un soi de salbaticiune, putin diferit fata de animale. ![]()
P.S. "Educatie" nu inseamna gradul de scolarizare, Ministerul "Educatiei, Invatamantului si Cercetarii" e putin ...inept denumit asa.
Cand cineva nu are multa scoala, epitetul este "incult", nu "needucat". ![]()
"Needucat" se aplica de cele mai multe ori celor care conform definitiei pe care ti-am dat-o, nu respecta normele de convietuire intr-un grup. (deranjeaza, injura, scuipa, etc)
AlexutuDeiu întreabă:
AlexutuDeiu întreabă: