| Kanpeki a întrebat:

Ce inseamna mai exact a absolvi o facultate? Eu am făcut o facultate pana în ultimul an dar nu am luat licența și m-am lăsat. In rest nu am mai avut restante. Se pune ca și cum am absolvit-o sau nu?

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Teoretic, da. Practic, ai pierdut vremea degeaba.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Era o vorbă, fără a fi rasist. Te-ai inecat precum țiganul la mal.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se pune, atata vreme cat nu ai licenta luata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Teoretic da, ai absolvito. Practic nu prea ca nu ai diploma

| lpavel a răspuns:

Ai vreun act cu care poti dovedi ca ai terminat facultatea? nu! atunci nu poti spune ca ai terminat-o! tu pur si simplu ti-ai pierdut niste ani din viata degeaba!

| Jessica1235 a răspuns (pentru lpavel):

Înainte de licență se face absolvirea, primești o diplomă de absolvire. Nu poți spune că și-a pierdut ani din viață făcând o facultate. Întotdeauna ai ceva de învățat, chiar dacă nu mai dai licența sau nu lucrezi în domeniul respectiv.

| Kanpeki explică (pentru lpavel):

Why so mad? Who hurt you?

| Jessica1235 a răspuns (pentru Kanpeki):

Nu sunt supărată și nu m-a rănit nimeni, pur și simplu îți explicam cum stau lucrurile. Mi se pare aiurea și greșit să gândești așa.

| Kanpeki explică (pentru Jessica1235):

Nu ție ti-am dat reply ci tipului care a postat răspunsul original laughing

| Jessica1235 a răspuns (pentru Kanpeki):

Acum am văzut laughing

| Jessica1235 a răspuns:

Absolvirea facultăți se face înainte să-ți dai licența. Primești chiar și o diplomă de absolvire. Deci da, ai absolvit dar nu ți-ai dat licența.

| Cresta a răspuns:

Ai... terminat-o. Dar fara licenta nu valoreaza nimic.
De ce nu muncesti putin sa o dai din nou?

| Kanpeki explică (pentru Cresta):

Eu am întrebat pentru ca vreau sa ma înscriu în vara asta la alta facultate și sa știu ce scriu în dosarul de înscriere laughing

| Cresta a răspuns (pentru Kanpeki):

Razi ca...
Ai mentionat asta in intrebare?

| Nocthyra a răspuns:

În funcție de domeniu, dacă nu susții examenul de licență, anii de studiu pot deveni, practic, irelevanți din punct de vedere profesional. Diploma de absolvire atestă doar finalizarea unui ciclu de studii, însă diploma de licență confirmă că ai finalizat cursurile și ai promovat examenul de licență, obținând astfel titlul de licențiat, necesar în majoritatea domeniilor pentru a profesa.