| AstaMicu a întrebat:

Ce parare aveti despre sansele de reusita in viata ai in "RRomania" dupa ce ai terminat o facultate poate chiar si un master? Cat la 100% au sanse de reusita?
In cat timp sau, oare vom ajunge vreodata sa spunem cu mandrie ca suntem romani?

Răspuns Câştigător
| Rayyy a răspuns:

Ai dreptate, cand ma uit in jur, vad doar coruptie, inselaciune, minciuna, promisiuni false si dezamagire. Chiar as vrea ca in schimb, sa dau de determinare, motivatie, adevar.
Insa nu, in Romania nu ai nicio sansa, cel putin pentru urmatorii 20 de ani totul va fi la fel, toata lumea isi va urma interesele, oamenii ne vor face de ras in afara, ne vom creea o imagine dispretuitoare.
Si considerand toate aceste lucruri, ce sanse ai sa iti faci o cariera in Romania, atata timp cat desi ai un portofoliu consistent si o experienta impresionananta, nu esti apreciat?
Poate unii vor spune ca ne tradam propria tara, insa nu, propria tara ne tradeaza pe noi. Personal, de-abia astept sa ma mut intr-un loc mai bun.

11 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Sunt total de acord cu:"Învăţaţi şi plecaţi din România. Dincolo vă puteţi realiza". Argumente:
-nu exista nici o lege care sa reglementeze integrarea tinerilor pe piata muncii;
-multi sunt prost pregatiti din cauza sistemului de invatamant prost structurat;
- tinerilor li se cere experienta, pe care nu o pot capata din cauza ca nu sunt locuri de munca;
-multe locuri de munca existente se ocupa nemeritat prin pile si relatii;
-proasta sfatuire si orientarea profesionala a lor (parintii ii obliga sa faca alte studii decat cele dorite de ei sau parcurgerea unui traseu scolar doar pentru a avea o diploma);
-promovarile in functii pe alte criterii decat competenta;
-dorinta multora de a obtine bani multi fara munca sau cu munca putina; (http://jiunimea.gds.ro/2010/11/tinerii-din-romania-incotro/ )

| Dmonik a răspuns:

Traiesc in Romania (sic!), am absolvit o facultate in Romania, am terminat master tot in Romania.
Nu ma pricep la calcularea procentelor, dar privesc in jurul meu si oamenii care imi sunt apropiati au facut acelasi lucru pe care l-am facut si eu. Si sunt multi si buni profesionisti. Si au reusit.
Pentru ceea ce am realizat, sigur ca sunt mandra, tot ceea ce stiu, aici am invatat, de la oameni care tot aici s-au nascut si s-au pregatit.
Dar care-i legatura cu patriotismul? Eu nu am retineri in a-mi declara nationalitatea. Tu ai? Nu ma confund cu nimeni.

| Dmonik a răspuns:

Vedeti, n-am primit niciun raspuns!

| Dmonik a răspuns:

Leo, Bro, da, asa este, o sa verific acum raspunsul lui AstaMicu care a intrebat. laughing

| Dmonik a răspuns:

AstaMicu mi-a raspuns, si trebuie sa spun ce m-a intrigat la aceasta intrebare.
Daca tu ( care esti mandra de tine si de faptul ca esti romanca, pana la urma) te referi la tara ta cu ton peiorativ si scrii "RRomania", de ce ai avea pretentia ca ceilalti, strainii, sa te respecte?
Avem ce meritam!

| Leocerba a răspuns:

Dmonik, dar voturile pe care le-ai primit sunt si ele un fel de raspuns.Al meu, cu siguranta, este!

| dydy1 a răspuns:

Niciodata nu vom putea fi mandri de originine, din pacate Romania si-a castigat dreptul la umilinta.
Aducand in discutie sansele de reusita, sunt echivalente cu zero pentru cei care invata, au experienta dar nu au bani, putere.
In momentul de fata multi romani aleg alte tari, din punct de vedere financiar privita situatia.
Atat timp cat interesele proprii, averile celor sa le zicem 'de sus' vor fi in prim plan, putem declara Romania ca fiind o tara de nimic, unde banul cuprinde orice.

| weeds a răspuns:

Asta-i pentru tine un pretext sa nu inveti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Monika, sa-mi fie cu pardon, leopardon are rezonhee hee Voturile sint si ele raspunsuri tongue

| Heartless a răspuns:

Niciodata, proasta intrebare.Toti suntem la felwinking =)

| Alexicu_1014 a răspuns:

Eu cred ca daca ai si o facultate de merit sansele de reusita sun de 55-60%. In alte tari straine sansele pot fi de 70-80%, dar depinde si de limbile straine sau de experienta necesara.