|

Daca in clasa 8 am dat examenele, obtinusem media 6 si m-am dus la profesionala, ma pot transfera in al 2 semestru la alta scoala dar la liceu?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te poti transfera decat dupa cl. a IX-a, numai in cl. a IX-a de liceu si numai la liceul si profilul pentru care ai media de admitere.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 152. Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da...acum inainte sem 2, inainte sa incepi a10a in vara si inainte dr sem 2 din a10a, pentru ca in momentul asta esti in faza de liceu. Cel mai bine ar fi acum in intersemestriala ca sa mai prinzi locuri, ca la anul s-ar putea sa fie ocupate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

*tinand cont ca puteam sa ma duc la liceu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează